Mikä rasva terveellisin leivän päälle?
Mitä suosittelette.? Mikä terveellisin rasva leivän päälle?
Kommentit (13)
60% margariini on virallinen ravintosuositus, mutta käytä sitä mistä pidät/ mihin olet itse tottunut, jos mitään terveyden tilassa ei ole esteenä.
Aito voi tietenkin parasta.
T. Lidl-mies.
Paloittele avokadoa leivän päälle.
Vaihtoesteröity margariini on terveellisin rasva vaikka SETTI-tutkimus yritti väittää muuta.
En laita ollenkaan. Pari viipaletta kurkkua, tomaattia, kinkkusiivu ja juustosiivu.
Voileivän terveellisin osa on voi. Jätä kaikki muu pois myös leivän päältä paitsi voi myös leipä.
Silloin harvoin kun leipää syön, laitan voita. Joku tuolla vinkkasi avocadon, sitä voisi kokeilla, en leivän päällä ole testannut mutta sellaisenaan olen muutaman mutustellut että saan ne kivet sieltä kukkapurkkiin. Onhan näitä erilaisia kasvispohjaisia tahnoja muitakin, eikös hummuskin ole ihan ok leivänpäälinen?
Kiertelen ja kaartelen tuota margariiniosiota, kun mulle ne ei sovi ollenkaan, ja tutkimustuloksia niistä on netti pullollaan, osa myönteisiä ja osa kielteisiä, mutta oon ajatellut, että paras on varmaan sellainen tahna jonka voin tehdä itsekin, eikä ainesosaluettelo ole käsivarren mittainen. Tilanne voisi olla eri jos enemmän leipää söisin, sitten tartteis varmaan tarkemmin selvitellä mikä oikeasti ainakin teoriassa olisi se terveellisin mahdollinen.
Luomuvoi. Margariinit on todettu myrkyllisiksi ihmisille ja kielletty mm. Jenkeissä ja Tanskassa..
Kylmäpuristettu oliviöljy yhdessä balsamicon kanssa.. Välimeren tyyliin. Kyllä voikin margariinimössöt voittaa terveellisyydellään. Liiallista Omega 6 -rasvahappojen saantia kannattaa välttää (juuri margariinit, auringonkukkaöljy, seesam, rypsi), sillä Omega 6 on tulehdusta lisäävä.