mitä tehdä parmesaanijuuston kannoista?
Olen säästänyt parmesaanijuuston kantoja jääkaapissa luullen, toivoen ja uskoen että saan niitä jokupäivä hyödynnettyä jotenkin.
Koeteltuja ideoita?
Kommentit (9)
Rouhittuna kastikkeisiin, kiusauksiin, pastaan, leivontaan ja gratiineihin.
Keitä niitä vedessä ja käytä juustonmakuinen vesi keittoon, kastikkeeseen, ristittiin tms.
Itse laitan ne joko keittoihin tai vaikka bechamel-kastikkeeseen, siitä tulee sitä parmesaanin luonnollista MSG:tä joka antaa lisämakua.
Jos on joku vähän tehokkaampi yleiskone niin ne voi myös jauhaa ihan jauhoksi ja käyttää tavalliseen tapaan niinkuin raastetun parmesaanin yleensäkin.
Raasteena leivälle. Vaatii lisukkeita...
Vierailija kirjoitti:
Itse laitan ne joko keittoihin tai vaikka bechamel-kastikkeeseen, siitä tulee sitä parmesaanin luonnollista MSG:tä joka antaa lisämakua.
Jos on joku vähän tehokkaampi yleiskone niin ne voi myös jauhaa ihan jauhoksi ja käyttää tavalliseen tapaan niinkuin raastetun parmesaanin yleensäkin.
PS: Siis selvennykseksi, jos laitat keittoon tai kastikkeeseen niin muista myös ottaa lopuksi pois! Se ei nimittäin sula mihinkään, siitä vaan tulee makua.
Nyt on oivallinen aika virittää hiirenloukut kesäkuntoon! Kunnon köntti haisevaa juustoa takaa varman saaliin.
Kiitos vinkeistä. Erityisesti niistä luovista..:))
Niitä voi vaikkapa pujottaa naruihin ja tehdä kivan verhon esim oviaukkoon tai tilaa jakamaan.