Maidoton ja gluteeniton suolainen tarjottava juhliin?
Apua.
Ei tule mieleen kuin grillatut kanavartaat, salaatti, munakasmuffinit. Onko ne hyviä juhlatarjottavia? Ei tarvitse, kuin yhdelle hengelle.
Leivonnaiset oli ihan helppo miettiä (teen pienen britakakun maidottomana ja gluteenittomana versiona ja unelmatortun hillotäytteellä).
Kommentit (11)
Suolasilakat on hyviä naposteltavia juhliin.
Siis ihan ruokaa vai pikkusyötäviä? Ja suolaista?
Vierailija kirjoitti:
Suolasilakat on hyviä naposteltavia juhliin.
Niiden avulla juhlajuomatkin maistuu mukavammin.
Ainakin tämä riisipiirakka on gluteeniton ja maidoton:
https://www.vuohelanherkku.fi/tuotteet/maidoton-riisipiirakka
Riippuu siitä, mitä muille tarjotaan.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu siitä, mitä muille tarjotaan.
Totta. Eli ei keliaakikolle riisikakkuja muiden herkutellessa täytekakulla 😁 mutta joo siis lähes kaiken ruuan pystyy tekeen gluteenittomana kun ei laita niihin kiellertyjä jauhoja. Tiesithän että on gluteenittomia makaroneja esmes.
Tai joku lihapata, kastike (suurus peruna tai maissi tai riisijauhoon). Perunaruuat kaikki okei kun et tee esim vehnäkuorrutusta.
Kinkku tai kasvispiirakoita ym. Nykyään saa pakastealtaastakin gl piirakkapohjia jos ei itse tule taikinaa tehtyä.
Jos muille on tulossa jotain suolaisia leivonnaisia, gluteenittomalle ja maidottomalle voi todennäköisesti tehdä/tilata/ostaa vastaavanlaisen tuotteen käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta ja kasvipohjaisia maidon vastineita.
Tarjoa suolaista vettä, 1l per vieras.
Osta vaikka gluteeniton valmis pohja ja tee suolainen piirakka. Ruokakerman sijaan käytät kasvikermaa esim. Alpron. Ei se niin vaikeaa ole. Siihen vielä salaatti kylkeen.
Mielestäni tyhmää tehdä yhdelle hengelle, monista ruumista saa aivan maittavia gluteenittomanakin. Voi olla gluteenillinen ja gluteeniton versio ja vieraat syökööt kumpaa haluavat, kunhan keliaakikolle jää myös gluteenitonta. 
Gluteeniton suolainen piirakka, pohjan siis teet gluteenittomana tai niitähän kai saa valmiinakin ja täytteessä korvaat esim. kermaviilin tai ruokakerman jollakin vastaavalla vegaaniversiolla, ne ovat maidottomia ja valikoimaa on nykyään hyvin. Täyteideoita voit etsiä vaikka netistä. Suolaiseksi kelpaavat myös salaatit. Pastasalaatinkin voi tehdä gluteenittomana ja sitä voi tehdä niin paljon, että se käy kaikille. Ja vihersalaattipohja menee kaikille, jos haluat juusto sekaan niin se vaan erikseen tarjolle omaan kippoonsa niin sitä saa ottaa kuka haluaa.
Pitääkö olla myös mauton?