Uunifetapastan jättisuosio nosti Pirkka-tuotteen myyntiä yli 100% – "Voi loppua kaupoista"
Kreikkalainen salaatti on parasta ja onko tosiaan nyt että trendi hömpötyksen takia fetaa ei saa kaupasta
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/747497-uunifetapastan-jattisu…
Kommentit (18)
Onko pakko kulkee trendien mukana aina!!
Eikö tavan kelpaa
Vaikutti tuo reseptikin herkulliselta kun vilkaisin.
Otin reseptin talteen, kokeilen joku kerta. Kai nyt muutkin fetan tyyppistä juustoa myyvät kuin Pirkka? Ihan hyvä mainostus, muuten :D
poistuu varmaqan tai ainakin saatavuutta heikennetään. Pirkkaa on vain nimeksi yleensä tuotteita ei ole edes atrkoitus olla saatavissa. Ovat vain hintansa puolesta maininnassa. Oikeasti ovat aina loppu jotta ottaisit puolet kalliimman merkin.
Mun mielestä se ohje oli outo. Tuliko siihen edes muuta kuin fetaa, tomaattia, oliiviöljyä ja pastaa?
Vois vetää paremmaks. Karppaajan fetapassta.
Vierailija kirjoitti:
Vois vetää paremmaks. Karppaajan fetapassta.
Sit lopuuksi ottaa fetankin pois. "Missäs se ruoka onn?" "No siiinähän se on, ilmakuivattu posliini salaattipedillä".
No joo näinhän se on. Feta on kyllä hyvää
Ollaan tehty ton ohjeen pohjalta jo varmaan viisi kertaa ruokaa. Ensimmäinen versio jäi vähän mauttomaksi kun menin ohjeen mukaan, sitten lisäsin mausteita (samalla kertaa chiliä, timjamia, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria) niin johan alkoi maistua. Laitan myös noin 750 grammaa tomaatteja kahdelle-kolmelle syöjälle yhtä fetapalaa kohden. Itse olen käyttänyt Patros "fetaa", sehän ei oikeata ole mutta vuosien varrella todettu erittäin hyväksi fetajuustoksi (siis se iso pala litteässä paketissa). Toimii tämä resepti oikein hyvin, toki feta on suolaista ja rasvaakin on siinä, mutta tuossa Patroksen fetassa on kaloreita 279/sata grammaa. Lisäksi tulee vaan pastaa (itse käytän aina täysjyvää), oliiviöljyä, paljon tomaatteja, lisäksi tuoretta basilikaa ja rucolaa reippaasti ja mausteita joten ei kai tuo ihan pahimmasta päästä ruokia voi olla. Kätevä pikaruoka kun ei jaksa ihmeitä kokkailla.
Miksi kaikki suomalaiset ruoat pitaa tehda uunissa? Hellalla tulee paljon nopeammin. Minulla uuni on kattiloiden sailytystila.
Stell-- kirjoitti:
Kreikkalainen salaatti on parasta ja onko tosiaan nyt että trendi hömpötyksen takia fetaa ei saa kaupasta
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/747497-uunifetapastan-jattisu…
En tee ruokaa juuri koskaan, suunnilleen kerran kuukaudessa max. Mutta viime viikonloppuna kokeilin tätä ohjetta, kun näin jutun siitä netissä. Ja kyllä se oli minusta hyvää! Ja tietysti todella helppo tehdä.
Aion ehdottomasti tehdä toistekin. Harmi tietysti että aloittaja jää ilman fetasalaattia. Salaatissa voi fetan kuitenkin hätätilanteessa korvata salaattijuustolla, mutta tässä uunifetapastassa pitää olla oikeaa fetaa. Salaattijuuston kanssa ei onnistu, koska se ei pehmene uunissa tarpeeksi. Juuston tässä ohjeessa pitää siis tosiaan olla sitä aitoa, lampaanmaidosta tehtyä fetaa.
Kokeilin reseptiä, feta oli paremman laatuista kuin pirkka, mutta ruoka maistui surkealta. Meillä jäi syömättä. Öljyistä moskaa.
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä se ohje oli outo. Tuliko siihen edes muuta kuin fetaa, tomaattia, oliiviöljyä ja pastaa?
Ei tule, eli tosi simppelit raaka-aineet, ja silti (tai siitä huolimatta) ruoka on hyvää! Kannattaa tietysti valita mahdollisimman laadukasta fetaa ja oliiviöljyä. Ja kaipa pastassakin on laatueroja, vaikka sitä en itse kyllä niin huomaa.
Stell-- kirjoitti:
Kreikkalainen salaatti on parasta ja onko tosiaan nyt että trendi hömpötyksen takia fetaa ei saa kaupasta
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/747497-uunifetapastan-jattisu…
En tee ruokaa juuri koskaan, suunnilleen kerran kuukaudessa max. Mutta viime viikonloppuna kokeilin tätä ohjetta, kun näin jutun siitä netissä. Ja kyllä se oli minusta hyvää! Ja tietysti todella helppo tehdä.
Aion ehdottomasti tehdä toistekin. Harmi tietysti että aloittaja jää ilman fetasalaattia. Salaatissa voi fetan kuitenkin hätätilanteessa korvata salaattijuustolla, mutta tässä uunifetapastassa pitää olla oikeaa fetaa. Salaattijuuston kanssa ei onnistu, koska se ei pehmene uunissa tarpeeksi. Juuston tässä ohjeessa pitää siis tosiaan olla sitä aitoa, lampaanmaidosta tehtyä fetaa.
Vierailija kirjoitti:
Aion ehdottomasti tehdä toistekin. Harmi tietysti että aloittaja jää ilman fetasalaattia. Salaatissa voi fetan kuitenkin hätätilanteessa korvata salaattijuustolla, mutta tässä uunifetapastassa pitää olla oikeaa fetaa. Salaattijuuston kanssa ei onnistu, koska se ei pehmene uunissa tarpeeksi. Juuston tässä ohjeessa pitää siis tosiaan olla sitä aitoa, lampaanmaidosta tehtyä fetaa.
En ole juuri tätä reseptiä vielä kokeillut, mutta muuten olen kyllä käyttänyt salaattijuustoa uunifetana ja oikein hyvin se minusta toimii ja tulee pehmeää, ei ehkä mene ihan yhtä murumaiseksi kuin tuossa ohjeessa näyttää olevan, mutta miksi sen välttämättä pitäisi sellaista ollakaan.
Feta on erittäin suolasta, joten resepti ei ole terveellinen. Aina kun syö fetaa pelkästään salaatissa, yölläkin maistuu suolan maku suussa. Se on ihan sama kuin söisi sipsipussin syömällä uunifetapastaa. Yleensä pastaruuan kanssa käytetään parmesaania ja muita juustoja, jotka on vähemmän suolaisia mutta hyviä.
osta jotain toisenmerkkistä fetaa