Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten estää juuston reunoille ilmestyvä valkoinen asia?

Vierailija
13.02.2019 |

Oisko jotain hyvää niksiä? Esim. Oltermannin ja muiden kermajuustojen reunoille tulee jossain vaiheessa sellaista valkoista jauhomaista juttua. Se inhottaa ja leikkaan silloin koko juuston reunat pois.

Miten ennaltaehkäistä valkoisuuden kehittyminen juustoon?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö se juusto nopeammin.

Vierailija
2/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö ennen homehtumista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oltermanniin se tulee nopeasti. Arla Natura kestää paljon pitempään hyvänä.

Vierailija
4/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paksumpaa kelmua? (tietysti ilman että kosket juuston pintaan paljain käsin)

Vierailija
5/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

...tai kelmun pinnalle, joka tulee kosketuksiin juuston kanssa.

Vierailija
6/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne valkoiset pilkut juuston ulkoreunoilla kelmun alla on hiivaa, jota syntyy n. viikko pakkauksen avaamisen jälkeen. Ei ole vaarallista, mutta haisee pahalta. Voi leikata pois ja syödä sen jälkeen normaalisti.

Ei kannata säilyttää juustoa siinä muovikelmussa tai muovipussissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201709082200380237

Kokeile juustokiekon säilyttämistä voipaperiin käärittynä? Hidastaa hiivaantumista tuon jutun mukaan.

Vierailija
8/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

pidä miehesi pois jääkaapilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Syö ennen homehtumista.

Mullakin sitä ehtii syntyä, vaikka yritän kuluttaa nopeasti. Asun yksin ja ostan aina sen pienimmän juuston. Syön aamulla 2 juustoleipää, iltapäivän ja illan aikana 3-5 juustoleipää. Välillä höylään juustoviipaleita muuten vaan ja syön sellaisenaan. Silti niitä hiivapilkkuja alkaa ilmestyä siinä vaiheessa kun juustoa on jäljellä n. 1/3. T.eri

Vierailija
10/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulin että se on kalsiumia, joka kiteytyy pinnalle, mutta väitätte, että on hiivaa? No ihan sama, ei sitä vaginaan työnnetä vaan suuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pese kunnolla juustoastia ja pakasta. Hiiva kestää pesun muttei pakkasta.

Vierailija
12/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on sissijuustoa. Ei voi estää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ne valkoiset pilkut juuston ulkoreunoilla kelmun alla on hiivaa, jota syntyy n. viikko pakkauksen avaamisen jälkeen. Ei ole vaarallista, mutta haisee pahalta. Voi leikata pois ja syödä sen jälkeen normaalisti.

Ei kannata säilyttää juustoa siinä muovikelmussa tai muovipussissa.

Mun tietääkseni se on vain saostumaa... tosin hiivakin kasva pian. Tiedä sitten, onko jotain rihmastoa jo siinä vaiheessa kun saostumaa, vaikka ei vielä olisi mitään itiöhöntyvää. Jotain proteiinien ja rasvojen pilaantumista siinä varmaan on, kun ei kuivu ihan oikeaoppisesti.

Mutta miksei kelmussa/pussissa? Ainakin minigrip on sen laatuista muovia, ettei siitä mitään muoviainesta imeydy. Ite en tosin käytä, kleikkaan huonot reilusti pois tai heitän koko juuston, ellei kerran tullutkaan syötyä.

Vierailija
14/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Luulin että se on kalsiumia, joka kiteytyy pinnalle, mutta väitätte, että on hiivaa? No ihan sama, ei sitä vaginaan työnnetä vaan suuhun.

Jos se maistuu "märälle rätille", hiiva on ehtinyt ensin pidoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
13.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Syö ennen homehtumista.

Mullakin sitä ehtii syntyä, vaikka yritän kuluttaa nopeasti. Asun yksin ja ostan aina sen pienimmän juuston. Syön aamulla 2 juustoleipää, iltapäivän ja illan aikana 3-5 juustoleipää. Välillä höylään juustoviipaleita muuten vaan ja syön sellaisenaan. Silti niitä hiivapilkkuja alkaa ilmestyä siinä vaiheessa kun juustoa on jäljellä n. 1/3. T.eri

Se on joka tapauksessa tärkeää, ettei koske siihen juuston osaan jota ei sillä kertaa syö. Ja ettei pidä turhaan huoneenlämmössä - leikkaa sen mitä aikoo syödä, ja heti takaisin jääkaappiin.