Miten estää juuston reunoille ilmestyvä valkoinen asia?
Oisko jotain hyvää niksiä? Esim. Oltermannin ja muiden kermajuustojen reunoille tulee jossain vaiheessa sellaista valkoista jauhomaista juttua. Se inhottaa ja leikkaan silloin koko juuston reunat pois.
Miten ennaltaehkäistä valkoisuuden kehittyminen juustoon?
Kommentit (15)
Oltermanniin se tulee nopeasti. Arla Natura kestää paljon pitempään hyvänä.
Paksumpaa kelmua? (tietysti ilman että kosket juuston pintaan paljain käsin)
...tai kelmun pinnalle, joka tulee kosketuksiin juuston kanssa.
Ne valkoiset pilkut juuston ulkoreunoilla kelmun alla on hiivaa, jota syntyy n. viikko pakkauksen avaamisen jälkeen. Ei ole vaarallista, mutta haisee pahalta. Voi leikata pois ja syödä sen jälkeen normaalisti.
Ei kannata säilyttää juustoa siinä muovikelmussa tai muovipussissa.
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201709082200380237
Kokeile juustokiekon säilyttämistä voipaperiin käärittynä? Hidastaa hiivaantumista tuon jutun mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Syö ennen homehtumista.
Mullakin sitä ehtii syntyä, vaikka yritän kuluttaa nopeasti. Asun yksin ja ostan aina sen pienimmän juuston. Syön aamulla 2 juustoleipää, iltapäivän ja illan aikana 3-5 juustoleipää. Välillä höylään juustoviipaleita muuten vaan ja syön sellaisenaan. Silti niitä hiivapilkkuja alkaa ilmestyä siinä vaiheessa kun juustoa on jäljellä n. 1/3. T.eri
Luulin että se on kalsiumia, joka kiteytyy pinnalle, mutta väitätte, että on hiivaa? No ihan sama, ei sitä vaginaan työnnetä vaan suuhun.
Pese kunnolla juustoastia ja pakasta. Hiiva kestää pesun muttei pakkasta.
Se on sissijuustoa. Ei voi estää.
Vierailija kirjoitti:
Ne valkoiset pilkut juuston ulkoreunoilla kelmun alla on hiivaa, jota syntyy n. viikko pakkauksen avaamisen jälkeen. Ei ole vaarallista, mutta haisee pahalta. Voi leikata pois ja syödä sen jälkeen normaalisti.
Ei kannata säilyttää juustoa siinä muovikelmussa tai muovipussissa.
Mun tietääkseni se on vain saostumaa... tosin hiivakin kasva pian. Tiedä sitten, onko jotain rihmastoa jo siinä vaiheessa kun saostumaa, vaikka ei vielä olisi mitään itiöhöntyvää. Jotain proteiinien ja rasvojen pilaantumista siinä varmaan on, kun ei kuivu ihan oikeaoppisesti.
Mutta miksei kelmussa/pussissa? Ainakin minigrip on sen laatuista muovia, ettei siitä mitään muoviainesta imeydy. Ite en tosin käytä, kleikkaan huonot reilusti pois tai heitän koko juuston, ellei kerran tullutkaan syötyä.
Vierailija kirjoitti:
Luulin että se on kalsiumia, joka kiteytyy pinnalle, mutta väitätte, että on hiivaa? No ihan sama, ei sitä vaginaan työnnetä vaan suuhun.
Jos se maistuu "märälle rätille", hiiva on ehtinyt ensin pidoille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syö ennen homehtumista.
Mullakin sitä ehtii syntyä, vaikka yritän kuluttaa nopeasti. Asun yksin ja ostan aina sen pienimmän juuston. Syön aamulla 2 juustoleipää, iltapäivän ja illan aikana 3-5 juustoleipää. Välillä höylään juustoviipaleita muuten vaan ja syön sellaisenaan. Silti niitä hiivapilkkuja alkaa ilmestyä siinä vaiheessa kun juustoa on jäljellä n. 1/3. T.eri
Se on joka tapauksessa tärkeää, ettei koske siihen juuston osaan jota ei sillä kertaa syö. Ja ettei pidä turhaan huoneenlämmössä - leikkaa sen mitä aikoo syödä, ja heti takaisin jääkaappiin.
Syö se juusto nopeammin.