Espanjalainen luomukasvis/hedelmä vai suomalainen ei-luomu
Kommentit (6)
Välttelen kaikkea espanjalaista, sen verran kauheita juttuja olen siitä maataloustuotannosta lukenut.
Noita luomujuttuja ei kaikkialla valvota kovinkaan hyvin. Säännöksien mukaan voi olla luomua, mutta niitä sääntöjä venytellään niin paljon kuin vaan voidaan.
Eikö se luomutuotteiden roudaaminen tuhansien kilometrien päästä ikäänkuin torppaa koko kauniin ajatuksen?
Jos luomutuotteiden käytön tarkoitus on siis varjella planeettaa, eikä ainoastaan toimia instahifistelyn aamupalan pätemissmoothiessa.
#healthy #organic #bs
Valitsisin kotimaisen ei-luomun. Tuen mieluusti mahdollisuuksien mukaan kotimaisia tuotteita.
Niinpä, siinäpä sitä on valitsemista. Hedelmien kasvattaminen Suomen ilmastossa keskellä talvea syö kyllä energiaa, mutta minäkin epäilen että kuinkahan luomua se Espanjan luomutuotanto mahtaa tosiasiassa olla.
Tässä vaiheessa vuotta tomaatit kuitenkin maistuvat järkyttävästä hinnastaan huolimatta niin pahalta että jäävät useammin kaupan laariin kuin päätyvät ostoskoriini.
Suomalaisen ei-luomun. Luomuviljelmät ovat kaikkialla maailmassa ei-luomuviljelmien vieressä, joten ötökät ja myrkyt ovat samat. Olen nähnyt muutamia espanjalaisia viljelmiä ja tuntenut kasvatusaineiden löyhkän pitkän matkan päähän, joten syön mahdollisuuksien mukaan vain suomalaista, joka omassa mielessäni on kasvanut puhtaassa maassa, vedessä ja ilmassa.