Miten punssia oikein nautitaan?
Tulevan laskiaisen kunniaksi ostin pullollisen punssia. Kuinka sitä nautitaan? Kylmänä vai kuumana? Snapsina vai aromilasista?
Kommentit (8)
Pitäisi olla pyöreäpohjainen pieni lasi, joka pysyy pystyssä jäämurskassa.
Hernesoppaa kuuluu syödä ja punssia juoda.
Näin tehtiin Ruotsissa.
Punssia juodaan Ruotsissa paljon myös kylmänä. Usein jälkiruokakahvin avecina samalla tavalla kuin liköörejä, konjakkia tai calvadosta.
Vierailija kirjoitti:
Punssia juodaan Ruotsissa paljon myös kylmänä. Usein jälkiruokakahvin avecina samalla tavalla kuin liköörejä, konjakkia tai calvadosta.
Herää kysymys, että onko Ruotsissa paremmat punssit kuin meillä - siellä on valikoimissa parikymmentä eri merkkiä ja meillä vain yksi - sekin taitaa olla aika bulkkia kamaa...?
Nykyään on muotia jättää lounas väliin ja vetää punssit.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Punssia juodaan Ruotsissa paljon myös kylmänä. Usein jälkiruokakahvin avecina samalla tavalla kuin liköörejä, konjakkia tai calvadosta.
Herää kysymys, että onko Ruotsissa paremmat punssit kuin meillä - siellä on valikoimissa parikymmentä eri merkkiä ja meillä vain yksi - sekin taitaa olla aika bulkkia kamaa...?
Se on siellä kansallisjuoma, niin kuin genever Hollannissa ja ouzo Kreikassa. Tietenkin myös valikoimat ovat laajemmat.
40 asteisena hernekeiton kanssa. Sopii myös avecina tai kylmänä esim. vaniljajäätelön kanssa. Runebergin päivänä voit käyttää sitä Runebergin torttuihin. Laskiaisena laskiaispulliin: sekoita hieman mantelimassaan sekä kermavaahtoon. Se sopii hyvin myös muihin jälkiruokiin esim. suklaakakkuihin ja tietysti kaikkiin marsipaania sisältäviin.
Lämpimänä pienestä lasista hernekeiton kanssa. Uskomattoman ihana makuyhdistelmä, vaikka kuulostaa ehkä kummalliselta.