Miksi joka paikassa vouhkataan avokadosta
Olin taaperoni kanssa ravintoterapiassa taannoin, ihan pokkana täti siellä yritti esittää avokadoa yhdeksi peruspilariksi ruokavalioon. Sama neuvolassa. Eikö terveydenhuollossa ole mitään vastuuta suosia sellaisia raaka-aineita, jotka ovat vähän vähemmän ekokatastrofeja?
Pidän kyllä avokadosta ja joskus hyvin harvoin ostan salaattiin, mutta joillekin päivittäinen avokadon syönti tuntuu olevan aivan pakkomielle.
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Miten se on ekokatastrofi? :o
Vaatii järjettömän määrän vettä tuottaa alueilla, joissa muutenkin on kuivaa. Lennätetään toiselta puolelta maapalloa.
Lieveilmiönä myös järjestäytynyt rikollisuus avokadon tuotannon ympärillä.
Tämä on hyvä kysymys. Joka paikasta sitä tosiaan tungetaan. Kaikissa laihdutusjutuissa puhutaan avokadosta hyvänä rasvojen lähteenä. Ja neuvolasta meillekin sitä suositeltiin laihalle lapselle. Tosi monet smoothiereseptit perustuvat avokadon myös.
ekokatastrofi joo. Kuivilla alueilla tarvitaan viisituhatta litraa per yksi kilo avokadon kasvamiseen! Miettikää mitkä määrät vettä! EIkä täällä myyty avokado ole mistään kotoisin,raakaa.
Tämän avokadobuumin myötä ei kaupoista tunnu enää saavan laadukkaita, sopivan kypsiä, ei vetisiä avokadoja. Itse olen niitä satunnaisesti syönyt ns aina, mutta lopettanut laadun romahdettua viime vuosina.
Vierailija kirjoitti:
Tämä on hyvä kysymys. Joka paikasta sitä tosiaan tungetaan. Kaikissa laihdutusjutuissa puhutaan avokadosta hyvänä rasvojen lähteenä. Ja neuvolasta meillekin sitä suositeltiin laihalle lapselle. Tosi monet smoothiereseptit perustuvat avokadon myös.
Joo tämäkin vielä. Kovin monet terveellisinä mainostetut esimerkki ruokavaliot sisältävät avokadoa, kun se on niin super sitä ja tätä. Oikeasti ihmiset? Ap
Vierailija kirjoitti:
Tämän avokadobuumin myötä ei kaupoista tunnu enää saavan laadukkaita, sopivan kypsiä, ei vetisiä avokadoja. Itse olen niitä satunnaisesti syönyt ns aina, mutta lopettanut laadun romahdettua viime vuosina.
Tämäkin on totta, tosi monesti ovat raakoja tai sitten ihmiset ovat puristelleet ne kaupassa pilalle. Ap
Itse ihmettelen myös tuota, että juuri vaikka neuvolassa tai lääkärit tai ravintoterapeutit eivät huomioi ruokien eettisyyttä ja lähituotantoa. Eikä koske vain avokadoa, mutta hyvä esimerkki.
Mä en ole edes maistanut tätä superhedelmää 😃
avokaato kirjoitti:
ekokatastrofi joo. Kuivilla alueilla tarvitaan viisituhatta litraa per yksi kilo avokadon kasvamiseen! Miettikää mitkä määrät vettä! EIkä täällä myyty avokado ole mistään kotoisin,raakaa.
No eikö vettä muka tule kraanasta niin paljon kuin tarvitaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten se on ekokatastrofi? :o
Vaatii järjettömän määrän vettä tuottaa alueilla, joissa muutenkin on kuivaa. Lennätetään toiselta puolelta maapalloa.
Lieveilmiönä myös järjestäytynyt rikollisuus avokadon tuotannon ympärillä.
Ostin espanjalaisia avokadoja. Ovatko ne jotenkin siis ekologisesti tai eettisesti ongelmallisempia kuin espanjalaiset appelsiit tai tomaatit? Miksi ovat, jos ovat?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miten se on ekokatastrofi? :o
Vaatii järjettömän määrän vettä tuottaa alueilla, joissa muutenkin on kuivaa. Lennätetään toiselta puolelta maapalloa.
Lieveilmiönä myös järjestäytynyt rikollisuus avokadon tuotannon ympärillä.
Ostin espanjalaisia avokadoja. Ovatko ne jotenkin siis ekologisesti tai eettisesti ongelmallisempia kuin espanjalaiset appelsiit tai tomaatit? Miksi ovat, jos ovat?
appelsiinit
Vierailija kirjoitti:
Tämän avokadobuumin myötä ei kaupoista tunnu enää saavan laadukkaita, sopivan kypsiä, ei vetisiä avokadoja. Itse olen niitä satunnaisesti syönyt ns aina, mutta lopettanut laadun romahdettua viime vuosina.
Tuo on totta; kuluttajille tuotetaan luokatonta paskaa. Olen myös lopettanut, kun en tykkää kakasta. Lidl:stä saa joskus - tosin harvoin - priimaa.
Ilmeisesti toisilla viljelyaueilla on ekologisia ja eettisiä ongelmia, mutta toisilla ei niinkään. Vettä kuluu avokadonviljelyssä valtavasti ja paikoin pohjavettä käytetään vastuuttomasti, esim. niin että toiminta hankaloittaa paikallisten ihmisten vesitilannetta. Eli viljelyn ekologisuus ja eettisyys vaihtelee paljon alueesta riippuen.
https://yle.fi/uutiset/3-9157806
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suosikkihedelmalla-tuhoisa-vaikutus-maailman-vesitilanteelle
Tässä vertailun vuoksi muiden tuotteiden vesijalanjälkeä.
Kilo avokadoja kuluttaa 1000 kg vettä (ks. ylen linkki viestistä 15)
https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/nain-paljon-vetta-vihannesten-tuotanto-nielaisee
Vierailija kirjoitti:
Tässä vertailun vuoksi muiden tuotteiden vesijalanjälkeä.
Kilo avokadoja kuluttaa 1000 kg vettä (ks. ylen linkki viestistä 15)
https://kuntoplus.fi/terveellinen-ruokavalio/nain-paljon-vetta-vihannesten-tuotanto-nielaisee
Pahoittelut, tuo 1000kg vettä /kg avokadoja, löytyikin viestin 15. mtvuutiset linkistä, eikä siitä toisesta ylen linkinstä.
Ne nyt vaan ovat todella terveellisiä.
Miten se on ekokatastrofi? :o