Miten sellainen muotia oleva korkea kakku leikataan..?
Nyt näkee lehtien sivuilla ja ig:ssä niitä tosi korkeita ja halkaisijaltaan suht pieniä kakkuja, joissa on valuva koriste (drop cakes). Miten siitä saa leikattua palan? Korkeutta riittäisi isolle porukalle, mutta halkaisija ei. Kokemuksia?
Kommentit (6)
Jostain syystä hyvänmakuiset kunnon kakut eivät ole muodissa, vaan tärkeää on vain ulkonäkö.
Korkeat kakut on rakennettu niin että niissä on ikääkuin kaksi (tai useampi) kakkua päällekäin ja välissä on tukirakenne. Alempaan kakkuun työnneetään pillin kaltaiset tukikepit ja niiden päälle laitetaan kakun ulkoreunoja pienempi välitasanne (eli se ei näy päällepäin). Kakkua leikatessa leikataan pala tuohon välitasanteeseen asti eli ei suinkaan koko kakun korkuinen pala. Kun eka kerros on syöty, otetaan tasanne ja tukikepit pois ja jatketaan pohjakerroksesta. Hirveän ruma ja törsityn näköinen on tällainen korkea kakku kun siitä on osa syöty.
Vierailija kirjoitti:
Korkeat kakut on rakennettu niin että niissä on ikääkuin kaksi (tai useampi) kakkua päällekäin ja välissä on tukirakenne. Alempaan kakkuun työnneetään pillin kaltaiset tukikepit ja niiden päälle laitetaan kakun ulkoreunoja pienempi välitasanne (eli se ei näy päällepäin). Kakkua leikatessa leikataan pala tuohon välitasanteeseen asti eli ei suinkaan koko kakun korkuinen pala. Kun eka kerros on syöty, otetaan tasanne ja tukikepit pois ja jatketaan pohjakerroksesta. Hirveän ruma ja törsityn näköinen on tällainen korkea kakku kun siitä on osa syöty.
Ahaa, kiitos tiedosta! T. Ap
Kyllä on kakun syömisestäkin tehty h--tin vaikeaa.
Rippijuhlilla rippilapsen äiti leikkasi palat kaikille. Et saanut sellaista läpikakun palaa, vaan toinen sai yläosan ja toinen alaosan. Kakuu oli lähinnä näyttävä, mutta ei käytännöllinen tai erityisen maukas.
Ne on leivottu sitä ig:tä varten, ei niitä oikeasti syödä