Syötkö lihaa, jos syöt niin kuinka paljon?
Kuinka paljon menee lihaa esim viikossa?
Entä tiesitkö, että karjatalous on ylivoimaisesti pahin saastuttaja maailmalla?
Kommentit (18)
Hurjimpina viikkoina taitaa mennä noin 200 grammaa viikossa. Ns. normaaleina varmaan sata, jos sitäkään.
En ole syönyt punaista lihaa enkä siipikarjaa yhteentoista vuoteen. Syynä juurikin ilmasto.
Olen kuullut nuo väitteet kyllä, mutta en usko niihin. Eläimiä on syöty kauan, eikä siitä ole ennenkään aiheutunut ongelmia. Syön lihaa lautasmallin mukaisesti, eli kolmannes lihaa (tai kanaa, kalaa jne.), kolmannes perunoita tai riisiä ja kolmannes kasviksia. Tässä ruokavaliossa yhdistyvät lihansyönnin ja veganismin hyödyt.
Menee varmaan pari kiloa viikossa. Jos kaikki leikkeleet, broilerit ja jauhelihat lasketaan. Joidenkin mielestä liikaa, omasta mielestä sopivasti.
Syön lihaa niin paljon että nälkä lähtee.
Paljon rasvaa mukaan niin voi helposti skipata muutama ateria päivässä ilman nälän tunnetta.
En syö yhtään rehua, sokeria, vihannesta, hedelmää tai juuresta.
Syön ainoastaan eläinkunnan tuotteita. Lihaa, munia, jne.
Vatsa kutistuu, ruoka ostokset vähenee, kunto ja mieli kohenee.
Tiedän tilojen tuhoisuudesta, mutta en pala entiseen.
Paljon. Työskentelen suuressa teurastamossa.
Vierailija kirjoitti:
Olen kuullut nuo väitteet kyllä, mutta en usko niihin. Eläimiä on syöty kauan, eikä siitä ole ennenkään aiheutunut ongelmia. Syön lihaa lautasmallin mukaisesti, eli kolmannes lihaa (tai kanaa, kalaa jne.), kolmannes perunoita tai riisiä ja kolmannes kasviksia. Tässä ruokavaliossa yhdistyvät lihansyönnin ja veganismin hyödyt.
Ei se kyllä ole väite, vaan todistettu fakta. Isoin syy on ihmisten paljous, koska karjaa joudutaan kasvattamaan järkyttäviä määriä. Jo pelkkä karjaeläinten lanta tuottaa valtavan määrän saasteita. Ja se, että lihaa on syöty kauan ei ole mikään peruste sille, että nykyinen karjatalous ei tuottaisi saasteita.
Aika vähän, kun noudatan käytännössä vegaanista ruokavaliota. Vuohenjuustoa menee muutama pala silloin tällöin ja lihaa lähinnä jouluaterialla ja kesällä, kun ollaan grillijuhlissa. Ehkä kolmisen kiloa vuodessa.
Olen näitä maltillisia vegaaneja, joita tällä palstalla vihaavat sekä innokkaimmat lihansyöjät että tiukan linjan vegaanit.
Jos elämiä ei saa syödä niin mikksi ne sitten on tehty ruuasta?
Vierailija kirjoitti:
Aika vähän, kun noudatan käytännössä vegaanista ruokavaliota. Vuohenjuustoa menee muutama pala silloin tällöin ja lihaa lähinnä jouluaterialla ja kesällä, kun ollaan grillijuhlissa. Ehkä kolmisen kiloa vuodessa.
Olen näitä maltillisia vegaaneja, joita tällä palstalla vihaavat sekä innokkaimmat lihansyöjät että tiukan linjan vegaanit.
Minäkin olen näitä ”vanhan liiton” vegaaneja, jotka hyväksyvät tämän aikanaan sovitun ”sallitun poikkeuksen”. Eli vuohenjuustoa saa käyttää, jos se ei ole tehomaatalouden keinoin tuotettua. Lihaa en syö missään muodossa.
Harmi, että vegaanit ovat tässä vuohenjuustoasiassa niin ikävästi jakaantuneet. Haukkuja tulee paljon, vaikka itse pääasiasta ollaan kaikki samaa mieltä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen kuullut nuo väitteet kyllä, mutta en usko niihin. Eläimiä on syöty kauan, eikä siitä ole ennenkään aiheutunut ongelmia. Syön lihaa lautasmallin mukaisesti, eli kolmannes lihaa (tai kanaa, kalaa jne.), kolmannes perunoita tai riisiä ja kolmannes kasviksia. Tässä ruokavaliossa yhdistyvät lihansyönnin ja veganismin hyödyt.
Ei se kyllä ole väite, vaan todistettu fakta. Isoin syy on ihmisten paljous, koska karjaa joudutaan kasvattamaan järkyttäviä määriä. Jo pelkkä karjaeläinten lanta tuottaa valtavan määrän saasteita. Ja se, että lihaa on syöty kauan ei ole mikään peruste sille, että nykyinen karjatalous ei tuottaisi saasteita.
Ei kai lanta ole saaste vaan lannoite. Ja jos tuo on ongelma niin pitää kehittää vähälantaisempia nautarotuja eikä syyllistää asiakkaita.
0-1500 grammaa. Joskus menee koko viikko kasvisruokaa, ja joskus joka aterialla lihaa. Näin talvella jotenkin kaipaa enemmän lihaa, niin menee aikalailla kilo keskimäärin. Kesäisin sitten maistuu paremmin kasvisruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aika vähän, kun noudatan käytännössä vegaanista ruokavaliota. Vuohenjuustoa menee muutama pala silloin tällöin ja lihaa lähinnä jouluaterialla ja kesällä, kun ollaan grillijuhlissa. Ehkä kolmisen kiloa vuodessa.
Olen näitä maltillisia vegaaneja, joita tällä palstalla vihaavat sekä innokkaimmat lihansyöjät että tiukan linjan vegaanit.
Minäkin olen näitä ”vanhan liiton” vegaaneja, jotka hyväksyvät tämän aikanaan sovitun ”sallitun poikkeuksen”. Eli vuohenjuustoa saa käyttää, jos se ei ole tehomaatalouden keinoin tuotettua. Lihaa en syö missään muodossa.
Harmi, että vegaanit ovat tässä vuohenjuustoasiassa niin ikävästi jakaantuneet. Haukkuja tulee paljon, vaikka itse pääasiasta ollaan kaikki samaa mieltä.
Hassu kiistatämä vuohenjuustojuttu. Siinä on suuria tunteita pelissä, vaikka asia vaikuttaa vähän kauempaa katsottuna aika pieneltä ristiriidalta.
Vierailija kirjoitti:
En ole syönyt punaista lihaa enkä siipikarjaa yhteentoista vuoteen. Syynä juurikin ilmasto.
Onko ilmasto mennyt mielestäsi parempaan suuntaan tässä 11v aikana?
Vierailija kirjoitti:
En ole syönyt punaista lihaa enkä siipikarjaa yhteentoista vuoteen. Syynä juurikin ilmasto.
Onneksi olkoon, pelastit maailman. Saat palkinnoksi 2 keltaista tikkunekkua ja vinkuvan kylpyammesammakon.
Päivässä menee 200-400 g sikaa/nautaa, kanaa samanmoinen kerta pari viikkoon.
Eli joku 1-2kg ja 400-800g viikossa.
4-8kg ja 3.2-6.4kg kuussa.
48-96kg sikanautaa eli n. 70 kg ja
38.4-76.8kg eli n. 60kg kanaa vuodessa.
Eli keskimäärin olen syönyt kokonaisen sian ja 1/10 osa naudasta, lisäksi n. 60 kanaa. Teurastetusta siasta saa lihaa n. 50kg, naudasta 200kg, kanasta yhden kilon. Aika vähäinen määrä kärsimystä aiheutettu, paitsi kanamäärä on kyllä hieman suuri.
Punaista lihaa syön ehkä 100 g viikossa, broikkua/kalkkunaa/kalaa jonkun 600 g viikossa.