Mitä tapahtuu kun korvaa hiivan soodalla sämpylöissä?
Vastaus tulee uunista klo 11:30. Mitä veikkaatte?
Kommentit (9)
Sooda maistuu läpi, lisää taikinaan piimää tai jugurttia
No sittenhän sen näkee. Itse käytän soodaa vain puhdistukseen.
En tiedä, mutta tulepa sitten kertomaan.
Ruokasooda vaatii toimiakseen happamat olosuhteet, joten sitä käytetään hapanta ainesosaa sisältäviin taikinoihin.
- Happamuutta voivat antaa esimerkiksi piimä, kermaviili, jogurtti, kerma ja hedelmämehut. Jos mukana ei ole mitään hapanta ainesosaa, leivonnainen kohoaa huonommin ja siihen saattaa jäädä ruokasoodasta kitkerää makua.
20 min. uunissa? Baseball-palloja ne ovat, ei sämpylöitä.
Sata sämpylää iskee tulta, ja koko leipomus räjähtää!
terv. Vicky
Kai laitoit jotain hapanta taikinaan? Jos et niin ruokasoodan maku puskee taikinasta esiin. Se hapan neutralisoi ruokasoodan "emäksisyyden".
Tulee kovia sämpylöitä. Eivät voineet kohota huoneenlämmössä eikä sooda taida niitä kovinkaan hyvin jaksaa uunissakaan kohottaa.
Ei mitään tapahdu.