Öljyjen maku-terveys-hinta laatusuhde
Lopultakin vaimon kanssa saatiin konsessus, että ruokavaliota pitäisi muuttaa jotta saataisiin painoa pudetettua. Hän näytti mulle 80-90 luvun painonvartojoiden esitteitä, että näin homma pitää tehdä papillisesti. Sen toteutus ei kuitenkaan toimi omalla kohdallani!
Päädyttiin lopulta jonkinlaiseen kompromissiin \o/
Katsellessani sitä painonvartijoiden listaa tuli mieleen yksi hämmentävä epäkohta. Eikös nykyään maapähkinöitä pidetä jonain superfoodina? Kuitenkin jos kyseisistä pähkinöistä puristetaan öljyt pihalle ja käytetään sitä vaikkapa paistamiseen se onkin "pahaa" öljyä?
Joten miten nuo paistamiseen tarkoitetut öljyt (rapsi, rypsi, kookos, auringonkukka, pähkinät, seesam, oliivi, palmu, kookos jne.) nyt sitten pitää rankata vai voiko niitä edes rankata hyvästä pahaan?
Itse olen sitä mieltä, että pähkinäöljyt on terveydellisesti parhaimpia koska ne on superfoodia jo ennen kun niistä puristetaan öljyt pihalle, mutta voin olla myös väärässä.
Vaimo ei osannut valita tai perustella kyseisistä vaihtoehdoista mieleistään.
Joten jos voitte neuvoa asiassa niin päästään kotona jatkamaan normaalia elämää.
Kiitos etukäteen kaikille!
edit: + Jouluna kinkkurasva = kaikkein pahin?
Kommentit (2)
Öljyt on monimutkaisia.
Toistaiseksi aion käyttää avokadoöljyä, koska a) sillä saa paistaa ja b) avokado on terveellistä.
Oliiviöljyhän on hyvä, mutta sitä ei saisi kuumentaa. Rypsiöljyyn en luota, vaikka viralliset terveysasiantuntijat usein sitä suosittelevatkin.
Pähkinäöljyäkin kyllä käytän aasialaisiin ruokiin, mutta sitäkään ei saisi kuumentaa, sama seesamöljyn kanssa.
Hei Kaituli
Kaikki öljyt on pahoja terveydelle.
Maun puolesta suosittelen kuitenkin käyttämään paistamisessa voita.