Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paljonko laitatte piparkakkutaikinaan piparjuurta?

Vierailija
14.11.2018 |

Aion ekan kerran leipoa pipareita. Ohjeissa ei kerrota.

Kommentit (31)

Vierailija
1/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaksi

Vierailija
2/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaksi kokonaisena. Keitän tietenkin niitä ensin 15 min. suolavedessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähän riippuu, tekeekö länsisuomalaisia vai porvoolaisia pipareita. Jotkut jopa kiehauttaa ja soseuttaa ne ensin, jotkut raastaa raakana..

Vierailija
4/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaksi kokonaisena. Keitän tietenkin niitä ensin 15 min. suolavedessä. 

Keiton jälkeen sauvasekoittimella soseeksi. Piparjuurta 2/3 ja 1/3 sinappijauhetta.

Vierailija
5/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan aina jouluna kolme. Pääsiäispipareihin kaksi.

Vierailija
6/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kaksi kokonaisena. Keitän tietenkin niitä ensin 15 min. suolavedessä. 

Keiton jälkeen sauvasekoittimella soseeksi. Piparjuurta 2/3 ja 1/3 sinappijauhetta.

Tosiaan, sinappijauheella tulee se oikea väri. Hyvä kun muistutit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaksi

Kaksi? Kaksi mitä,lusikallista?

Eikös se ole myös aika voimakas mauste ja sitä tulee vain hyppysellinen piparkakkutaikinaan.

Vierailija
8/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aion ekan kerran leipoa pipareita. Ohjeissa ei kerrota.

Kyllä ohjeissa taatusti kerrotaan kaikki mitä siihen tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoli teelusikallista. Päätellen muiden vastauksista muut laittaa pikkasen enemmän, mutta mä en ookaan ikinä ollut kovin mausteisten piparkakkujen ystävä.

Vierailija
10/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä pidä unohtaa cayennepippuria. Mustapippuri, joka joissain vanhoissa, "alkuperäisissä" ohjeissa vilahtelee, on ajan saatossa syntynyt virhekäsitys. Historian tutkijat ovat löytäneet sitemmin, että tämä mustapippurin nimellä aiemmin kulkenut mauste onkin ollut nykyisistä pippurilajikkeista eniten cayennea muistuttava. Jos korvaa sillä mustapippurin, määrä kannattaa kolminkertaistaa reseptin alkuperäisestä määrästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolme piparjuurta, ripaus inkivääriä, ja leivotaan nollaseminoleen. Annan kohota kaksinkertaisiksi ennen paistoa.

Vierailija
12/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vähän riippuu, tekeekö länsisuomalaisia vai porvoolaisia pipareita. Jotkut jopa kiehauttaa ja soseuttaa ne ensin, jotkut raastaa raakana..

Kyllä sitä käytetään ihan kuivattuna jauheena,menkää te porvoolaiset muualle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piparjuurta tietenkin, mutta oletteko kokeilleet pippuria, niinkuin tuolla edellä vinkattiin? Nykyään tosi kätevää kun voi vain suihkaista sumutepullosta taikinakulhoon. 

Vierailija
14/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aion ekan kerran leipoa pipareita. Ohjeissa ei kerrota.

½ kg

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se tuubissa oleva on kätevää. Laitan puoli tuubia siihen kaupan taikinaan.

Vierailija
16/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se tuubissa oleva on kätevää. Laitan puoli tuubia siihen kaupan taikinaan.

Onko pakko oikaista taas tässäkin asiassa? Ei Martat tuota hyväksyisi.

Vierailija
17/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vähän riippuu, tekeekö länsisuomalaisia vai porvoolaisia pipareita. Jotkut jopa kiehauttaa ja soseuttaa ne ensin, jotkut raastaa raakana..

Kyllä sitä käytetään ihan kuivattuna jauheena,menkää te porvoolaiset muualle.

Kuivattuna? salli mun nauraa. Hahah. Tuoreena tietenkin kaikki paitsi koivuhalot

Vierailija
18/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan piparjuurta mielelläni enemmän kuin ohjeessa on (tuoreena tietenkin, raastan taikinaan), mutta oletteko huomanneet että piparitaikinan rakenne muuttuu turhan paljon jos piparjuurta käyttää liikaa? Taikinasta tulee helposti turhan löysää.

Vierailija
19/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aion ekan kerran leipoa pipareita. Ohjeissa ei kerrota.

Koko juuripaakun losautan kerralla ja vielä pari lapiollista multaa perään.

Vierailija
20/31 |
14.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan piparjuurta mielelläni enemmän kuin ohjeessa on (tuoreena tietenkin, raastan taikinaan), mutta oletteko huomanneet että piparitaikinan rakenne muuttuu turhan paljon jos piparjuurta käyttää liikaa? Taikinasta tulee helposti turhan löysää.

Imeytät vain liiat kosteudet takinhihaan, mutta ethän tietenkään unohda että siihen käy vain parkatakki. Mieluiten oma, mutta jos mies ei ole kovin väkivaltaista sorttia, myös hänen takkiaan voi käyttää. Lasten takkien hihoissa voi olla liikaa räkää. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi kaksi