Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi ruoka pitää peittää esimerkiksi foliolla kun sen laittaa jääkaappiin?

Vierailija
29.10.2018 |

Miksi ruoka pitää ”peitellä”, kun sen laittaa jääkaappiin?

Ihmettelen tätä tapaa. Miesystäväni käyttää foliota peittääkseen esimerkiksi pihvit, itse olen aina vain survonut ruoat jääkaappiin.

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne kuivuvat jos ei ole mitään päällä

Vierailija
2/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kokeile, laita vaikka pari pilkottua valkosipulia ja letut jääkaappiin. Tai sitten avattu koiranruokapurkki ja leipä missä on kinkkua ja salaattia. Myös makaroonilaatikko ja kissanruoka, valkosipuli on kiva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samasta syystä kuin grillilläkin laitetaan hampurilainen folioon, ettei se jäähdy.

Vierailija
4/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne kuivuvat. Osa tuoksuu voimakkaasti.

Vaihtoehto kelmulle on esim. kannellinen rasia.

Vierailija
5/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Folio suojaa NSA:lta.

Vierailija
6/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ne kuivuvat jos ei ole mitään päällä

Ok, kiitos.

Entä miksi pitää odotella, että padat ja kattilat jäähtyvät kunnolla ennen kuin ne siirtää jääkaappiin?

Näin minäkin olen aina tehnyt, mutten oikeastaan tiedä miksi.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ettei ruoka kuivu.

Ettei siihen siirry hajuja/ makuja.

Ettei sen haju/ maku siirry muihin ruokiin. (Muistan ikuisesti erään joulun, kun olin tehnyt riisimurokarkkeja jääkaappiin jähmettymään ja jääkaapissa oli raakaa sipulisilppua rosollia varten. Oli aika kammottavan makuisia riisimurokarkkeja.) 

Ettei siihen putoa tavaroita.

Ettei se putoa ja sotke. 

Vierailija
8/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ne kuivuvat jos ei ole mitään päällä

Ok, kiitos.

Entä miksi pitää odotella, että padat ja kattilat jäähtyvät kunnolla ennen kuin ne siirtää jääkaappiin?

Näin minäkin olen aina tehnyt, mutten oikeastaan tiedä miksi.

Ap

Säästyy energiaa, kun jääkaapin ei tarvitse jäähdyttää kuumia astioita. Ja ne muut ruoat eivät pääse lämpiämään jääkaapissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ne kuivuvat jos ei ole mitään päällä

Ok, kiitos.

Entä miksi pitää odotella, että padat ja kattilat jäähtyvät kunnolla ennen kuin ne siirtää jääkaappiin?

Näin minäkin olen aina tehnyt, mutten oikeastaan tiedä miksi.

Ap

Säästyy energiaa, kun jääkaapin ei tarvitse jäähdyttää kuumia astioita. Ja ne muut ruoat eivät pääse lämpiämään jääkaapissa. 

Oikein olin siis päätellyt! Kiitos!

Ap

Vierailija
10/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entä miksi pitää odotella, että padat ja kattilat jäähtyvät kunnolla ennen kuin ne siirtää jääkaappiin?

Näin minäkin olen aina tehnyt, mutten oikeastaan tiedä miksi.

Ap[/quote]

Laita vaikka kattila suoraan levyltä jääkaappiisi, omapahan on asiasi. Olet melkoinen tietämättömyyden kuningatar. Kysy joltain kotitaloushenkiseltä ihmiseltä vaikka, kun oma ällisi ei tähän riitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Entä miksi pitää odotella, että padat ja kattilat jäähtyvät kunnolla ennen kuin ne siirtää jääkaappiin?

Näin minäkin olen aina tehnyt, mutten oikeastaan tiedä miksi.

Ap

Laita vaikka kattila suoraan levyltä jääkaappiisi, omapahan on asiasi. Olet melkoinen tietämättömyyden kuningatar. Kysy joltain kotitaloushenkiseltä ihmiseltä vaikka, kun oma ällisi ei tähän riitä.

Ei tarvinnut, sain vastauksen mukavalta anonyymiltä. :)

Ap

Vierailija
12/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ne kuivuvat jos ei ole mitään päällä

Ok, kiitos.

Entä miksi pitää odotella, että padat ja kattilat jäähtyvät kunnolla ennen kuin ne siirtää jääkaappiin?

Näin minäkin olen aina tehnyt, mutten oikeastaan tiedä miksi.

Ap

Säästyy energiaa, kun jääkaapin ei tarvitse jäähdyttää kuumia astioita. Ja ne muut ruoat eivät pääse lämpiämään jääkaapissa. 

Oikein olin siis päätellyt! Kiitos!

Ap

Ethän ole päätellyt. Juurihan sanoit, ettet tiedä, miksi näin teet. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Entä miksi pitää odotella, että padat ja kattilat jäähtyvät kunnolla ennen kuin ne siirtää jääkaappiin?

Näin minäkin olen aina tehnyt, mutten oikeastaan tiedä miksi.

Ap

Laita vaikka kattila suoraan levyltä jääkaappiisi, omapahan on asiasi. Olet melkoinen tietämättömyyden kuningatar. Kysy joltain kotitaloushenkiseltä ihmiseltä vaikka, kun oma ällisi ei tähän riitä.

Sehän kysyy.

Vierailija
14/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jottei ruokien aromit tartu toisiinsa. Haluaisitko itse syödä valkosipulille maistuvaa juustoa, tai lihapullille haisevaa maitoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ne kuivuvat jos ei ole mitään päällä

Ok, kiitos.

Entä miksi pitää odotella, että padat ja kattilat jäähtyvät kunnolla ennen kuin ne siirtää jääkaappiin?

Näin minäkin olen aina tehnyt, mutten oikeastaan tiedä miksi.

Ap

Säästyy energiaa, kun jääkaapin ei tarvitse jäähdyttää kuumia astioita. Ja ne muut ruoat eivät pääse lämpiämään jääkaapissa. 

Oikein olin siis päätellyt! Kiitos!

Ap

Ethän ole päätellyt. Juurihan sanoit, ettet tiedä, miksi näin teet. 

En oikeastaan tiennyt, olin ainoastaan arvaillut.

Ap

Vierailija
16/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivuvat, ehkä, mutta ennen kaikkea ottavat makua toisistaan, ja jääkaapista itsestään. Mitä kauemmin säilytytään, sitä enemmän.

Ruokien jäähdyttämisessä on kaksi puolta:

- Nopea jäähdytys säilyttää ruuan hyvänä pitempään. En tiedä onko tällä kotioloissa merkitystä.

- Mutta jos laittaa ruuan lämpimänä jääkaappiin, se lämmittää jääkaappia ja vie enemmän sähköä.

Jos on parveke tai oma piha, kylmänä vuodenaikana voi kätevästi jäähdyttää ruoan ulkona.

Vierailija
17/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös ruoan pidä olla muutenkin säilytettynä ilmatiiviisti ja mitä vähemmän ilmaa sen parempi tai ruoka menee pilalle (bakteerikanta kasvaa)?

Vierailija
18/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Weird Al kertoo laulussaan syyt folion käytölle.

Vierailija
19/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jääkaapin lamppu säteilee fotoneja. Folio estää fotoneja imissioimasta ruokaa. Mutta joku kelmu tai kansi hidastaa mössösi kuivumisen

Vierailija
20/20 |
29.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Entä miksi pitää odotella, että padat ja kattilat jäähtyvät kunnolla ennen kuin ne siirtää jääkaappiin?

Näin minäkin olen aina tehnyt, mutten oikeastaan tiedä miksi.

Ap

Laita vaikka kattila suoraan levyltä jääkaappiisi, omapahan on asiasi. Olet melkoinen tietämättömyyden kuningatar. Kysy joltain kotitaloushenkiseltä ihmiseltä vaikka, kun oma ällisi ei tähän riitä.

Tähän on pakko kommentoida, kun niin ylimielisesti oot vastannu ap:lle, että olet itseasiassa väärässä.

Jääkaapissa kiertävä kylmäaine jäädyttää ajan myötä kylmäkomponentteja, ja saa jääkaapin toimimaan tehottomasti, (esim. kun nupit on väännetty kaakkoon ja silti ei kylmene tarpeeksi.) kuluttaen siis turhaa sähköä. Mutta jos sillon tällöin heittää lämpimän ruoan jääkaappiin, niin komponentit sulaa ja jääkaapin nupin voi vääntää muutaman pykälän pienemmälle. Joka tulee lopulta halvemmaksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi kahdeksan