Kuinka paljon kotitalouksissa käytetään kermaa ja voita nykyisellään?
Kommentit (12)
Tämä ketju varmaankin reaktiona siihen kun toisessa ketjussa kerroin tehneeni perunamuusia voin ja kerman kera. Kaipa se hitaampikin kuitenkin tajuaa ettei niin joka päivä syödä?
Aika reippaasti menee meillä. Kermaa harvemmin kuin voita. Hyviä rasvoja molemmissa. Ja kerma aina tietysti karrageenitonta kuohukermaa, ei mitään lisäainesotkuja.
Vierailija kirjoitti:
Tämä ketju varmaankin reaktiona siihen kun toisessa ketjussa kerroin tehneeni perunamuusia voin ja kerman kera. Kaipa se hitaampikin kuitenkin tajuaa ettei niin joka päivä syödä?
Totta, perunaa kannattaa välttää, pitää sen sellaisena harvinaisena juhlahetki Una jos siitä kerran tykkää. Voita kannattaa käyttää joka päivä ja kermaakin muutaman kerran viikossa. Mutta lisäaineetonta.
Meillä ei mene kovin paljon. Kovin rasvaiset ruuat ei kuulu kenenkään meidän suosikkeihin, mutta toki silloin kun kermakastiketta tehdään, siihen käytetään oikeaa kermaa ja voita, eikä mitään kevyt- tai keinotuotteita.
Ei koskaan. Terveitä ja hoikkia kasvissyöjiä ollaan.
Jos kokkaan tai leivon, käytän kunnon aineksia. Pullataikina aina punaiseen maitoon. Ja ollaan hoikkia koko perhe. Ruuan määrä merkitsee enemmän, ei me sammiokaupalla mitään syödä.
Kermaa aika harvoin, ja se mitä ruokaan kermana laitan on vain ruokakermaa, mun se säilyy niin kauan, niin ei ole sitten pakko tehdä kermaruokaa pariinkaan viikkoon, eikä ruokakerma mene vanhaksi sittenkään.
Voita joka päivä. En käytä margariineja ollenkaan.
Voissa paistan kaiken mitä pitää ruoanlaitossa paistaa. Jauhelihaa paahdoin vuosia pannulla, mutta nykyisin senkin paistan voissa hyvän maun vuoksi. Kuohukermaa käytän viikottain eli joko valkosipulikermaperunoihin tai johonkin lihakastikkeeseen lorautan.
Kermaa 7,1 litraa henkilö kohden vuodessa, voita noin 3,5 kg/hlö/vuosi.
Leivälle voi-öljy-seosta, mutta muutoin voita menee tosi vähän. Kermaakan ei juuri mene, lähinnä joskus kermavaahtoa pannareiden tai vohveleiden kanssa.
No ei hirveästi. Mutta piimää senkin edestä jotta jaksaa paukuttaa lakanoita.