Onko raaka kana vaarallista syödä?
Kysyn vaan kun mul on yks kaveri joka väitää et se on terveelisempää koska siinä kaikki rasvat ei oo palanu
Kommentit (19)
Hän on oikeassa. Kana kannattaa syödä mahdollisimman vähän kypsennettynä.
Ei tsiisus. Tietenkin kannattaa syödä raakana. Salmonella ja kampylotasapaino horjuu ilman raa-an broilerin syöntiä.
Suosittelen kaikille karhun lihasta tehtyä tar tar -pihviä. Botulismista tulee todella pikantti sivumaku!
Googlaa hyvä ihminen. Ja älä vaan syö raakaa kanaa.
Varsinkin ulkomailla siihen voi kuolla.
Pitää olla tarkkana keittiössä ettei raaka kana saastuta koko keittiötä ja muita ruokia. Hyvä hygieniä.
Vierailija kirjoitti:
Suosittelen kaikille karhun lihasta tehtyä tar tar -pihviä. Botulismista tulee todella pikantti sivumaku!
Ja trikiini kruunaa kaiken.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suosittelen kaikille karhun lihasta tehtyä tar tar -pihviä. Botulismista tulee todella pikantti sivumaku!
Ja trikiini kruunaa kaiken.
Heisimato on sitten vielä mahdollinen ekstrabonus.
Suomalaisessa kanassa ei ole salmonellaa eli voi syödä
Ja järvikalat tietenkin raakana sushiin.
Raaka kana ei ole mitenkään mairittelevan makuista...
Salmonellan ja kambylovitamiinin puutos voi aiheuttaa jopa syöpää,
Eihän se salmonella ole ainoa pöpö mikä siinä kanassa luuraa!
Saat hullun kanantaudin, kotkottelet päivät yöt taukoamatta.
Kraavikana on puliukkojen herkku.
Vierailija kirjoitti:
Saat hullun kanantaudin, kotkottelet päivät yöt taukoamatta.
Kuulostaa varsin hullulta kanantaudilta! Onko se sukua kohtalontoverille?
Porvoossa raaka kana just on parasta herkkua. Ja raaka possu sekä järvikala. Ihan Porvoon mitalla kaikkea lautaselle.
Siipikarja kannattaa kypsentää, ei toki kuivaksi asti. Kana menee helposti kuivaksi jos ei valvo kypsymistä minuutilleen.
Sikaa voi syödä raakana, jos tietää mistä sika on peräisin, tietää sen ns. suvun (heritage pork) ja tietää miten tilalla sikoja hoidetaan. Monissa ravintoloissa ympäri maailmaa jo tarjotaan raakaa possua, esim tartarin muodossa. Vielä yleisempää on tarjota sianlihaa mediumiksi kypsennettynä, on nimittäin mehukasta.
En tietenkään suosittele edellämainittua toimintatapaa jos ostat sianlihan johonkin HK:n kaasuun pakattuna supermarketista.
On raakana vaarallista.
"kolmasosa ruokamyrkytyksiä aiheuttavista kampylobakterioositartunnoista voi johtua suoraan broilerin (kanan) lihan käsittelystä, valmistuksesta ja kulutuksesta"
"Kampylobakteerit on helppo tuhota ruoanvalmistuksessa kuumentamalla. Bakteerit voivat kuitenkin levitä raaasta broilerinlihasta vaikkapa leikkuuveitsen mukana muihin kuumentamattomiin ruoka-aineisiin, kuten salaatteihin"
On.