Miksi kahvinkeittimen kannuun laitetaan vettä kun kahvi on juotu?
Usein näkee, että kannun tyhjennyttyä kahvista siihen laitetaan muutama kupillinen vettä, miksi?
Kommentit (17)
Hyvä kysymys - tätä minäkin olen aina ihmetellyt. Työpaikallakin jättävät sen veden aina lillumaan siihen kannuun yön yli. Hyi! Eikös nyt maalaisjärkikin sano, että hygieenisintä olisi nostaa kannu, suppilo ym. osat astiankuivauskaappiin kuivumaan silloin kun niitä ei käytetä..?
Koska keittimen pohja voi olla vielä tulikuuma, ja veden laskemisella halutaan välttää kannun poksahtaminen.
Ettei kahvijämä kärähdä kannun pohjaan. Kun ei viitsitä heti tiskata.
Onkohan siinä ideana, kun levy on kuuma, niin siihen laiteta tyhjää kannua.
Minulle käy sitten aina niin, että keitän siihen sekaan vahingossa uudet kahvit.
Jotta se keräisi mahdollisimman paljon bakteereja. En todella laita mitään vesiä lillumaan sen paremmin kahvipannuun kuin käytettyihin astioihinkaan.
Vierailija kirjoitti:
Ettei kahvijämä kärähdä kannun pohjaan. Kun ei viitsitä heti tiskata.
Tuo on siis se syy, miksi minä niin teen.
sama
Teen niin koska mummoni teki niin, oli hieno nainen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ettei kahvijämä kärähdä kannun pohjaan. Kun ei viitsitä heti tiskata.
Tuo on siis se syy, miksi minä niin teen.
sama
Miksi sitä kannua ei voi vaan huuhtaista? Ja jättää kuivumaan vaikka tiskipöydälle jos levyn kuumuus haittaa
Meillä keitetään päivän aikana kahvia useampi kerta. Ei viitsi koko päivää kuluttaa kannua tiskailemalla. Nopea huuhtaisu, sitten vähän vettä pohjalle ettei vielä kuuma keittimenlevy polta ja halkaise kannua. Seuraava keittäjä huuhtaisee kannun keitintä ladatessaan. Illalla kannu tiskikoneeseen ja aamulla kierros alkaa alusta.
Laitan vettä pannuun ettei kahvi kuiva siihen kiinni.
Jos kuivaan kahvipannuun laittaa vettä niin kuivuneet kahvilautat alkavat uiskennella ympäri pannua mikä on vastenmielistä.
Siinä kannussa lukee: ei saa lämmittää tyhjänä. Siksi vettä pannuun jos sen laittaa takaisin paikalleen kahvittelujen välissä.
Voitte poistua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ettei kahvijämä kärähdä kannun pohjaan. Kun ei viitsitä heti tiskata.
Tuo on siis se syy, miksi minä niin teen.
samaMiksi sitä kannua ei voi vaan huuhtaista? Ja jättää kuivumaan vaikka tiskipöydälle jos levyn kuumuus haittaa
Omasta mielestä on jotenkin siivottoman näköistä jos tiskipöydällä on astioita. Enkä mielelläni laita "likaista" kannua kaappiinkaan.
itse en jaksa olla tiskaamassa kannua jatkuvasti. nopsaan huuhtaistu kannukin toki toimii, mutta olen huomannut että niitä kahvinjämiä jää silti helposti kannuun, jolloin veden liottaminen auttaa paremmin putsaamaan pinttyneet paikat.
huuhtelen yleensä lisäksi nopsaan ennen seuraavan pannun keittoa.
Kylmä vesi kannussa jäähdyttää keittimen levyn nopeammin ja pidentää keittimen käyttöikää.
Näin jostain luin aikoinaan ja koska vanha Braun kesti rapiat 20 vuotta tällä tekniikalla, niin jatkan samaa uuden keittimen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Usein näkee, että kannun tyhjennyttyä kahvista siihen laitetaan muutama kupillinen vettä, miksi?
Työpaikalla on tapana, että viimeisen kupin juonut laittaa uutta kahvia tippumaan. Paljon helpompaa on kaataa vettä kahvipannuun, kun olen täyttänyt kuppini.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ettei kahvijämä kärähdä kannun pohjaan. Kun ei viitsitä heti tiskata.
Tuo on siis se syy, miksi minä niin teen.
samaMiksi sitä kannua ei voi vaan huuhtaista? Ja jättää kuivumaan vaikka tiskipöydälle jos levyn kuumuus haittaa
Koska se vie tilaa tiskipöydällä. Paljon näppärämpää laittaa se siihen omalle paikalleen odottamaan seuraavaa käyttäjää. Jos tiskataan kunnolla, sitten voidaan laittaa tiskikaappiin.
Anoppi tekee näin. En tiedä syytä.