Pesetkö riisin ennen keittämistä?
Kommentit (19)
Miksi pitäisi? Vedessähän se keitetään ja siinä bakteerit kiehuu pois.
Joskus. Sushiriisin tietty aina moneen kertaan mutta perusriisiä tulee harvemmin pestyä.
Pesen koska se sisältää arseenia.
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/tutkija-yleisin-valmistus…
En, mut pesen spagetit aina ennen keittämistä. Astianpesukoneessa, siinä mihin laitetaan haarukat yms.
Riisin voi kätevästi pestä samassa lävikössä jauhenlihan kanssa.
En minä "pese" riisiä, ainakaan millään pesuaineella. Huuhtelen kyllä riisin ennen keittämistä, että saan varastoinnin aikana irronneen tärkkelyspölyn pois. Se puurouttaa riisin muuten.
Riisissä on arseenia, kullä kannattais.
Kyllä, ei puuroudu eli jyvät pysyvät irtonaisina.
Vierailija kirjoitti:
Riisissä on arseenia, kullä kannattais.
Totta, mutta pesu ei auta asiaa. Pestään jyvien irtonaisuuden vuoksi, eivät tartu toisiinsa.
Totta kai huuhtelen, ellen sitten keitä riisipuuroa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi pitäisi? Vedessähän se keitetään ja siinä bakteerit kiehuu pois.
Ei pestä bakteerien vuoksi. Eikä arseeninkaan. Intiassa riisin jyvät on huuhottu aina ennen keittämistä. Kun ovat kuivuneet, eli irronneet huuhteluastian seinämästä, ovat valmiita keitettäväksi. Tuhatvuotinen tapa, estää puuroutumisen riisilimalla (joka sopii hyvin vatsavaivoihin ja q-kipuihin), intiassa olla bakteereista ja arseeneista tiedetty.
Basmatiriisin kyllä, muita laatuja en.
T: kokki evp
Lapsellani on japanilainen ( toki suomeksi dubattu) piirroselokuva. Olenkin aina ihmetellyt, miksi siinä yhdessä kohtaa äiti kysyy tyttäreltään, oletko pessyt riisin.
Nyt tuli sillekin selitys. Ilmeisesti ne japanilaiset pesevät aina riisin.
Onpa hankala ruoka-aine, kun pitäisi moneen kertaan pestä. Ja liottaa jopa yön yli.
Tiesitkö, että riisissä (ja perunasalaatti ja muissa mullassa kasvavassa) on myös sellaista maaperäbakteeria, joka ei kuole keitettäessä. (eli sadassa asteessa). Se voi alkaa lisääntyä keitetyssä riisissä ja olla vaaraksi. Riisiä ei saisi säilyttää kauaa keitettynä.
Kyllä huuhtelen, onhan siinä ihan silminnähden jotain roskia ja pölyä. Kylmällä vedellä, tiheällä sihdillä.
Vierailija kirjoitti:
Riisin voi kätevästi pestä samassa lävikössä jauhenlihan kanssa.
Jauhenlihasta irtoaa sopivasti vähän rasvaa antamaan makua ja estämään paakkuuntumista.
Pesun jälkeen riisin ja jauhenlihan voi vielä lingota pikaisesti makaronin keittovedessä.
10min kuivauskaapissa ja sitten vasta erotellaan riisi jauhenlihasta varsinaista keittämistä varten.
Ja kyllä. Jauhenlihan voi nyt vasta paistaa.
Mä pesen riisin aina monta kertaa. Tämän olen oppinut toisesta kotimaastani. Pesty riisi maistuu ihan erilaiselta kyllä!
Pesen, tulee parempaa kun ylimääräinen tärkkelys lähtee. Pitkäjyväistä en jaksa pestä niin huolellisesti, mutta harvemmin sitä käytänkään.
Kyllä ja pakastan sen vitamiinipitoisen pesuveden jälkikäyttöä varten.