Voiko valmiin voileipäkakun pakastaa?
Juhlistamme jäi yli yksi valmis koristeltu voileipäkakku. Voisiko sen pakastaa?
Kommentit (10)
Päällä voileipäkakussa on creme bonjouria, lohta ja katkarapuja.
Katkaravut ovat luultavasti sulatettuja? Enkä muutenkaan usko että voi menestyksellä pakastaa.
Voihan sitä pakastaa vaikka pesisräpylän..
Pakasta vaan, mutta älä tule sitten piipittämään, kun masuliini tulee pipiliiniksi...
Riippuu täytteistä ja siitä onko ollut koko ajan kylmässä vai onko ollut jo tarjolla pöydässä. Tässä tapauksessa katkarapujen ja lohen takia en pakastaisi. Nehän on nopeasti pilaantuvia.
Kauanko sitä sitten uskaltaa syödä?
En usko että pilalle menee mutta koostumus kyllä kärsii. Syökää mieluummin heti pois, kun on vielä maukasta. Voin vaikka tulla auttamaan, voileipäkakut on parasta mitä tiedän.
So not katkarapu on kerran sulatettu ja pakastettuPunainen liha, kana ja raaka kala ovat kaikki ruokia joita ei tulisi pakastaa uudelleen, varsinkaan jos ne ovat sulaneet yli viiden asteen lämpötilassa (eli jääkaappia lämpimämmissä oloissa). Kannattaa myös muistaa että esimerkiksi pakastekatkaravut ovat usein valmiiksi uudelleenpakastettuja – jos katkaravut ovat pussissa yhtenä isona könttinä, näin on mitä luultavimmin käynyt. Valitse siis mielellään katkarapupussi jossa katkaravut tuntuvat olevan irrallaan toisistaan.
Nostan.