Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kun jostain syystä tulee rajoitteita ruokavalioon

Vierailija
26.06.2018 |

niin miksi yritetään etsiä "korvikkeita" sille sopimattomalle ruualle? Miksi ei vain hylättäisi entistä ja etsittäisi jotain uutta? Runsauden pulaa ei kuitenkaan ole ja vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein. Onko ihmiset vain niin kaavoihin kangistuneita?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
26.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaan ajatellaan, että "tuttu ja turvallinen" on paras. Ei olla valmiita muuttamaan asioita parempaan.

Vierailija
2/6 |
26.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo kaavoihin kangistuneisuus on varmaankin se suurin syy. Sitten on tietysti sekin, että jos rajoitus koskee jotain sellaista ruoka-ainetta mitä käytetään runsaasti ja mitä tarvitaan kaikkeen mahdolliseen ruuanlaittoon, sellaiselle on jo pikku pakko etsiä jokin yleispätevä korvike.

Oman kokemuksen pohjalta kun jää pois gluteeni, erilaiset kasvis- ja siemenöljyt sekä tietyt sokerit, on himppasen hankalaa laittaa ruokaa ellei ole valmis ihan kaikkea tekemään puhtaista raaka-aineista, ja vaikka olisi siihenkin valmis, helppoa ei tuu olemaan ellei vaivaudu koostamaan itselleen muistikirjaa "turvallisista" tuotteista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
26.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Määriteltäisiinkö ensin, mikä on korvike ja mikä ei?

Vierailija
4/6 |
26.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuo kaavoihin kangistuneisuus on varmaankin se suurin syy. Sitten on tietysti sekin, että jos rajoitus koskee jotain sellaista ruoka-ainetta mitä käytetään runsaasti ja mitä tarvitaan kaikkeen mahdolliseen ruuanlaittoon, sellaiselle on jo pikku pakko etsiä jokin yleispätevä korvike.

Oman kokemuksen pohjalta kun jää pois gluteeni, erilaiset kasvis- ja siemenöljyt sekä tietyt sokerit, on himppasen hankalaa laittaa ruokaa ellei ole valmis ihan kaikkea tekemään puhtaista raaka-aineista, ja vaikka olisi siihenkin valmis, helppoa ei tuu olemaan ellei vaivaudu koostamaan itselleen muistikirjaa "turvallisista" tuotteista.

Vaikeeta se kyllä on, jos haluaisi joskus valmista. Vaikka ei olis gluteeniongelmaa, niin melkein kaikissa leivissä on rypsiöljyä. Samoin kalasäilykkeissä on pääosin auringonkukkaöljyä. Tässä vain pari esimerkkiä.

Vierailija
5/6 |
26.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Määriteltäisiinkö ensin, mikä on korvike ja mikä ei?

No, määrittele.

Vierailija
6/6 |
26.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Määriteltäisiinkö ensin, mikä on korvike ja mikä ei?

No, määrittele.

Voikukan juurista tai paahdetusta rukiista valmistettu "kahvi" on korviketta. Ruuista ei juuri muuta tule mieleen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme yksi