Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Käyttääkö kukaan enää kiinankaalia?

Vierailija
19.06.2018 |

Se oli joskus 80-luvulla melkeinpä ainoa vihersalaatin raaka-aine, volyymituote ja halpakin. Nykyään marginaalituote ennemminkin. Olen kuitenkin löytänyt sen uudestaan. Tuotteena erinomainen; hyvä suutuntuma, rapsakka, maku miedon makeahko. Kanta ja lehtiosa antavat sopivasti erilaista luonnetta. Miksi tämä on hylätty?

Kommentit (24)

Vierailija
1/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile pikapaistettuna - OMMONMOMMON-MOM!

Vierailija
2/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä käytän joskus. Ovat vain vähän mielestäni huonolaatuisia kaupassa, mieluummin ostaisin kokonaisen eikä sellaista puolitettua jonka leikkauspinnat ovat mustuneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän niitä myytäisi, jos ei olisi ostajia.

Vierailija
4/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytin puoli vuotta salaatissa kiinankaalia kunnes ostin muutama viikko sitten kiinankaalia lidlistä. Ihmettelin hieman repaleisia lehtiä. Puolitin salaatin ja aloin huuhdella sitä niin löysin 4 pientä matoa. Tämän jälkeen lopetin tutkimisen ja kiikutin salaatin roskiin.

Vierailija
5/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aliarvostettua se ainakin on.

Vierailija
6/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietysti. Se o hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käytin puoli vuotta salaatissa kiinankaalia kunnes ostin muutama viikko sitten kiinankaalia lidlistä. Ihmettelin hieman repaleisia lehtiä. Puolitin salaatin ja aloin huuhdella sitä niin löysin 4 pientä matoa. Tämän jälkeen lopetin tutkimisen ja kiikutin salaatin roskiin.

Näitä tällaisia tarinoita on joistakin tuotteista ilmassa, mutta itse en ole koskaan kaupasta ostetusta vihanneksesta löytänyt mitään eliötä. Mulle kerrottiin parsakaalista sama juttu mut en ole itse todistanut asiaa. Olen kyllä aika tarkka ötököiden suhteen ja omat keräämäni vadelmat välillä ottaa koville kun näen vattukuoriaisen vaikka olen tuhanteen kertaan tarkistanut. Toisaalta vihanneksissa olevat ötökät eivät ole mielestäni mitään jos verrataan lihassa ryömiviin, se on jo siinä vaiheessa yrjöt saman tien.

Vierailija
8/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiinankaalia on nykyään huonosti saatavilla ja sen hinta on noussut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänään ostin viimeksi. Aion tehdä ruokaa, johon sitä tulee. Teen kiinalaista pataa ja ohje löytyi vanhasta kotitalouden kirjastani.

Vierailija
10/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toisinaan, se on hyvää vaihtelua salaattipohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaali muutenkin on hyvää ja ravitsevaa, aliarvostettua😚

Vierailija
12/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mieluummin sitä kuin jäävuorisalaattia, joka ei maistu miltään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaimo horisi, että kiinankaalissa olisi enemmän myrkkyjä kuin muissa vihanneksissa.

Oli kuulemma oikein lehdestä lukenut.

Vierailija
14/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käytin puoli vuotta salaatissa kiinankaalia kunnes ostin muutama viikko sitten kiinankaalia lidlistä. Ihmettelin hieman repaleisia lehtiä. Puolitin salaatin ja aloin huuhdella sitä niin löysin 4 pientä matoa. Tämän jälkeen lopetin tutkimisen ja kiikutin salaatin roskiin.[/

Olet aiemmin syönyt ulkomaista kiinankaalia, jossa on käytetty niin paljon kasvinsuojeluaineita ( myrkkyjä) ettei varmasti ole mitään elävää mukana. Kotimaisissa joskus on, erityisesti luomuvihanneksissa. Ei haittaa minua ja joka tapauksessa huuhdon kaikki salaatit, persiljan ym. huolella. Myös omalta kasvimaalta poimitut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viime kesänä Lidlissä oli myynnissä kotimaisia ( Mikkeli Rahula), kokonaisia kiinankaaleja pusseihin pakattuna. Oli aivan ihanaa vihersalaatissa. Odotan jo tätä satokautta.

Vierailija
16/24 |
19.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä miksi se on multa tyystin unohtunut. 80-luvulla vissiin viimeksi syönyt sitä. Täytyypä ensikerralla ostaa sitä kun menee kauppaan.

Vierailija
17/24 |
20.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en oikein ole koskaan tykännyt kiinankaalista raakasalaatissa. Se on mun suuhun jotenkin kuivan tuntuista. Mutta jos sen tosiaan pikaisesti käyttää wokkipannulla niin, että se vähän pehmenee, niin ai että mitä herkkua!

Vierailija
18/24 |
20.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän ja nimenomaan paistettuna lisukkeena.

Vierailija
19/24 |
20.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin käytän paistettuna wokkeihin ym. Sopii kypsänä hyvin myös jauhelihan ja puolukoiden kanssa.

Vierailija
20/24 |
20.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei käytä juuri nyt, koska varhaiskaali on parempaa. Kevätsipulien valkoisen osan kanssa paistettuna helppo lisuke grillieväille, teen myös juhannuksena.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme kolme