Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Oliko mun avokado vielä raaka, kun en saanut sitä haarukalla muussattua?
26.05.2018 |
En ole ennen itse tehnyt siitä mitään, enkä varmaan osannut ostaa oikeanlaista avokadoa. Pitäisikö hedelmälihan olla ihan pehmeää, nyt se oli kiinteää eikä hajonnut kun haarukalla painelin.
Kommentit (2)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Jos se on tosi raaka niin se on suunnilleen kivikova, sitä ei meinaa saada edes veitsellä leikattua. Sitä ei voi käyttää, paitsi jos tykkäät syödä kiviä.
Jos se on täydellisesti pehmeä niin sitä saa helposti lusikoitua, melkein niinkuin margariinia. Mutta siis, tuo "täydellisesti pehmeä" avokado kypsyy tosi nopeasti ylikypsäksi, ruskeaksi ällöttäväksi, käyttökelvottomaksi.
Joten useimmiten avokado tulee käytettyä hieman täydellistä kovempana. Jos sait siitä palasia irti ja jos se maistui ok... niin syö vain, sen voi syödä.
Avokadon sopivan pehmeyden tunteminen (ennen kuin avokadoa alkaa leikellä) vaatii opettelua ja totuttelua. Painele avokadon kapeaa päätä, siitä sen tuntee parhaiten.
Yleensä kun ostan avokadoja niin ne on turhan kovia. Kotona ne kypsyvät. Mutta huoneenlämmössä ne kypsyy mun mielestä liian nopeasti, ihan yhtäkkiä, niin sitten ne on pilalla ennen kuin tajuan käyttää niitä. Joten säilytän avokadot jääkaapissa. Kypsyvät hitaammin, pysyvät käyttökelpoisina (sopivan pehmeinä) pidempään.