Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko paikalla ketään, joka olisi tehnyt itse maapähkinävoita? Miten kauan säilyy?

Vierailija
25.04.2018 |

Kysymys otsikossa. Mietin, kokeilisiko.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.

Vierailija
2/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.

Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D

Vierailija
4/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D

Niin, miksipä tehdä mitään itse, kun lähes kaikkea voi ostaa valmiina!

Ap

Vierailija
5/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D

Niin, miksipä tehdä mitään itse, kun lähes kaikkea voi ostaa valmiina!

Ap

No ymmärrän, jos tekee itse kanasalaatin/ruokaa, mut tommonen? :D

Vierailija
6/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.

Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?

Ap

Oon säilyttänyt jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D

Niin, miksipä tehdä mitään itse, kun lähes kaikkea voi ostaa valmiina!

Ap

No ymmärrän, jos tekee itse kanasalaatin/ruokaa, mut tommonen? :D

On halvempaa, jos tekee itse ja tulee vähemmän jätettä.

Ap

Vierailija
8/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä myös leivon itse, teen siman itse, keitän mehuja ja hilloja ja kuivaan yrttejä. Ajattelin kokeilla myös kauramaidon tekemistä itse. Keitän pavut kuivatuista pavuista ja pakastan, en käytä säilöttyjä papuja. En ole koskaan ajatellut, että itse tekemisessä olisi jotain kummallista!

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.

Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?

Ap

Oon säilyttänyt jääkaapissa.

Se on varmasti turvallisempaa. Kaupan maapähkinävoin säilytän kyllä huoneenlämmössä, on helpompi levittää.

Ap

Vierailija
10/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D

Halpaa, saa itse päättää miten tasaista voi on, suolan määrän sun muiden lisukkeiden saa päättää itse ja tietää miten tuoretta tavara on :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.

Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?

Ap

Oon säilyttänyt jääkaapissa.

Se on varmasti turvallisempaa. Kaupan maapähkinävoin säilytän kyllä huoneenlämmössä, on helpompi levittää.

Ap

Mulla on itsetehty välillä tosi löysää ja välillä kiinteämpää.. En oo keksinyt muuta selitystä kuin, että se liittyy siihen miten tasaiseksi voiksi pähkinät jauhaa. Mutta siis vaikka ois kiinteämmäksi jäänyt, hyvin on levittynyt jääkaappikylmänä.

Vierailija
12/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt sita itse. Alton Brownin mukaan kotetekoinen sailyy jopa 6 kuukautta (The good news is that homemade peanut butter lasts for about six months once it's opened.).  (https://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/if-youre-going-make-homemade-…)

Sailyttaisin sita jaakaapissa, ja jos/kun se menee pahaksi, se alkaa haista harskiintyneelta.  Eli rasva menee huonoksi.

Parasta varmaan kuukauden, pari valmistuspaivasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.

Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?

Ap

Oon säilyttänyt jääkaapissa.

Se on varmasti turvallisempaa. Kaupan maapähkinävoin säilytän kyllä huoneenlämmössä, on helpompi levittää.

Ap

Mulla on itsetehty välillä tosi löysää ja välillä kiinteämpää.. En oo keksinyt muuta selitystä kuin, että se liittyy siihen miten tasaiseksi voiksi pähkinät jauhaa. Mutta siis vaikka ois kiinteämmäksi jäänyt, hyvin on levittynyt jääkaappikylmänä.

Katsotaan sitten, millaista tulee :)

Ap

Vierailija
14/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen tehnyt sita itse. Alton Brownin mukaan kotetekoinen sailyy jopa 6 kuukautta (The good news is that homemade peanut butter lasts for about six months once it's opened.).  (https://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/if-youre-going-make-homemade-…)

Sailyttaisin sita jaakaapissa, ja jos/kun se menee pahaksi, se alkaa haista harskiintyneelta.  Eli rasva menee huonoksi.

Parasta varmaan kuukauden, pari valmistuspaivasta.

Hyvä, uskaltaa sitten tehdä isommankin annoksen. Meitä on kuitenkin 4 syöjää.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
25.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmistelin tuossa Alton Brown -postaukseni jalkeen, ja 3-6 kuukautta jaakaapissa nakyy olevan OK.

Eli hyvaa herkuttelua!  :)