Onko paikalla ketään, joka olisi tehnyt itse maapähkinävoita? Miten kauan säilyy?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.
Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?
Ap
En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D
Niin, miksipä tehdä mitään itse, kun lähes kaikkea voi ostaa valmiina!
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D
Niin, miksipä tehdä mitään itse, kun lähes kaikkea voi ostaa valmiina!
Ap
No ymmärrän, jos tekee itse kanasalaatin/ruokaa, mut tommonen? :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.
Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?
Ap
Oon säilyttänyt jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D
Niin, miksipä tehdä mitään itse, kun lähes kaikkea voi ostaa valmiina!
ApNo ymmärrän, jos tekee itse kanasalaatin/ruokaa, mut tommonen? :D
On halvempaa, jos tekee itse ja tulee vähemmän jätettä.
Ap
Mä myös leivon itse, teen siman itse, keitän mehuja ja hilloja ja kuivaan yrttejä. Ajattelin kokeilla myös kauramaidon tekemistä itse. Keitän pavut kuivatuista pavuista ja pakastan, en käytä säilöttyjä papuja. En ole koskaan ajatellut, että itse tekemisessä olisi jotain kummallista!
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.
Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?
Ap
Oon säilyttänyt jääkaapissa.
Se on varmasti turvallisempaa. Kaupan maapähkinävoin säilytän kyllä huoneenlämmössä, on helpompi levittää.
Ap
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä, miksi tekisit itse, kun sitä voi ostaa edullisesti? :D
Halpaa, saa itse päättää miten tasaista voi on, suolan määrän sun muiden lisukkeiden saa päättää itse ja tietää miten tuoretta tavara on :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.
Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?
Ap
Oon säilyttänyt jääkaapissa.
Se on varmasti turvallisempaa. Kaupan maapähkinävoin säilytän kyllä huoneenlämmössä, on helpompi levittää.
Ap
Mulla on itsetehty välillä tosi löysää ja välillä kiinteämpää.. En oo keksinyt muuta selitystä kuin, että se liittyy siihen miten tasaiseksi voiksi pähkinät jauhaa. Mutta siis vaikka ois kiinteämmäksi jäänyt, hyvin on levittynyt jääkaappikylmänä.
Olen tehnyt sita itse. Alton Brownin mukaan kotetekoinen sailyy jopa 6 kuukautta (The good news is that homemade peanut butter lasts for about six months once it's opened.). (https://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/if-youre-going-make-homemade-…)
Sailyttaisin sita jaakaapissa, ja jos/kun se menee pahaksi, se alkaa haista harskiintyneelta. Eli rasva menee huonoksi.
Parasta varmaan kuukauden, pari valmistuspaivasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.
Ok, kiitos! Oletko säilyttänyt huoneenlämmössä?
Ap
Oon säilyttänyt jääkaapissa.
Se on varmasti turvallisempaa. Kaupan maapähkinävoin säilytän kyllä huoneenlämmössä, on helpompi levittää.
Ap
Mulla on itsetehty välillä tosi löysää ja välillä kiinteämpää.. En oo keksinyt muuta selitystä kuin, että se liittyy siihen miten tasaiseksi voiksi pähkinät jauhaa. Mutta siis vaikka ois kiinteämmäksi jäänyt, hyvin on levittynyt jääkaappikylmänä.
Katsotaan sitten, millaista tulee :)
Ap
Vierailija kirjoitti:
Olen tehnyt sita itse. Alton Brownin mukaan kotetekoinen sailyy jopa 6 kuukautta (The good news is that homemade peanut butter lasts for about six months once it's opened.). (https://food-hacks.wonderhowto.com/how-to/if-youre-going-make-homemade-…)
Sailyttaisin sita jaakaapissa, ja jos/kun se menee pahaksi, se alkaa haista harskiintyneelta. Eli rasva menee huonoksi.
Parasta varmaan kuukauden, pari valmistuspaivasta.
Hyvä, uskaltaa sitten tehdä isommankin annoksen. Meitä on kuitenkin 4 syöjää.
Ap
Varmistelin tuossa Alton Brown -postaukseni jalkeen, ja 3-6 kuukautta jaakaapissa nakyy olevan OK.
Eli hyvaa herkuttelua! :)
Oon tehnyt ja on tullut syötyä useita viikkoja.. elossa ollaan vielä :D luota n omaan maku ja hajuaistiin, jämästä oon leiponut maapähkinäkeksejä.