Mikä on paras höystö/maustaminen uunolohelle? Mitä laitat uuniin mukaan lohen kanssa?
Etsin uusia ideoita tavanomaiselle kotiruoallemme, un tavallinen sitruunalla, pippurilla ja suolalla maustaminen jo kyllästyttää.
Kommentit (31)
Chili ja limetti ja korianteri sopivat myös, silloin voi samalla kertaa kypsyttää uunissa kasviksia kuten kesäkurpitsa, sipuli, munakoiso jne ja sitten tarjota esim kookosriisin kanssa.
Kermaviiliä, johon sekoitettu sipulihaketta ja sitruunapippuria.
Mausta kala suolalla ja sitruunapippurilla. Sen jälkeen sivele paksusti dijon sinapilla ja ripotellaan päälle reilusti hyvää parmesania. Kypsennetään uunissa. Lisukkeeksi kannattaa paistaa vielä pannulla sipulia. Nämä nautitaan esim. perunamuusin kanssa. On oikein oikein hyvää.
Hunajaa, sinappia ja ripus chiliä.
Misotahnasta, soijakastikkeesta, raastetusta inkivääristä ja valkosipulista sekä omenasiiderietikasta tahna, joka levitetään lohen päälle ennen uunin laittoa. A vot!
Limeä, chiliä, valkoviiniä, korianteria ja inkivääriä.
Taunolohen kanssa muusia ja Uunolohen kanssa bataattia.
Vierailija kirjoitti:
Uunolohi? Turhapuro?
😀
Kiitos vinkeistä! Harmillisesti joo aloitukseen tuli kirjoitusvirhe, uunolohi tosin sopii meidän perheelle mainiosti. ap
Kun otat lohen uunista (tai uunosta), levitä sille piparjuuritahnaa.
Vierailija kirjoitti:
Purjosipulia, tilliä ja kermaa.
Toimii aina. Joskus heitän mukaan myös peruna-, porkkana- ja bataattilohkot, kun en jaksa tehdä muuta lisuketta.
Olisin ehdottanut sitruunaa sen ainaisen kermaviilin sijasta, mutta se olikin teidän normiversio. Vaihtoehtoja:
-Sweet chili -kastike
-Teriyaki-kastike (tai marinadi)
- Välimerellinen (esim. tomaattimurskaa, valkosipulia, oliiveja)
- Kookosmaitoa ja thai-currytahnaa
- Höyrytettynä voipaperin sisällä kasvisten kanssa (en papillote)
- Misoliemessä haudutettuna
Suolaan lohen ja laitan sille mustapippuria. Paiston puolivälissä lisään purkin creme bonjouria (vaikka sitä tilli-sitruuna, muutkin ovat hyviä) johon sekoitan purkillisen mitä kaapista löytyy eli kermaa, ranskankermaa, kermaviiliä... Soosi kalan viereen vuokaan ja takaisin uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Kun otat lohen uunista (tai uunosta), levitä sille piparjuuritahnaa.
Tätä kokeilen seuraavaksi, kiitos vinkistä.Piparjuuritahna on herkkua, en vaan oikein vielä osaa sitä yhdistellä.
En ole ap.
Oliiveja ja kaprista sekä ihanaa tilliä 💕