PARAS lihapullaresepti? Ei kuitenkaan hirmu vaikeatekoinen :) Kermaviili/ sipulikeittoaineksilla ei pysy pullat kasassa
Kommentit (17)
Ei mitään muuta kun (naudan) jauhelihaa ja oman maun mukaan mausteita (suola ja mustapippuri laitan aina, muuten vaihtelen mausteita sen mukaan mitä lisukkeena).
Sipolin voi laittaa raakana (ihan pikkuiseksi pilkottuna) tai käyttää pannulla jos haluaa miedompaa.
Taikina+mausteet ja pikku tilkka vettä sekoitetaan kunnolla, ns. "vaivataan" hetki, ja leivotaan pyörykät pyörittelemällä vedellä/oliiviöljyllä kostutetuin käsin.
Paito joko uunissa tai pannulla.
Jauheliha: puolet naudan jauhelihaa ja puolet nauta-sikaa. Ei siis sika-nautaa. Vähän kananmunaa. Kerman/-viilin +korppujauhon sijasta valkosipulituorejuustorasia. Mausteita! Anna taikinan levätä 20min ennen työstämistä.
Jauhelihan pitää olla oikeanlaista, munia ei liikaa, ei saa vaivata liikaa.
Sipulikeitto ja kermaviili ovat ällöä jauhelihan kanssa..tulee emäksisen oksennuksen makuinen lopputulos..
Jauhelihaa 600-800g (nautasika) turkkilaista/kreikkalaista jogurttia, valkosipulia, sipulia, tuotetta basilikaa silputtuna, mustapippuria& Pirkan valkosipulipippurisekoitusta&suolaa. Pyörittele kostein käsin. Lopuksi pullat 225c uuniin n. puoli h tai pannulla ruskistaen.
Ruskista pannulla voissa vsipuli ja sipuli, lisää mausteita maun mukaan ja soijakastiketta. Pyörittele pullat Snellman jauhelihasta suoraan paketista kastikkeen sekaan. Lopuksi kun pullat kypsiä, päälle vaikka ruohosipuli ja lehtipersilja silppua.
1dl maustettua korppujauhoja
1 muna
1.5-2 dl vettä (en nyt muista, ohje korppujauhopussissa)
400-500g jauhelihaa
Itse olen lisännyt vielä mausteita mitä muutenkin käytän jauhelihan kanssa, suolaa ei tarvitse.
400g jauhelihaa
1 sipulikeittopussi
1 kermaviili
1 kanamuna
2 rkl korppujauhoja
Kyllä pysyy kasassa ainakin minulla.
Naudan tai lampaan jauhelihaa, paista sipulisilppua voissa ja sekaan. Kermaa, vaaleaa leipää murustettuna, turvota ainakin 10 min ja lisää korppujauhoja jos jää löysäksi.
Suolaa, maustepippuria, paprikajauhetta jos tekee lampaasta niin hitunen kuivattua minttua. Ja nyt niksi; länttää kädet öljyyn ja sen jälkeen vehnäjauhoon. Pyöritä pullat jauhoitetuin käsin. Pysyy koossa ja pullat saa paistettaessa rapsakan pinnan.
Jauhelihaa, kananmuna, mausteita, sekoita, pyörittele pieniksi pulliksi, paista uunissa 225 asteessa keskitasolla 15-20 min (niin että pinta ruskistuu sopivasti)
Ei tarvii korppujauhoja, ei munia, eikö kermaviiliä. Mausteet vaan (ja sipuli pieneksi pilkottuna, jos tykkää) ja pyörittele pulliksi. Ei voi olla vaikeeta
Itse oon tehnyt sekä lihapullat että hampurilaispihvit jauhelihasta ja tuorejuustosta. Ehottomasti rasvaista naudan jauhelihaa (vähärasvainen ei vaan toimi), maun mukaan tuorejuusto (itse käytän bbq tai savuporoa), viipaloitua pekonia, sipulia ja mausteita. Kastelee kädet vedellä ja pyörittelee pullat tai läpsyttelee pihvit. Tuolla tavalla oon tehnyt jo vuosia ja tulee muuten hyviä ja meheviä.
700g jauhelihaa, 2 kananmunaa, 1dl korppujauhoja, 2 dl kermaa. Kuullotettua sipulia, mausteita.
Vierailija kirjoitti:
400g jauhelihaa
1 sipulikeittopussi
1 kermaviili
1 kanamuna
2 rkl korppujauhojaKyllä pysyy kasassa ainakin minulla.
Nuo lihapullat just lötsähtää. Kokeile joskus minun reseptiä:
800g naudan jauhelihaa tai 400g nautaa ja 400g nautasikaa
1 sipulikeittopussi
Ripaus suolaa
Pippuria jauhettuna
Kermaviiliä
1 kananmuna
Pari tl venhäjauhoja
Ne korppujauhosotkut kuuluvat murekkeeseen jatkeeksi, ei lihapulliin. Ihan liha ja mausteet sekaisin ja pannulle, niin kuin täällä on sanottu.
Itse teen välillä vähän erilaisia pullia: jauhelihaa, herbes de...mikähän se oli joku yrttimauste, worchestershirekastiketta loraus, mustapippuria. Suolaa en laita, koska sisälle pistän aurajuustoa ja paprikaan. Aurajuustossa on riittävästi suolaa omaan makuun. Ja sipulia siihen lihan joukkoon. Helppoa, kuin heinänteko.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
400g jauhelihaa
1 sipulikeittopussi
1 kermaviili
1 kanamuna
2 rkl korppujauhojaKyllä pysyy kasassa ainakin minulla.
Nuo lihapullat just lötsähtää. Kokeile joskus minun reseptiä:
800g naudan jauhelihaa tai 400g nautaa ja 400g nautasikaa
1 sipulikeittopussi
Ripaus suolaa
Pippuria jauhettuna
Kermaviiliä
1 kananmuna
Pari tl venhäjauhoja
Höpönlöpö, mitään lötsähdä. Tuossa sinun versiossa on vaan korppujauhojen tilalla vehnäjauhoja, enkä kyllä itse menisi pilaamaan lihapullia vehnäjauhoilla.
Nuo kaikki härpäkkeet tuovat lopulta vaan makua pulliin, kyllä jauheliha kasassa pysyy ilman mitään sidosaineitakin.
400 grammaa jauhelihaa,sipulikeittopussi,1 kananmuna sekoita ja pyrittele pulliksi ja paista.VARMASTI PYSYY KOOSSA.