Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kokit, tarjoilijat, muut keittiötyöntekijät: kertokaa syitä, miksi ravintoloissa ei pitäisi oikeasti syödä

Vierailija
09.03.2018 |

Jakakaa siis tänne vaikka esimerkkejä tai suoranaisia kauhutarinoita työkavereista, jotka eivät pese käsiään vessassa käymisen jälkeen tai työpaikoista, joissa tarjoilija joutuu painamaan duunia ilman taukoja. Tai vanhentuneista elintarvikkeista, lattialle tippuneistä leivistä ja sen sellaisista.

Sana on vapaa.

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarjoilijat eivät ole keittiössä töissä

Vierailija
2/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai sä tiedät, että on terveystarkastajia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tästä nyt on jo useampi vuosi.

Olin työharjoittelussa eräässä hienossa ravintolassa, kokki teki ruoka-annoksia tupakka huulessa ja lätki ruoka-aineita käsin lautasille.

Ensin saattoi tehdä jonkin kala-annoksen ja siihen perään jonkin muun, ei puhettakaan että olisi käsiään pessyt välissä. Kiva jos sen jälkimmäisen annoksen sai joku kala-allerginen.

Muutenkin keittiö oli sen näköinen ettei sielä oltu siivottu kunnolla vuosiin.

Koulussa jo opetettiin että vanhentuneet tuotteet voi hyvin laittaa kastikkeiden/keittojen joukkoon (suurtalouskeittiö), ei niitä kukaan huomaa.

Vierailija
4/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kai sä tiedät, että on terveystarkastajia?

Ohis, mutta eipä mitkään Oiva-raportit saati terveystarkastajat vahdi esim. sitä, peseekö Suomen jokainen kokki kätensä ulostamisen jälkeen tai pyyhkiikö valuvan nenän hihaansa vai mihin.

Vierailija
5/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

On hygieenistä ollut. Mitä itse olen ollut. Kärpäset tosin kesällä, kun pääsevät ovista ja huonelämpötilakin turhan korkea.

Vierailija
6/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole alalla, mutta tuli mieleen Tampereella taannoin kymmeniä ihmisiä noroon sairastuttanut sushiravintolan työntekijä. Yöks. Lehtijuttujen mukaan oli lähtenyt töistä sairastuttuaan itse, mutta etnisten ravintoloiden työmoraalin tuntien voisi epäillä sitäkin että siellä ollaan oltu sairaana töissä. Periaatteessa samalla tavalla voisi käydä missä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se kokkikin pyyhkii perseensä paperilla.

Vierailija
8/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloittajalta unohtui allekirjoitus "iltalehdistön toimittelija"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä se kokkikin pyyhkii perseensä paperilla.

Ongelma ei olekaan kakka sinänsä, vaan vessan pinnat, jotka ovat täynnä bakteereita.

Vierailija
10/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tästä nyt on jo useampi vuosi.

Olin työharjoittelussa eräässä hienossa ravintolassa, kokki teki ruoka-annoksia tupakka huulessa ja lätki ruoka-aineita käsin lautasille.

Ensin saattoi tehdä jonkin kala-annoksen ja siihen perään jonkin muun, ei puhettakaan että olisi käsiään pessyt välissä. Kiva jos sen jälkimmäisen annoksen sai joku kala-allerginen.

Muutenkin keittiö oli sen näköinen ettei sielä oltu siivottu kunnolla vuosiin.

Koulussa jo opetettiin että vanhentuneet tuotteet voi hyvin laittaa kastikkeiden/keittojen joukkoon (suurtalouskeittiö), ei niitä kukaan huomaa.

Nyt tuli kyllä niin paksua potaskaa, ettei tosikaan. Vai tapahtuiko tämä Venäjällä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No hmm.. Tehnyt sekä tarjoilijan ja kokin töitä. Yhden kokin tiedän joka ei pessyt käsiään tupakoinnin jälkeen (vessatavoista en tiedä) ja sitten häperteli salaatteja ja kaikkea paljain käsin lautasille.

Jos joku elintarvike putoaa lattialle, mutta menee uuniin niin ei sitä aina pois heitetä. (kyse ollut aina jostain patongista yms.)

Monet tarjoilijat napsii ruokaa (esim. ranskalaisia) asiakkaan annoksesta, mikä on hirveää. Itse en siihen koskaan syyllistynyt.

Varmaan siis pahin mitä monien vuosien saatossa nähnyt on juuri käsien pesemättömyys. Sitten se että paskaisilla käsillä laitetaan hieman kosteita (puhtaita) laseja pinoihin, jolloin niihin jää kauheat limanuljaskajäljet käsistä. Sitten asiakas niistä juo. Siksi juon aina juomat ravintoloissa pillillä, koska siitä lasin ulkoreunan puhtaudesta en ole varma.

Sitten vähän nurinkurinen tapahtuma:

Asiakas valitti burgerin mausta ja lähetti takaisin. (oli syönyt siitä puolet)

Kippasin burgerin roskikseen, josta kokki otti sen ja haukkasi palan :D Se oli vähän kuvottavaa.

Vierailija
12/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei liity ravintoloihin, mut olin joskus erään arvoalueen arvostetussa marketissa. Palvelutiskin tyypit oli samoissa kertakäyttöhanskoissa koko päivän. Vessareissut ja kaikki. Kaikki ikivanhat lätkittiin tiskiin. Ripulissa oltiin töissä. Eräällä oli kamala hilseongelma...jaiks.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No hmm.. Tehnyt sekä tarjoilijan ja kokin töitä. Yhden kokin tiedän joka ei pessyt käsiään tupakoinnin jälkeen (vessatavoista en tiedä) ja sitten häperteli salaatteja ja kaikkea paljain käsin lautasille.

Jos joku elintarvike putoaa lattialle, mutta menee uuniin niin ei sitä aina pois heitetä. (kyse ollut aina jostain patongista yms.)

Monet tarjoilijat napsii ruokaa (esim. ranskalaisia) asiakkaan annoksesta, mikä on hirveää. Itse en siihen koskaan syyllistynyt.

Varmaan siis pahin mitä monien vuosien saatossa nähnyt on juuri käsien pesemättömyys. Sitten se että paskaisilla käsillä laitetaan hieman kosteita (puhtaita) laseja pinoihin, jolloin niihin jää kauheat limanuljaskajäljet käsistä. Sitten asiakas niistä juo. Siksi juon aina juomat ravintoloissa pillillä, koska siitä lasin ulkoreunan puhtaudesta en ole varma.

Sitten vähän nurinkurinen tapahtuma:

Asiakas valitti burgerin mausta ja lähetti takaisin. (oli syönyt siitä puolet)

Kippasin burgerin roskikseen, josta kokki otti sen ja haukkasi palan :D Se oli vähän kuvottavaa.

Itse tein tarjoilijan hommia yli 10 vuotta, enkä koskaan ole mihinkään noista asioista törmännyt.

Missä ihmeen läävissä olet ollut töissä?

Vierailija
14/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman taukoja kyllä joutuu paiskia töitä, mutta en sanoisi että se on syy olla menemättä ravintolaan syömään. Hygieniapuoli on varmaan hyvin harvoin niin täydellistä, kun asiakkaat haluaisivat, mutta eiväthän he sitä tiedä, kunhan ei mitään ruokamyrkytyksiä kuitenkaan tule.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No hmm.. Tehnyt sekä tarjoilijan ja kokin töitä. Yhden kokin tiedän joka ei pessyt käsiään tupakoinnin jälkeen (vessatavoista en tiedä) ja sitten häperteli salaatteja ja kaikkea paljain käsin lautasille.

Jos joku elintarvike putoaa lattialle, mutta menee uuniin niin ei sitä aina pois heitetä. (kyse ollut aina jostain patongista yms.)

Monet tarjoilijat napsii ruokaa (esim. ranskalaisia) asiakkaan annoksesta, mikä on hirveää. Itse en siihen koskaan syyllistynyt.

Varmaan siis pahin mitä monien vuosien saatossa nähnyt on juuri käsien pesemättömyys. Sitten se että paskaisilla käsillä laitetaan hieman kosteita (puhtaita) laseja pinoihin, jolloin niihin jää kauheat limanuljaskajäljet käsistä. Sitten asiakas niistä juo. Siksi juon aina juomat ravintoloissa pillillä, koska siitä lasin ulkoreunan puhtaudesta en ole varma.

Sitten vähän nurinkurinen tapahtuma:

Asiakas valitti burgerin mausta ja lähetti takaisin. (oli syönyt siitä puolet)

Kippasin burgerin roskikseen, josta kokki otti sen ja haukkasi palan :D Se oli vähän kuvottavaa.

Itse tein tarjoilijan hommia yli 10 vuotta, enkä koskaan ole mihinkään noista asioista törmännyt.

Missä ihmeen läävissä olet ollut töissä?

Ei ole läävät kyseessä. Tai no.. ehkä joidenkin mielestä :D En kehtaa enempää sanoa kuin että tosi tunnettu suomalainen ketju (ei pikaruokaravintola)

Myös vuoden vietin ulkomailla töissä, joka oli melkoinen läävä, mutta paremmin hoitivat hommansa kuin täällä suomessa.

Vierailija
16/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No hmm.. Tehnyt sekä tarjoilijan ja kokin töitä. Yhden kokin tiedän joka ei pessyt käsiään tupakoinnin jälkeen (vessatavoista en tiedä) ja sitten häperteli salaatteja ja kaikkea paljain käsin lautasille.

Jos joku elintarvike putoaa lattialle, mutta menee uuniin niin ei sitä aina pois heitetä. (kyse ollut aina jostain patongista yms.)

Monet tarjoilijat napsii ruokaa (esim. ranskalaisia) asiakkaan annoksesta, mikä on hirveää. Itse en siihen koskaan syyllistynyt.

Varmaan siis pahin mitä monien vuosien saatossa nähnyt on juuri käsien pesemättömyys. Sitten se että paskaisilla käsillä laitetaan hieman kosteita (puhtaita) laseja pinoihin, jolloin niihin jää kauheat limanuljaskajäljet käsistä. Sitten asiakas niistä juo. Siksi juon aina juomat ravintoloissa pillillä, koska siitä lasin ulkoreunan puhtaudesta en ole varma.

Sitten vähän nurinkurinen tapahtuma:

Asiakas valitti burgerin mausta ja lähetti takaisin. (oli syönyt siitä puolet)

Kippasin burgerin roskikseen, josta kokki otti sen ja haukkasi palan :D Se oli vähän kuvottavaa.

Onko sulla omat pillit sitten?

Minä järkytyin kun eräässä kuppilassa kävi ilmi että kierrättävät pillit.

Vierailija
17/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No hmm.. Tehnyt sekä tarjoilijan ja kokin töitä. Yhden kokin tiedän joka ei pessyt käsiään tupakoinnin jälkeen (vessatavoista en tiedä) ja sitten häperteli salaatteja ja kaikkea paljain käsin lautasille.

Jos joku elintarvike putoaa lattialle, mutta menee uuniin niin ei sitä aina pois heitetä. (kyse ollut aina jostain patongista yms.)

Monet tarjoilijat napsii ruokaa (esim. ranskalaisia) asiakkaan annoksesta, mikä on hirveää. Itse en siihen koskaan syyllistynyt.

Varmaan siis pahin mitä monien vuosien saatossa nähnyt on juuri käsien pesemättömyys. Sitten se että paskaisilla käsillä laitetaan hieman kosteita (puhtaita) laseja pinoihin, jolloin niihin jää kauheat limanuljaskajäljet käsistä. Sitten asiakas niistä juo. Siksi juon aina juomat ravintoloissa pillillä, koska siitä lasin ulkoreunan puhtaudesta en ole varma.

Sitten vähän nurinkurinen tapahtuma:

Asiakas valitti burgerin mausta ja lähetti takaisin. (oli syönyt siitä puolet)

Kippasin burgerin roskikseen, josta kokki otti sen ja haukkasi palan :D Se oli vähän kuvottavaa.

Onko sulla omat pillit sitten?

Minä järkytyin kun eräässä kuppilassa kävi ilmi että kierrättävät pillit.

No ei ole omia pilleajä matkassa, pyydän aina sellaisen.

Hyi saakeli! Aion jatkaa siinä uskossa, että jokaisen asiakkaan pilli heitetään roskiin syönni  jälkeen.

Vierailija
18/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tästä nyt on jo useampi vuosi.

Olin työharjoittelussa eräässä hienossa ravintolassa, kokki teki ruoka-annoksia tupakka huulessa ja lätki ruoka-aineita käsin lautasille.

Ensin saattoi tehdä jonkin kala-annoksen ja siihen perään jonkin muun, ei puhettakaan että olisi käsiään pessyt välissä. Kiva jos sen jälkimmäisen annoksen sai joku kala-allerginen.

Muutenkin keittiö oli sen näköinen ettei sielä oltu siivottu kunnolla vuosiin.

Koulussa jo opetettiin että vanhentuneet tuotteet voi hyvin laittaa kastikkeiden/keittojen joukkoon (suurtalouskeittiö), ei niitä kukaan huomaa.

Nyt tuli kyllä niin paksua potaskaa, ettei tosikaan. Vai tapahtuiko tämä Venäjällä?

Ihan suomessa ja totta joka sana.

Tästä on nyt reilu 10 vuotta aikaa.

Lisätään nyt vielä että tuo vanhentuneiden tuotteiden käyttö oli vain meidän opettajan käytäntö, tuskin sentään joka koulussa näin opetetaan. Ja ei muuten käytetty niitä vanhentuneita tuotteita vaan heitettiin salaa roskiin.

Sitä samaa ruokaa söimme itsekin, eikä kyllä houkuttanut ajatus pilaantuneista elintarvikkeista ruuan joukossa.

Vierailija
19/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku ulkomainen kokki tuumasi joskus telkussa, ettei hänellä kävisi pienessä mielessäkään tilata mereneläviä alkuviikosta, koska ne tod.näk. edelliseltä viikolta. Tiedä sitten, pitääkö paikkansa täällä.

Vierailija
20/32 |
09.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Urbaanilegendoja.

Olen työskennellyt alalla 32 vuotta. En ole nähnyt mitään mainittua. Pelkästään viimeisen neljän vuoden aikana 52 kpl eri lounasravintolaa vuokrafirman kautta, ei mitään "hämärää ".

Töitä tehdään hanskat kädessä nykyään, joskus 15v sitten ehkä ei tehty.

Nykyisenä someaikana ja kännykkäkameroiden aikana yksikään ravintola tai sen työntekijät ei halua mitään negatiivista mainetta.

Höpöjuttuja.