Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mä en enää ikinä ikinä ikinä leivo pullaa!!!!

Vierailija
05.03.2018 |

Jumantsukka.. Tänään tein sitten kiljupullia.

Koko kämppä haisee kuin täällä olisi joku piilopytty vaatehuoneessa..

Miksi en ikinä onnistu???

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mites sää kiljupullia sait?

Vierailija
2/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikaa hiivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mites sää kiljupullia sait?

No sanopa se. Laitoin ilmeisesti liian vähän sokeria ja jotain täysjyvä jauhoja ja avot!!! Nyt meillä on kiljupullia. Ne maistuu oikeasti ihan käyneelle vielä uunin jälkeenkin.

Oon niin taitava..

Vierailija
4/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liikaa hiivaa.

No ihan pari pussia kuivahiivaa ja 0,5 litraa maitoa. Sokeria 2 dl.

Nostatin leivinuunin päällä, et ehkä oli liian kuuma.. Tai sit ne jauhot..

Mut täysin sokeritonta se taikina oli ja hauskoja kiljulle.

Vierailija
5/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liikaa hiivaa.

No ihan pari pussia kuivahiivaa ja 0,5 litraa maitoa. Sokeria 2 dl.

Nostatin leivinuunin päällä, et ehkä oli liian kuuma.. Tai sit ne jauhot..

Mut täysin sokeritonta se taikina oli ja hauskoja kiljulle.

Sä nostatit liian kauan ilmeisesti. Kaikki sokeri ehti käymään pois.

Vierailija
6/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liikaa hiivaa.

Mut täysin sokeritonta se taikina oli ja hauskoja kiljulle.

Taisit maistella useammankin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

0,5 litraa vettä

1 hiiva tai 2 pss kuivahiivaa

2 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

jauhoja kunnes on napakka taikina

sitten lisätään 200 g sulaa voita

Kuitenkin nousi ne sun pullat? Lässähtikö? Kyllä se hiivaa sieltä ekana kuolee, ennenkuin on kuluttanut kaiken sokerin.

Vierailija
8/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä jokin toinen osaamisalueesi korvaa tämän puutteen pullanleipomistaidoissa. Ei pullanleipomisen osaamattomuus yleensä ole este onnelliselle parisuhteelle vaikka se onkin riskitekijä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

0,5 litraa vettä

1 hiiva tai 2 pss kuivahiivaa

2 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

jauhoja kunnes on napakka taikina

sitten lisätään 200 g sulaa voita

Kuitenkin nousi ne sun pullat? Lässähtikö? Kyllä se hiivaa sieltä ekana kuolee, ennenkuin on kuluttanut kaiken sokerin.

No ei se taikina oikein noussutkaan..

Koitin pelastaa taikinaa laittamalla vielä lisää sokeria ja pullat vielä nousikin, silti taikina oli täysin sokeritonta kun tulivat uunista ja haisivat ja maistuivat kiljulle..

Jostain syystä taikina lähti käymään.

Ei niitä kyllä syömään pystynyt. :D

Vierailija
10/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käymään vain tänne tullaan eikä olemaan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ehkä jokin toinen osaamisalueesi korvaa tämän puutteen pullanleipomistaidoissa. Ei pullanleipomisen osaamattomuus yleensä ole este onnelliselle parisuhteelle vaikka se onkin riskitekijä.

Juu.. Ois vaan kuulemma tärkeää että äiti leipoo pullaa.

Kaikki muu onnistuu et ehkä lopetan pullat ja teen jotain muuta.

.. Kiljupulla äiti.. Mahtavaa.

Vierailija
12/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käymään vain tänne tullaan eikä olemaan...

Ehkä mä siirrynkin valmistamaan kiljua koko perheelle. Muistavat lapset äidin ainakin jostain.. Eivät ainakaan pullan tuoksuista äitiä, vaan kiljunut tuoksuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myös minun pullani epäonnistuivat aina - useimmiten niistä tuli kovia tai hiivan makuisia - kunnes löysin loistavan niksin: tee pullataikina kylmään nesteeseen ja kohota jääkaapissa yön yli. Hiivan on oltava oikeaa (ei kuivahiivaa) ja sitä voi laittaa vähemmän kuin ohjeessa. Näin saat aamuksi kuohkeaa pullaa.

Vierailija
14/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Myös minun pullani epäonnistuivat aina - useimmiten niistä tuli kovia tai hiivan makuisia - kunnes löysin loistavan niksin: tee pullataikina kylmään nesteeseen ja kohota jääkaapissa yön yli. Hiivan on oltava oikeaa (ei kuivahiivaa) ja sitä voi laittaa vähemmän kuin ohjeessa. Näin saat aamuksi kuohkeaa pullaa.

No ainakin mä koitan tuorehiivaa seuraavaksi.

Koitan vaikka tuota vinkkiäisi seuraavaksi..

Ei tästäkään mitään tule. Viimeksi unohdin munan ja jauhot loppuivat kesken.. :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla kohosivat joskus liikaa, hiiva söi kaiken sokerin ja pullat maistuivat sämpylöiltä.

Vierailija
16/16 |
05.03.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en myöskään saa leivottua hyviä pullia. Leivät ja sämpylät onnistuu mutta ne p*rkeleen pullat ei... Ihan sama mitä reseptiä ja tekniikkaa käytän niin aina niissä menee joku pieleen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kaksi viisi