Kun laittaa riittävästi kermaa, kaikista ruoista tulee hyviä
Kommentit (9)
Kun laittaa riittävästi kermaa, kaikista ruoista tulee saman makuisia.
Tämä ei kyllä valitettavasti pidä paikkaansa. Nykyään arvostetaan muitakin makuja ja ruuan värikkyyttä ja raikkautta. Kermalla on paikkansa mutta harva sillä enää haluaa kaikkea ruokaansa kuorruttaa. Kokilta on aikamoista mielikuvituksen puutetta lisätä kaikkeen kermaa.
Anoppini noudatti tuota hyvettä, kunnes lääkäri kielsi moisen sekä häneltä että mieheltään. Sen jälkeen suhtauduttiin paheksuvasti minuun, kun tarjoilin epähuomiossa kermaa kahvin seuraksi - herrasväki oli opetellut juomaan mustana :)
Niin kuin meillä ikinä olisi ollut kermaa pöydässä muuta kuin vieraskahveilla.
Itselläni oli myös jossain vaiheessa tapana huljutella kermaa varsinkin sunnuntairuokiin, mutta määrätietoisesti opettelin tavasta pois ja nyt on maku muuttunut niin, ettei se rasvainen suuntuntuma enää tunnu hyvältä. Jos osaa laittaa hyvää ruokaa, kermoja ei tarvita peittämään ruuan todellista makua.
Aina laitetaan oikeaa voita ja kermaa ruokiin. Leivonnassa käytetään myös punaista maitoa.
Yäk, että jotain lehmän äidinmaitoa pitäisi syödä, no ei kiitos! Kuvottava ajatuskin. Söisit varmaan myös koiran tai sian äidinmaitoa? Sairasta.
Kerma ei ole pakollista mutta erilaiset juustot kyllä sopii melkein mihin vaan. Itse asiassa monet ruuat on parempiakin ilman kermaa.
Aromisuolalla saa vielä kaksinverroin maukkaampaa!
Mä käytän hyvin vähän kermaa ruuanlaitossa, aromisuolaa (yök) vielä vähemmän.
Toki kanttarellikastike tai lihapullat kastikkeessa, carbonara ja smetanakanakin tehdään aitoon kermaan mutta meillä on käytössä kymmeniä reseptejä joissa kermaa ei ole ollenkaan.
Ja maku ruokiin tulee tuoreista tai kuivatuista yrteistä, valkosipulista, pippureista jne.
Makuasioita, naiset tykkää yleensä kevyistä ja terveellisistä, kulttuurin opettama juttu.