Joku hyvä uunilohiresepti
Ostin huomiselle lohta ja nyt kaipaisin jonkun hyvän uunilohivinkin. Ostin kermaa ja meinasin tehdä perinteisen kermaisen uunilohen, mutta teen sitä aina ja nyt tekeekin mieli vaihtelua. Kaapista löytyy kaikkia perusjuttuja. Kookosmaitoakin on ja tomaattimurskaa, jos niistä saisi jotain kehiteltyä. Löytyykö ideoita? 😊
Kommentit (20)
Raaka-aineet Ostoslistalle
tortillalevyjä
ketsuppia tai tomaattipyrettä
juustoa
jauhelihapihvi tai punajuuripihvi (lingströmin)
valkosipulia
pizzamaustetta
tuore tai maustekurkkuja
mikrouuni
Ohjeet
Laita tortillalevy mikronkestävään lautaseen,ja levitä päälle ketsuppi tai tomaattipyre.Juustoraaste tai juustonsiivut.Pieni pihvi (itellä oli punajuuri) ja laita siitä paloja päälle.Sitten kuori ja puserra joko valkosipulipusertimella tai muuten leikkaa viipaleita sipulista päälle.Sitten pizzamaustetta.kurkunsiivut ja lopuksi vielä juustoa,ja mikroon että juusto sulaa ja pizza lämpiää sielä.oli todella jännä kokeilla totä,mutta hyvää oli vaikka itte sanonkin:)
Öljyä pohjalle ja kala siihen
Ripota päälle suolaa ja lado pinnalle sitruunaviipaleita ja paista. Oliiviöljyä pinnalle
Kiitos vinkeistä! Kumpikin kuulostaa hyvältä. Pitää joskus kokeilla tortillapizzojakin, mutta nyt pitäisi saada ensin käytettyä lohi ennen kuin menee huonoksi. :)
tarja2 kirjoitti:
Raaka-aineet Ostoslistalle
tortillalevyjä
ketsuppia tai tomaattipyrettä
juustoa
jauhelihapihvi tai punajuuripihvi (lingströmin)
valkosipulia
pizzamaustetta
tuore tai maustekurkkuja
mikrouuni
Ohjeet
Laita tortillalevy mikronkestävään lautaseen,ja levitä päälle ketsuppi tai tomaattipyre.Juustoraaste tai juustonsiivut.Pieni pihvi (itellä oli punajuuri) ja laita siitä paloja päälle.Sitten kuori ja puserra joko valkosipulipusertimella tai muuten leikkaa viipaleita sipulista päälle.Sitten pizzamaustetta.kurkunsiivut ja lopuksi vielä juustoa,ja mikroon että juusto sulaa ja pizza lämpiää sielä.oli todella jännä kokeilla totä,mutta hyvää oli vaikka itte sanonkin:)
Tuleeko lohi ennen vai jälkeen?
Kauppalehden sriracha lohi toimii meillä.
https://m.kauppalehti.fi/uutiset/perjantairesepti-sriracha-on-uusi-kets…
Pizzamaustetta, tomaattipyrettä tai ketsuppia ;)
Hoho ..
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vinkeistä! Kumpikin kuulostaa hyvältä. Pitää joskus kokeilla tortillapizzojakin, mutta nyt pitäisi saada ensin käytettyä lohi ennen kuin menee huonoksi. :)
Kiitos. Monet ravintolatkin tekevät tätä. Japaniassa ihan yleistä.
Sinkkumies
Lohi maustetaan suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Sitten päälle smetana/creme fraiche ja maustettu tuorejuusto (esim.ruohosipuli) seos. Päälle suolakurkkuja. Sitten uuniin. Ihan parasta 👍
Suolaa lohi, silppua suolakurkku ja sekoita hunajan ja smetanan kanssa. Levitä hunajasmetanasuolakurkkuseos lohen päälle ja uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Lohi maustetaan suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Sitten päälle smetana/creme fraiche ja maustettu tuorejuusto (esim.ruohosipuli) seos. Päälle suolakurkkuja. Sitten uuniin. Ihan parasta 👍
Ei etikkaa, tulee kitkerää, kun sitruunassa on jo happoa.
Tärkeintä on se, että lohi paistetaan kunnes valkuaiset tulevat ulos ja vielä muutama minuutti sen päälle.
Sinkkumies
Helppo ohje on ostaa valkosipuli- tai pippurimaustettua Creme bonjour cuisine fraichea ja pistää fisun päälle. Muita makuja en ookkaan kokeillu ni en niistä tiedä miten hyvin sopii.
Vierailija kirjoitti:
Kauppalehden sriracha lohi toimii meillä.
https://m.kauppalehti.fi/uutiset/perjantairesepti-sriracha-on-uusi-kets…
Tää vaikuttaa hyvältä. Helpomman version saa teriyaki- tai sweetchilikastikkeella.
Paras on valmistaa lohi uunissa, päälle vain suolaa ja oliiviöljyä. Vahdi ettei kuivahda uunissa. Kun kala on melkein valmis, levitä lohelle kerros Cantadoun piparjuurijuustoa ja anna olla hetki uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Öljyä pohjalle ja kala siihen
Ripota päälle suolaa ja lado pinnalle sitruunaviipaleita ja paista. Oliiviöljyä pinnalle
Älä tee tätä, ellet poista sitruunasta kuoria. Kuorelliset sitruunaviipaleet tekevät kalaan todella ikävän kitkerän maun, eli roskiskamaa käytännössä. Ilman kuoria toimii varmaan kivasti.
Levitä kalan pinnalle ennen paistoa 1/2 tai kokonainen purkki punaista pestoa ja raasta pinnalle hieman parmesania. Tulee tosi hyvää ja mehukasta. Lisukkeeksi itsetehtyjä perunaveneitä ja salaattia.
Heitä lohen sisään tuoreita yrttejä esim. timjami ja basilika ( tai mistä nyt tykkäätkin) ja sitruunaa. Sit pellille sentin kerros merisuolaa, päälle lohi ja sitten peität kalan suolalla. Uuniin, 25min./kg. Sit kun uunista, naputtele varovasti suolakuori rikki, nahka kalasta lähtee nyppäämällä. Todella hyvää. Toimii ehkä vielä paremmin vaalealihaisella kalalla esim. kuha, mutta lohikin on jees.
Pippurituorejuustoa fisupalan päälle ja uunissa kypsäksi.