Syökö Suomessa kukaan kiinteitä perunoita keitettyinä?
Itsestänikin yleisperuna on paljon parempi kuin kiinteä peruna keitettynä, mutta mieleen johdatti että tykkääkö kukaan, kirjaimellisesti edes yksikään Suomalainen kiinteistä perunoista perus keitettyinä perunoina ylitse yleisperunoiden?
Todisteet miksi epäilen ettei:
- Yleisperuna on 2 kertaa halvempaa kuin kiinteä peruna, jostain perus marketeista ei edes saa kiinteitä perunoita. Johtuu siitä että kulutusta ei ole
- En ole koskaan kuullut kiinteitä perunoita käytettävän muuhun kuin grillaamiseen yms yhdessäkään taloudessa
Kommentit (5)
Jos keitän perunoita kuorineen, niin silloin meidän kattilaan päätyy nimenomaan kiinteitä perunoita. Yleisperunat hajoaa herkemmin jos vähänkään liian kauan keittää ja niitä on sitten inhottava kuoria.
Mä en koskaan katso mitä pottuja ostan. Edullisimpia. Peruna ku peruna, hyvin olen onnistunut tekemään muussit, keitetyt, uuniperunat jne. tässä parinkymmenen vuoden aikana. Ja ap, suomalainen kirjoitetaan pienellä.
Käytän aina kiinteitä keittämiseen.
Jaa, meillä ainakin on keitetty kiinteitä perunoita ja jopa tehty niistä muusia. En tykkää jauhoisista perunoista itse, muusi niistä menee jotenkin ihme hötöksi. Kiinteistäkin saa muusia, kunhan keittää ensin muutamia minuutteja pidempään kuin esim. jauhoisempia.
Kiinteistä tulee myös hyviä raa'asta asti pannulla kypsiksi paistettuja viipaleita.