Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Teettekö paellaa koskaan?

paila pailaa
30.12.2017 |

Mikä on teidän lemppari paella? Jos on hyviä ohjeita niin olis kiva kokeilla?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
30.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lidlin pakaste Paellaa joo

Vierailija
2/18 |
30.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös tuo ole kuin pyttipannu suomalaisille? Viikon jämäruuat yhdelle pannulle ja tadaa, perjantain kiireruoka on valmista. Eli laitan sitä mitä kaapissa sattuu olemaan ja kutsun sitä pyttäriksi jos on pääasiassa perunaa tai paellaksi jos on muuten kaikenlaista kasvista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
30.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teemme useinkin. Avaimet hyvää paellaan:

-Malttia

-Olut

-Sopivan kypsyiset proteiinit

-Polta sen vaan reilusti rapsakaksi siihen paellapannuun

Vierailija
4/18 |
30.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoitin kyllä vähän eksoottisempaa kuin pyttipannu. Sori, älä nyt pahoita mieltäsi.

Vierailija
5/18 |
30.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä kun muistutit tuonkin ruoan olemassaolosta. Ei ole aikoihin tullut tehtyä, mutta voisikin nyt. Kinkunjämät sinne hyvin uppoaisivat sekaan.

Vierailija
6/18 |
30.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, siihen tulee kaikkea sellaista mitä meillä ei kukaan syö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään tänään paellaa.

Broileria, mehevinä paloina, ei suikaleina

Kahta eri chorizoraakamakkaraa

Katkarapuja

Simpukoita

Paprikaa

Kevätsipulia

Pakaste herneitä

Pakaste sokeriherneitä paloissa

Pitkäjyväistä riisiä

Chiliä

Valkosipulia

Valkoviiniä

Kurkumaa

Mahtava ruoka, maistuu vielä huomennakin, ei tarvitse rehkiä vuoden ensimmäisenä päivänä 🤗

Vierailija
8/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen melko usein. Jensenin kiusaus perjantaipaella

http://porisevatpadat.blogspot.fi/2013/01/alyttoman-hyva-paella.html?m=1

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä syödään tänään paellaa.

Broileria, mehevinä paloina, ei suikaleina

Kahta eri chorizoraakamakkaraa

Katkarapuja

Simpukoita

Paprikaa

Kevätsipulia

Pakaste herneitä

Pakaste sokeriherneitä paloissa

Pitkäjyväistä riisiä

Chiliä

Valkosipulia

Valkoviiniä

Kurkumaa

Mahtava ruoka, maistuu vielä huomennakin, ei tarvitse rehkiä vuoden ensimmäisenä päivänä 🤗

Kuulostaa herkulliselta. 

Kyllä paella on "jämäruoka" siinä missä pyttipannu tai pizzakin. Mikä kenellekin on eksoottista ja mikä ei. Jämäruoissa ei ole mitään vikaa. Syötävien tähteiden pois heittäminen on tyhmää, ne kannattaa uusiokäyttää ja jatkojalostaa. 

En ole vielä tehnyt paellaa. Kuvittelen jotenkin hassusti, että syöjiä pitää aina olla paljon ja vaikka makkara ja kana voivat olla tähteitä, on katkarapujen ja simpukoiden oltava vastapyydettyjä. 

Ja tarjolle sitruunalohkoja, eikö vaan, 7? 

8:n linkittämässä ohjeessa käytetään risottoriisiä (arborio), 7 käyttää pitkäjyväistä riisiä. Luulisi että risottoriisillä tulisi maukkaampaa, se kun imee itseensä nesteitä ja makuja paremmin. 

Vierailija
10/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä se on kesäruoka, tehdään muurikkapannulla. Eikä siihen tosiaankaan käytetä tähteitä vaan tuoreista runsaista raaka-aineista tehdään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä se on kesäruoka, tehdään muurikkapannulla. Eikä siihen tosiaankaan käytetä tähteitä vaan tuoreista runsaista raaka-aineista tehdään.

Meillä on Muurikkaan paellapannu. Hankalinta on ollut löytää oikeaa paellariisiä.

Vierailija
12/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

emme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina kun saan kanin, niin teen paellaa. Paella ei ole paella ilman kania.

Vierailija
14/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aina kun saan kanin, niin teen paellaa. Paella ei ole paella ilman kania.

Tai sammakonreisiä. Riippuu siitä onko kyseessä merellinen vai "maallinen" paella, ainekset sen mukaan. Tosin kyllä paellaan voi laittaa ihan mitä tahtoo ja saa käsiinsä. Riisipelloilla ennen otettiin kiinni just sammakot ja kanit ja tehtiin ruoaksi työn lomassa. 

Tuossa nro 7 luetteli aineksia, mutta siitä puuttui liemi. Sitähän tarvitaan paljon. Ja sahrami, mutta kaikki eivät tykkää sen mausta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

7 jatkaa:

Kyllä, unohdin mainita sitruunalohkot.

Liemenä valkoviiniä desin verran ja kanalientä litran verran.

Pitkäjyväinen riisi on mielestäni toiminut, niin en ole edes tullut ajatelleeksi muuta, täytyypä miettiä seuraavalla kerralla .👍

Kyllä niitä syöjiä kannattaakin olla paikalla useampia, ruokaa tulee paljon, koska raaka-aineita niin montaa eri lajia, vaikka kuinka vähän laittaisi jokaista, kokonaismäärä on suuri.

Vierailija
16/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä niitä syöjiä kannattaakin olla paikalla useampia, ruokaa tulee paljon, koska raaka-aineita niin montaa eri lajia, vaikka kuinka vähän laittaisi jokaista, kokonaismäärä on suuri.

Samaa mieltä. Ei sitä oikein ole mieltä tehdä desistä riisiä. :) 

Vierailija
17/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

7 jatkaa:

Kyllä, unohdin mainita sitruunalohkot.

Liemenä valkoviiniä desin verran ja kanalientä litran verran.

Pitkäjyväinen riisi on mielestäni toiminut, niin en ole edes tullut ajatelleeksi muuta, täytyypä miettiä seuraavalla kerralla .👍

Kyllä niitä syöjiä kannattaakin olla paikalla useampia, ruokaa tulee paljon, koska raaka-aineita niin montaa eri lajia, vaikka kuinka vähän laittaisi jokaista, kokonaismäärä on suuri.

Tulin ajatelleeksi risottoriisiä siksi, että kun katsoin telkkarista miten Rick Stein teki täytettyjä vihanneksia (kuuluu meidän perheen jämäruokavalikoimaan), hän neuvoi että niihinkin pitää laittaa arboriota tai carnarolia. Kokeilin heti, ja ero oli huomattava! 

Hauskaa ja maukasta uutta vuotta!

9

Vierailija
18/18 |
31.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, herkkujen herkku, mutta en ole aikoihin tehnyt. Kiitos muistutuksesta!

Meillä yleensä tulee:

voimaakkaasti maustettu chili-broileria

sipulia

punaista paprikaa, jätetään al-dente:ksi

persikanlohkoja säilykeenä

ananaspaloja tuomaan makeutta

herkkusieniä (tuoreena)

oliiveja

chorizo-makkaraa

maustettua riisiä, carnivale on parasta.

tujaus chilikastiketta