Kaupan valmiit laatikot ja rosollit ovat mielestäni...
kotoisen maukkaita ja jopa herkullisia. Meille ainakin maistuu ja etenkin nuo "äitien" tekemät. Turhaan niitä taas tällä palstalla useammassakin aloituksessa mollaatte.
Kommentit (17)
Just duunasin kaupan laatikot. Kaikkiin desi voita sekä kuohukermaa ja puol desiä vaahterasiirappia, loraus soijakastiketta ja perunajauhoa tiivistämään. Nyt ovat uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Just duunasin kaupan laatikot. Kaikkiin desi voita sekä kuohukermaa ja puol desiä vaahterasiirappia, loraus soijakastiketta ja perunajauhoa tiivistämään. Nyt ovat uunissa.
Kuulostaa hyvälle. Tosin melkomoisia kaloripommeja, mutta saahan sitä joulunaikaan olla. Kiristellään vöitä sitte tammikuussa.
Ja töissä käyvänä äitinä, niin kysynpä vaan. Missä välissä niiden laatikoiden kanssa edes alkaa puljailla?
Sitte tietenkin jos ei olisi töissä, niin olisihan sitä kyllä aikaa alkaa vääntää noitakin.
Laatikot on niin helppo tuunata todella hyviksi ja sitten vaan uuniin. Rosollia en ikinä ostaisi valmiina. Päiväkausia nahistuneita aineksia? Ei kiitos. Sen tekemiseen menee pilkkominen, keittoaika ja asettelu. Eli 20min sis vaahdon.
Olen kahdessa kulttuurissa kasvanut, joista toinen on suomalainen. Molemmista perintönä tietynlainen ylpeys hyvästä ruoasta. Varsinkin kun kutsutaan vieraita kylään tai on isot juhlat. Ei tarvitse stressata monesta eri ruokalajista, jos se stressiä aiheuttaa. Mielummin vähemmän, mutta hyvää. Tai ns nyyttärimeiningillä sovitaan kuka tuo mitäkin. Jouluruoan laittaminen yhdessä on myös hauskaa.
Vierailija kirjoitti:
Ja töissä käyvänä äitinä, niin kysynpä vaan. Missä välissä niiden laatikoiden kanssa edes alkaa puljailla?
Sitte tietenkin jos ei olisi töissä, niin olisihan sitä kyllä aikaa alkaa vääntää noitakin.
Kaadat valmislaatikon kulhoon, lisäät samalta kauppareissulta ostetut kerman/creme fraichen, mausteet tms. sekaan (korppujauhot päälle )ja takas astiaan. Työnnät astian uuniin , missä varmaan lämmität muutenkin laatikon?
Jos ruoasta stressiä ja ajasta pulaa, niin ei hätää. Valmislaatikot on juuri sitä varten ja ihan hyvää.
Samaa mieltä! Samoin jotkut ravintolat/puodit jne. myy laatikkoja, itse en alkaisi moiseen hommaan on tässä tekemistä muutenkin.
Laatikot tein itse (vegaanisina), rosollia en tänä vuonna laita ollenkaan. Kaupan laatikoita en söisi vaikka niitä saisi vegaanisina. Mutta on sellaisiakin jouluja ollut, kun olen niitä syönyt ja muillekin tarjonnut, joten en moiti ketään. Nyt olen elämänvaiheessa, jossa on aikaa ja voimia panostaa itse tehtyyn ruokaan, ja nautin siitä.
Meille nuo valmislaatikot kelpaa ihan sellaisenaan, kuumennus vain ja hyvää lientä tai kastiketta päälle, niin kyllä maistuu vaikka jonkun lihan lisäkkeenä.
Pakasteena on saanut oikein hyvää gluteenitonta ja laktoositonta punajuurilaatikkoa.
Hyvää on. Tai siis meillä menee se yksi lanttulaatikko ja rosolli, en kyllä rupea itse vääntämään. En tiedä sitten olisivatko ne muutkin laatikot syötäviä jos tekisi itse, mutta en taida kokeilla.
Kerran tein itse porkkanalaatikon eikä ollut ollenkaan niin hyvää kuin eineslaatikko! Nyt ostan valmiit
eineslaatikot enkä mitenkään tuunaile.Paistinpannulla lämmitän kerta-annoksen ja on hyvää!!
Ainoa mikä ei toimi valmiina on imelletty perunalaatikko. Sen joutuu joka joulu tekemään itse.
Mutta esim. Saarioisten lanttulaatikko on hyvää sellaisenaan ja sen voi tuunata kerman kanssa vielä paremmaksi. Uuniaikaa säästyy tässä mallissa, minä tykkään että laatikot on suoraan uunista, ei joskus kuukausi sitten pakastettu ja toissapäivänä paistettu.
Tänä vuonna tosin teen lanttulaatikon alusta loppuun itse, kun tulin ostaneeksi 2 kg pussin lanttuja kun tein kasvissosekeittoa viime viikolla.
Vierailija kirjoitti:
Paras rosolli on se, jossa ei ole silliä, vaan siinä punajuuri, porkkana, säilökurkku ja sipuli ovat vain omissa raikkaissa ryhmissään. Musta silli tekee rosollista jotenkin tunkkaisen. Tykkään kyllä sillistä ja uusista perunoista, tai maustesillistä tumman voileivän päällä.
Mitä silliä se yleensäkin on siinä sillisalaatissa? Mies viime jouluna taas osti vahingossa, ja se oli ihan kamalaa.
Meillä on opittu kyllä syömään jotain tomaatti- ja sipulisilliä mutta tuo ei mennyt alas kellään.
Miksi jonkun tuotteen nimi on sillisalaatti? Ja sitten siinä on vielä silliä!
Kertakaikkisen käsittämätöntä ja salayllättävää tällainen sillillä pelleily.
Vierailija kirjoitti:
Ja töissä käyvänä äitinä, niin kysynpä vaan. Missä välissä niiden laatikoiden kanssa edes alkaa puljailla?
Sitte tietenkin jos ei olisi töissä, niin olisihan sitä kyllä aikaa alkaa vääntää noitakin.
No miten olisi tänään, vai oletko lauantain töissä?
Itse keittelin juuri soseet, huomenna sekoitan niihin mausteet, korppujauhot sun muut ja laitan uuniin.
Lanttu- ja porkkanalohkojen kypsyessä tekaisn piimäjuuston, sen voi kohta laittaa valumaan. Ja sitä ennen olin laittanut joululeipätaikinan nousemaan ja leivät ovat nyt uunissa. Rosolliainekset keitin samalla kuin lantut. Ja keitin liemen aasialaiselle sillille, sen purkitan seuraavaksi jääkaappiin. Ja lohi suolautumaan.
Jouluruoat ovat itse asiassa helppo tehdä ja laatikot kypsyvät itsekseen uunissa.
Mä järjestän tänään ekaa kertaa joulua, vietetään sitä kolmistaan minä veli ja isoisä. Tulin yöjunalla tänne ja tosiaan olisi aikaa ruveta vääntään alusta alkaen kaikkea, joten käytiin aamulla kun tulivat vastaan ihan kaupan kautta ja matkaan lähti Saarioisen laatikoita. Ajattelin vähän tuunailla voilla ja kermalla ja oon varma että menee ihan täydestä :) Meidän jouluun kuuluu myös maksalaatikko ja se + porkkanalaatikko on ainakin niin kauan kun muistan ollut suoraan kaupan hyllyiltä ja ollut tosi maukkaita. Lanttu- ja perunalaatikot äiti kyllä itse valmisti, ehkä mäkin vielä joskus!
Valmislaatikot ovat aivan erinomainen oikotie, kun joulun aika on töiden ja sukulaisten auttamisen takia niin kiireinen. Kuten täällä on todettu, niitä voi myös nopsasti tuunata - ja kukaan ei enää koskaan pysty tekemään niin täydellistä lanttulaatikkoa kuin edesmennyt äitini, joten epätäydelliseen on joka tapauksessa tyytyminen.
Rosollia meillä ei syö kukaan.
Paras rosolli on se, jossa ei ole silliä, vaan siinä punajuuri, porkkana, säilökurkku ja sipuli ovat vain omissa raikkaissa ryhmissään. Musta silli tekee rosollista jotenkin tunkkaisen. Tykkään kyllä sillistä ja uusista perunoista, tai maustesillistä tumman voileivän päällä.