Muita jotka pitävät joulukinkusta vain vasta uunista otettuna?
Minusta jääkaapissa viilennyt kinkku muuttuu kuivaksi eikä ole enää ollenkaan hyvän makuista.
Parasta ehdottomasti juuri otettuna!
Kommentit (16)
Joo, uuniin jätetty kinkku on pahaa.
Minäkin pääsin joskus maistamaan suoraan uunista ja ai että, sehän oikein suli suussa ja oli parasta ikinä. Jäi ihmetyttämään, että miksi kinkku yleensä syödään jäähtyneenä, kun ei muunkaan ruuan kanssa niin tehdä. Syö sitä toki kylmänäkin.
Kyllä se aattona on hyvää, mutta joulupäivänä jo tökkii. Meillä kotona on tapana ostaa vain pieni rullakinkku. Isäni luona, noin esimerkiksi, ostetaan kauhea junttura, jota sitten monta päivää seisseenä, kuivana putuna pitäisi syödä.
Itse ostin viime jouluna naudan sisäfileen. Se maittoi porukalle oikein hyvin. Kinkkukin oli, mutta ei siitä monta palaa syöty.
Koko kinkku on perseestä. Jäänne ajalta, jolloin ruokaa ei ollut, ja talonväki kuolasi kesästä asti lemmikkipossun pakaroita.
Vierailija kirjoitti:
Koko kinkku on perseestä. Jäänne ajalta, jolloin ruokaa ei ollut, ja talonväki kuolasi kesästä asti lemmikkipossun pakaroita.
Kirjaimellisesti perseestä, mutta mä tykkään.
En minäkään tykkää kuin vasta sitten kun uunista otettu pois.
Juu, ei kinkkua voi syödä kuin silloin uunista tulleena. Seuraavana päivänä on jo kuivaa ja suoraan sanottuna pahaa.
En ymmärrä tätä kinkkuhössötystä, ostavatko ihmiset oikeesti niitä edes? Kylmäaltaat tursuavat kinkkuja, ei taida kauppa käydä. Kyllähän moni muu liha ja liharuoka on parempaa kuin kinkku.
Meillä tehdään kinkku aattoaamuna. Puolilta päivin valmis ja ateria aloitellaan klo 16 eli kinkku ehtii vähän jäähtymään. Jääkaappikylmästä ei tykkää kukaan, siksi meillä on vain 3kg kinkku mikä riittää aatoksi ja muutama siivu joulupäivälle.
Ja ylikypsä pitää olla, kunnolla rasvakerrosta päällä!
En ole koskaan oikein välittänyt kinkusta
Vierailija kirjoitti:
Meillä tehdään kinkku aattoaamuna. Puolilta päivin valmis ja ateria aloitellaan klo 16 eli kinkku ehtii vähän jäähtymään. Jääkaappikylmästä ei tykkää kukaan, siksi meillä on vain 3kg kinkku mikä riittää aatoksi ja muutama siivu joulupäivälle.
Ja ylikypsä pitää olla, kunnolla rasvakerrosta päällä!
Meilläkin kolmen kilon kinkku, mutta se paistuu 15 tuntia. Ja se on hyvää!
Mä vedän raakana. Uunin jälkeen on liian pehmeetä ja kuumaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä tehdään kinkku aattoaamuna. Puolilta päivin valmis ja ateria aloitellaan klo 16 eli kinkku ehtii vähän jäähtymään. Jääkaappikylmästä ei tykkää kukaan, siksi meillä on vain 3kg kinkku mikä riittää aatoksi ja muutama siivu joulupäivälle.
Ja ylikypsä pitää olla, kunnolla rasvakerrosta päällä!
Meilläkin kolmen kilon kinkku, mutta se paistuu 15 tuntia. Ja se on hyvää!
Onko se enää edes kinkun muotoinen vai pelkkää kuivaa lihapurua pellin pohjalla?
Joulukinkkusiivuista tulee jälleen syömäkelpoisia, kun ne on paistettu pannulla kuumaksi.
En ikinä syö kylmää kinkkua.
Up