Millä perusteella arvioit ruokasi terveellisyyden?
Kalorien määrällä/ jonkun ulkopuolisen määrittelyllä/ oman kehosi tuntemuksilla?
Kommentit (7)
Kehon tuntemuksilla ja osittain tutkimusten perusteella. Monista vaan löytyy tutkimuksia puolesta ja vastaan niin vaikea varmaksi sanoa.
Enemmän vihanneksia on terveellisempää. Vähemmän hiilihydraatteja, enemmän hyviä rasvoja ja sopivasti proteiinia samoin. Kuitu, vitamiinit. Mitä vähemmän prosessoitua sen parempi.
Arvioin syöväni melkoisen epäterveellistä ruokaa, kun syön tosi usein makeita herkkuja..
Fiilispohjalta. Vihanneksia yritän tuputtaa itselleni vähän joka välissä.
Kasvisten määrä on ainoa asia, johon kiinnitän huomiota. Sillä on myös ylivoimaisesti suurin merkitys. Muu on näpertelyä siihen verrattuna.
En edes mieti tuollaista sen kummemmin. Syön mitä milloinkin, vaihtelevasti kaikkea. Hyvin on toiminut 40 vuotta.
Ravintoaineiden perusteella tietenkin, mistä koostuu ja miten ravinteikasta on (hiilareiden, rasvan, proteiinin suhteellinen määrä, rasvan laatu, vitamiinien jne määrä/monipuolisuus). Ruoan pitää olla:
- riittävän monipuolista
- riittävästi kaikkia ravintoaineita
- pääosin hyviä rasvoja (kalaa, avokadoa, jne)
- riittävän usein nautittua (välttää suuria annoksia, auttaa em pointtien pitämisessä)