Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä pizzaan juuston tilalle?

Vierailija
23.11.2017 |

Kurjaa, etten enää saa syödä juustoa, kun mielestäni pizza ei maistu miltään ilman sitä.

Onko ideoita, millä voisi tuoda makua pizzaan ilman juustoa? En tykkää vegaanisista "keinojuustoista".

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä sinua estää juustoa syömästä?

Vierailija
2/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pizza ilman juustoa ei ole pizza.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos siinä ei ole juustoa se ei ole pizza vaan joku piiras.

Vierailija
4/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei juustoa pysty korvaamaan, syö ilman juustoa. Tosin, onko se sitten enää pizzaa?

Vierailija
5/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos nuo vegaanijuustot on kokeiltu, eik niistä mikään maistu, niin eipä niitä vaihtoehtoja sitten oikein ole. Mikset juustoa voi käyttää? Maitoallergia vai jokin muu syy?

Vierailija
6/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi et voi syödä juustoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se kyllä mikään pizza oikein ole ilman mitään juuston tapaista. Jotkut niistä vegaanisista keinojuustoista on minusta kyllä ihan ok, esim. Cheezlyn Mozzarella pizzassa hyvää. Tosin yleensä jos teen vegaanisen pizzan teen vähän mausteisemman (esim. tuoretomaattikastikkeeseen runsaasti basilikaa, valkosipulia ja chiliä) korvaamaan sitä oikein juuston maun puutetta. 

Vierailija
8/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä sinua estää juustoa syömästä?

Puhjennut maitoallergia.

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mikä sinua estää juustoa syömästä?

Puhjennut maitoallergia.

-ap

Olisiko kovin hankalaa, jos et sitä pizzaa voisi syödä?  Luulisi löytyvän satoja muita ruokia ilman maitotuotteita. Sullahan on nyt oiva tilaisuus päästää mielikuvitus valloilleen ja keksiä ihan uusia ruokia.

Vierailija
10/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Violife for pizza -juustonkorvike on mielestäni maultaan ihan ok mutta jää paistettaessa ärsyttäviksi klönteiksi, ei siis sula ja valu samalla tavalla kuin oikeat juustot. Jos Violifen laittaa pizzan päälle kuutioina tai palasina, se todellakin jää kuutioiksi tai palasiksi. 

Ehkä Violife kannattaa raastaa ja laittaa pizzaan muiden täytteiden alle. Siis pohjan päälle tomaattikastike, sitten Violife ja lopuksi muut täytteet. Kokeilen tätä seuraavan kerran, kun teen pizzaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.

Vierailija
12/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vegejuustovinkki: osta vegaanista juustoraastetta (esim. wilmersdorf) ja sekoittele ja keittele siitä kattilassa (makeuttamattoman) soijamaidon+suolan+pippurin kanssa kiinteä "juustokastike", jonka voit heittää jo hieman kypsyneen pizzan päälle loppuvaiheessa (n.5min uunissa riittänee). Nam!!

Jos olet tätäkin jo kokeillut eikä maistunut, niin suosittelen ihan vaan laadukkaan oliiviöljyn pirskottelua uunista otetun pizzan päälle. Juuston maku tulee paljolti rasvasta, joten öljy korvaa sitä yllättävän hyvin! Myös ravintohiivahiutaleita voi ripotella valmiin pizzan päälle, niissä on hieman juustoinen maku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä syön ilman juustoa, ne keinojuustot ovat aika huonoja, etenkin ne juoksevat vegaanikorvikkeet. Toki nyt sitten myöhemmin on lähtenyt vehnäkin pois ruokalistalta, joten eipä tule pizzaa kovin usein syötyä.  

Vierailija
14/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mikä sinua estää juustoa syömästä?

Puhjennut maitoallergia.

-ap

Olisiko kovin hankalaa, jos et sitä pizzaa voisi syödä?  Luulisi löytyvän satoja muita ruokia ilman maitotuotteita. Sullahan on nyt oiva tilaisuus päästää mielikuvitus valloilleen ja keksiä ihan uusia ruokia.

No ei tämä nyt mikään elämän ja kuoleman kysymys ole. Hengissä minä olen tähänkin asti pysynyt, vaikka olen jonkin aikaa jo joutunut välttämään maitoa. Mutta nyt tekisi mieli pizzaa. Ei sen kummempaa.

10 ja 11, kiitos! Pitää kokeilla tuota Violifea, ja katsoa jostain aitoja napolilaisia juustottomia reseptejä.

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.

Hmm, onhan alkuperäisessä Margheritassa mozzarellaa.

Vierailija
16/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vegejuustovinkki: osta vegaanista juustoraastetta (esim. wilmersdorf) ja sekoittele ja keittele siitä kattilassa (makeuttamattoman) soijamaidon+suolan+pippurin kanssa kiinteä "juustokastike", jonka voit heittää jo hieman kypsyneen pizzan päälle loppuvaiheessa (n.5min uunissa riittänee). Nam!!

Jos olet tätäkin jo kokeillut eikä maistunut, niin suosittelen ihan vaan laadukkaan oliiviöljyn pirskottelua uunista otetun pizzan päälle. Juuston maku tulee paljolti rasvasta, joten öljy korvaa sitä yllättävän hyvin! Myös ravintohiivahiutaleita voi ripotella valmiin pizzan päälle, niissä on hieman juustoinen maku.

Kiitos :) Pitää kokeilla!

-ap

Vierailija
17/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile sekottaa täytteet kananmunaan, sitoo täytteet hyvin ja rakenne on juuustomaista. Makua tulee vain hieman.

T.maitoallergisen äiti

Vierailija
18/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.

Niin ja eikös pizzan idea alunperin ole ollut se, että on käytetty niitä aineksia, joita kaapissa on sattunut olemaan? Pizza on siis alkujaan ollut köyhälistön vaatimaton välipala.

Vierailija
19/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.

Hmm, onhan alkuperäisessä Margheritassa mozzarellaa.

Anteeksi, se oli Marinara missä ei perinteisesti ole. Ja muutenkin italiassa juustottomat pizzat on aika tavanomaisia https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/08/22/italialaisessa-pits…;

Itsekin teen useinkin ilman juustoa erilaisia pizzoja. Tomaattikastikkeen teen yleensä seuraavasti:

- tomaattimurskaa

- nippu basilikaa

- valkosipulia

- suolaa, mustapippuria

- oliiviöljyä

- chiliä

Sauva- tai tehosekoittimella vaan sileäksi ja pizzan päälle. Maistuu sen verran hyvältä että ei sitä juustoa niin kaipaa. Sitten vaan päälle mitä haluaa, esim. vähän kapriksia ja/tai anjovista, sipulirenkaita, paprikasuikaleita, pestoa. Aika usein syön ihan sellaisiakin pizzoja joissa on vain pohja, tuota maustettua tuoretomaattikastiketta ja vähän kapriksia.

Vierailija
20/35 |
23.11.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei siinä alkuperäisessä napolilaisessa margerita-pizzassakaan juustoa ole. Joten kyllä pizzan voi tehdä ilman juustoa. Silloin täytyy vaan olla muissa aineissa enemmän makua, esim. erittäin hyvälaatuiset pizzajauhot, hyvin maustettu kastike, hyvää oliiviöljyä loraus päälle.

Niin ja eikös pizzan idea alunperin ole ollut se, että on käytetty niitä aineksia, joita kaapissa on sattunut olemaan? Pizza on siis alkujaan ollut köyhälistön vaatimaton välipala.

Suomihan on välipalojen maa :)  Ensin syödään ravinnotonta ruokaa ja sitten tarvitaan taas välipalaa :D:D

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi neljä