Kalja on oksettavan makuista. Kuka sitä viitsii juoda? Ei tunnu edes kovassa janossa hyvältä.
Kommentit (18)
Esimerkiksi minä, ja siitä syystä että pidän sen mausta. Älä kysele tyhmiä. N27
Tarkoitatko frambouata vai saisoneja vai stoutteja vai porttereita vai aleja vai kriekkiä vai souereita vai pilsnereitä vai kölschejä vai ipoja vai....
Mitä sitten otat virkistyäksesi terassilla kun tilaat jonkun lasillisen?
En juo siidereitä koska en tykkää makeasta. How an earth is that possible??!
Kalja on ihan hyvää. Ei maistu alkoholi ja menee päähän. jess, jess. Vielä kun sen krapulan saisi siitä pois.
Oletko sinä se typerys, joka luulee kaikilla olevan samanlaiset mieltymykset?
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko frambouata vai saisoneja vai stoutteja vai porttereita vai aleja vai kriekkiä vai souereita vai pilsnereitä vai kölschejä vai ipoja vai....
Mitä sitten otat virkistyäksesi terassilla kun tilaat jonkun lasillisen?
Minusta avauksessa on varsin selkeästi kyse keskikaljasta, ja suomalaisesta lagerista. Muuten puhuttaisiin oluista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko frambouata vai saisoneja vai stoutteja vai porttereita vai aleja vai kriekkiä vai souereita vai pilsnereitä vai kölschejä vai ipoja vai....
Mitä sitten otat virkistyäksesi terassilla kun tilaat jonkun lasillisen?
Minusta avauksessa on varsin selkeästi kyse keskikaljasta, ja suomalaisesta lagerista. Muuten puhuttaisiin oluista.
Eikös kalja tarkoita kotikaljaa?
Suomalaisista perus Karjalat ovat mitä ovat, mutta ainakin Keisari on mitä mainioin olut.
Lopetin myös oluen juonnin hieman ennekuin täytin 18v, ei vaan maistunu nää suomilitkut enää. Mitään näitä ulkolaisia en ole jaksanu ees lähteä kokeilemaan.
Nyt menee vain se lasi punkkua per 2 kuukautta.
"Makuasia" sanoi Musti kun muniaan nuoli.
Minä tykkään ihan siitä peruskaljasta, Karhu mieluisinta. Ulkomaalaisista erikoisoluista jotkut raikkaat ja kevyet menee, tyyliin Peroni, Tsing-Tao, Morretti... Mutta pääosin "paremmissa" oluissa on mun makuun joku inhottava ominaisuus: joissain hiivaista makua, joissain kitkeryyttä, joissain imelyyttä. Kitkeryys on se mille olen suorastaan yliherkkä kaikessa muussakin kuin oluissa.
Mutta jääkylmä tuollainen tavallinen Karhu tai Karjala, aahhh... Tykkään siitä pehmeän viljaisesta mausta. Hassu yksityiskohta on, että myös koirani on hulluna olueen :D
Vierailija kirjoitti:
En juo siidereitä koska en tykkää makeasta. How an earth is that possible??!
How ON Earth, muuten samaa mieltä.
Ja mä taas en tykkää makeista siidereistä (extra-dry menee) enkä ällöistä limuviinoista. Enkä makeista/puolimakeista viineistä, kuiva valkkari on ok ja punkku. Tykkään mahdollisimman savuisista viskeistä. Kalja on hyvää kyllä, sekä ihan perus-karjala että erikoiset.
En mä silti jaksa ihmetellä ja hohhailla muiden mieltymyksiä.
Kalja on hyvää. Itse en pidä viineistä, tosin juonhan minä kaikkea silti jos niikseen tulee.
Pahaahan se on, niin kuin hevosen kusta. Ja näyttääkin siltä. Phyi!
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko frambouata vai saisoneja vai stoutteja vai porttereita vai aleja vai kriekkiä vai souereita vai pilsnereitä vai kölschejä vai ipoja vai....
Mitä sitten otat virkistyäksesi terassilla kun tilaat jonkun lasillisen?
Tarkoitin että jos tykkää siideristä niin varmasti tykkää kriekistä tai frambouasta. Jos tykkää punaviineistä niin ipoissa on samaa terävyyttä ja katkeroa pehmennettynä karamellimaltaalla. Jos tykkää mineraalisemmista drinkeistä niin kölsch voisi toimia. Jos tykkää valkkarista niin souerit voivat tuoda samankaltaisuutta tosin happamampaa hapokkuutta(ei muistuta edes vaaleita laagereita).
Suomalaista rapakaljaa juodaan, koska se on halpaa ja se nousee päähän riittävästi juotuna.
Jos terassilla katsot ympärillesi, n. 2 prosenttia siellä olevista juo kaljaa sen maun takia.