Mikä on perheenne ruokabravuuri?
Meillä syödään usein broilerpastaa aurajuustolla, pasta carbonaraa, bolognesea, lasagnea, jauheliharuokia monessa muodossa, keittoja(liha-,nakki-,jauheliha-,kala-,kana-), lihakastikkeita, tortilloja, pizzaa, lohta uunissa, silakkapihvejä, jne. Mutta silti olisi kiva saada lisää vinkkejä arkiruokaan, onko teillä jotain hyviä oman perheen suosikkeja?
Kommentit (11)
Kysyit bravuureja, mutta kyse olikin arkiruuasta, joten sori jos vastasin enemmän otsikkoon. t.2
Pataruoat ottavat aikaa mutta ovat niin hyviä. Lammas/ broileri tagine, intialainen ruoka ja itse tehty naanleipä, aasialainen ylipäätään maistuu esim. bo ssäm on hyvää. Itse tehty lasagne. Kotimaisista ruoista riistakäristu ja perunmuusi ja karjalanpaisti unohtuvat monelta listalta. Silakkipihvien lisäksi kannattaa paistaa muikkuja. Kasvispihvit. Erinomainen ruoka on myös linssikeitto ja hernekeitto joita kannattaa tehdä pakkaaseenkin.
Kakkosen perheen nopeita arkiruokia:
- linssikeitto, tomaattikeitto, juuressosekeitto, nakkikeitto ja lihojen keittämisen edellisenä iltana vaativa lihakeitto. Jostain syystä eri tehdä kalakeittoa kotona melkein koskaan.
- katkarapucurry, kikherne/kasviscurry
- kylmäsavulohipasta
- nakkikastike tai jauhelihakastike ja keitetyt perunat
- salaatit
- broilerin koipinuijat ja lohkoperunat uuniin
- kinkkukiusaus, kylmäsavulohikiusaus, porokiusaus ja kasviskiusaus
Hitaampia:
- lasagne, hyvin harvoin makaronilaatikko vaikka se herkkua tuoreena onkin niin minusta sen tekemisessä on ihan sama vaiva kuin lasagnessa
Juuri tulossa sienirisottoa. Itse kerätyt sienet
Myös muut sieniruuat nyt syksyllä. Pasta. Itsetehdyt raviolit. Keitto. Puurakka. Kastike.
Vierailija kirjoitti:
Meillä syödään usein broilerpastaa aurajuustolla, pasta carbonaraa, bolognesea, lasagnea, jauheliharuokia monessa muodossa, keittoja(liha-,nakki-,jauheliha-,kala-,kana-), lihakastikkeita, tortilloja, pizzaa, lohta uunissa, silakkapihvejä, jne. Mutta silti olisi kiva saada lisää vinkkejä arkiruokaan, onko teillä jotain hyviä oman perheen suosikkeja?
Kehottaisin tutustumaan kasvisruokiin.
Kasvisruuilla saisi tosiaan ruokavaliotanne monipuolisemmaksi.
Paella. Pizza. Pastaruuat. Pitkään haudutetut liharuuat. Ankka. Pihvit. Lohkoperunat. Kasvispihvit.
Kysyttiinkö tässä bravuureita vai arkiruokia??
Hyviä arkiruokia meillä: tomaattikastike-nyhtökaura-vihannespaistos, kana-bataattivuoka, oliivi-kasvispasta, kaalilaatikko nyhtökauralla tai jauhelihalla.
Kaikkia näitä on helppo tehdä isompia määriä kerralla, käteviä valmistaa, helppoja lämmittää.
Erilaiset uuniruuat, paistokset ja laatikot ovat meillä suosittuja. Helppoja maustaa, rakenteeltaan pehmeämpinä maistuvat pienemmillekin, edullisia, käteviä - niiden ainesosissa voi käyttää mielikuvitusta. Parempia kuin perinteiset liha-kastike-perunat -yhdistelmä. Paras lopputulos puu-uunissa, mutta varmin sähköuunissa.
Meidän bravuuri on pakata koko lössi meidän audiin ja ajaa lähistön italialaiseen ravinteliin.
Vierailija kirjoitti:
Pataruoat ottavat aikaa mutta ovat niin hyviä. Lammas/ broileri tagine, intialainen ruoka ja itse tehty naanleipä, aasialainen ylipäätään maistuu esim. bo ssäm on hyvää. Itse tehty lasagne. Kotimaisista ruoista riistakäristu ja perunmuusi ja karjalanpaisti unohtuvat monelta listalta. Silakkipihvien lisäksi kannattaa paistaa muikkuja. Kasvispihvit. Erinomainen ruoka on myös linssikeitto ja hernekeitto joita kannattaa tehdä pakkaaseenkin.
Samoja herkkuja meilläkin. Mä teen karitsataginea päärynöiden kanssa.
Kaikki pataruuat. Blinit, pidetään isot blinijuhlat vuosittain ja kaverit odottaa niitä vesi kielellä. Äidin reseptillä tehty sipulipihvi (ei jauhelihasta) muussin kanssa.
Kaikki ulkona nuotiolla kokattu. Harvoin kyllä arki-iltana ehtii. Nopeana ruokana savustettu tai halsterissa paistettu kala, hitaampia nuotioherkkuja poronkäristys, burgundinpata ja viime viikonloppuna mieheni teki siellä erinomaista hirvipataa. Ja asutaan muuten ihan Espoossa eikä metsästetä eikä kalasteta itse eli onnistuu kyllä kaupungissakin, ei tietty kerrostalossa.