Proteiinipuutos - miten lähteä korjaamaan tilannetta?
Kyllä, olen hyvin tietämätön kun en ikinä oikeastaan ole perehtynyt paljoakaan eri ruoka-aineiden ravintosisältöihin. Olisiko teillä ehdotuksia mitä mahdollisimman proteiinipitoista (ei mikään liha, en kykene nykyistä enempää sitä syömään) voisin "huomaamattomasti" (= käy useimpien ruokalajien kanssa) lisätä ruokavalioon?
Kommentit (13)
Proteiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen, joten kannattaa ehkä asioida ammattilaisen kanssa. Proteiinia saa myös muun muassa maitotuotteista ja täysjyväviljasta.
jos olet naispuolinen ja olet normaalipainoinen, niin saat riittävästi proteiinia, jos joka ruualla syöt jotain proteiinipitoista. jos esimerkiksi syöt 120g maustamatonta broileria lämpimän ruuan kanssa, niin tuossa on jo melkein puolet päivän tarpeesta.
Ei ole olemassa sellaista kuin proteiinipuutos. Ei, ei, ei.
Miten tuo proteiininpuutos on todettu? Jos syöt jokseenkin normaaleja ruokia, puutosta ei ole.
Salaatteihin ja lämpimien keittojen päälle yleensä lisään raejuustoa tai kananmunaa proteiinin takia. Kaurapuurokin menee raejuuston ja voitilkan kera (rasva edistää proteiinin imeytymistä). Jogurtteihin lisään soijarouhetta, siitä puolet on puhdasta proteiinia.
Jos syöminen tökkii kovasti niin proteiinijuomat on hyvä lisä ruokavalioon. Leukaleikkauksen takia tuli joskus elettyä noilla ja totesin että s-ryhmän halpismerkki on muotihifistely-protskujuomia parempia.
Tyhmääkin tyhmempi otsikko, sai sen kuvan, että sinulla olisi joku sairaus nimeltään "proteiinipuutos"...
Joo, asianhan olisi voinut hoitaa ihan googlettamalla. Ei kannata syödä proteeinia liikaa.
Vierailija kirjoitti:
Proteiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen, joten kannattaa ehkä asioida ammattilaisen kanssa. Proteiinia saa myös muun muassa maitotuotteista ja täysjyväviljasta.
Ja ihan mistä tahansa viljasta, kuten 20c/pussi makaronista.
Vierailija kirjoitti:
Salaatteihin ja lämpimien keittojen päälle yleensä lisään raejuustoa tai kananmunaa proteiinin takia. Kaurapuurokin menee raejuuston ja voitilkan kera (rasva edistää proteiinin imeytymistä). Jogurtteihin lisään soijarouhetta, siitä puolet on puhdasta proteiinia.
Jos syöminen tökkii kovasti niin proteiinijuomat on hyvä lisä ruokavalioon. Leukaleikkauksen takia tuli joskus elettyä noilla ja totesin että s-ryhmän halpismerkki on muotihifistely-protskujuomia parempia.
Ei, ei... Rasva hidastaa kaikkien ravintoaineiden imeytymistä!
https://www.fast.fi/2012/ruokavalion-nyrkkisaannot-osa-5/
PT kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Salaatteihin ja lämpimien keittojen päälle yleensä lisään raejuustoa tai kananmunaa proteiinin takia. Kaurapuurokin menee raejuuston ja voitilkan kera (rasva edistää proteiinin imeytymistä). Jogurtteihin lisään soijarouhetta, siitä puolet on puhdasta proteiinia.
Jos syöminen tökkii kovasti niin proteiinijuomat on hyvä lisä ruokavalioon. Leukaleikkauksen takia tuli joskus elettyä noilla ja totesin että s-ryhmän halpismerkki on muotihifistely-protskujuomia parempia.
Ei, ei... Rasva hidastaa kaikkien ravintoaineiden imeytymistä!
https://www.fast.fi/2012/ruokavalion-nyrkkisaannot-osa-5/
Toinen puhuu aidasta ja toinen seipäästä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Proteiinin puutos on Suomessa erittäin harvinainen, joten kannattaa ehkä asioida ammattilaisen kanssa. Proteiinia saa myös muun muassa maitotuotteista ja täysjyväviljasta.
Ja ihan mistä tahansa viljasta, kuten 20c/pussi makaronista.
Proteiinit muodostuu aminohapoista. Ihmisen tarvitsee saada ravinnosta 20 erilaista välttämätöntä aminohappoa riittävän paljon. Makaronia syömällä niitä kaikkia ei saa.
Eläinperäiset proteiinit sisältää kaikkia välttämättömiä aminohappoja. Samoin soijapavut. Myös muut pavut ja linssit on hyviä proteiinin lähteitä. Siemeniä ja pähkinöitä unohtamatta. Ihminen ei pysy terveenä pelkkää makaronia syömällä.
Proteiinin puutoksesta kärsitään lähinnä kehitysmaissa. Länsimaissa harvinaista ellei kyseessä ole syömishäiriö tai joku muu erikoistilanne.
Proteiinia on kanssa tärkeä syödä tarpeeksi joka päivä kun se ei varastoidu elimistöön kuin lyhyeksi aikaa.
Raejuusto on ainakin yksi helppo mitä voi syödä melkein minkä tahansa ruoan kanssa lisukkeena. Pari lusikallista lautasen reunalle tai salaatin sekaan.
Linssit, pavut, pähkinät, soijavalmisteet (kuten tofu), quorn, nyhtökaura, juustovalmisteet...