Herkulliset kasvisruuat syntyy kermalla, voilla ja juustolla
Kommentit (19)
Jep, minua huvittaa nämä veget, jotka toitottavat kasvisruoan nimeen, mutta silti käyttävät maitotuotteita juuston ja kerman muodossa ja syövät kananmunilla valmistettuja leivonnaisia. What's the point?
No jaa, osaan tehdä herkullista ilman noitakin. Soijakastike on aika hyvä juttu. Makean, suolaisen ja happaman oikea tasapaino tekee paljon.
Vierailija kirjoitti:
No jaa, osaan tehdä herkullista ilman noitakin. Soijakastike on aika hyvä juttu. Makean, suolaisen ja happaman oikea tasapaino tekee paljon.
Ai soijakastikkeella herkullista??
Taitava kokki onnistuu myös ilman noitakin. Kun paneutuu asiaan :)
Vierailija kirjoitti:
Taitava kokki onnistuu myös ilman noitakin. Kun paneutuu asiaan :)
Pystytkö kertomaan miten?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jaa, osaan tehdä herkullista ilman noitakin. Soijakastike on aika hyvä juttu. Makean, suolaisen ja happaman oikea tasapaino tekee paljon.
Ai soijakastikkeella herkullista??
Niin? Tuo oli yksi esimerkki, ei tietenkään joka ruokaan sovi. Mutta maustamisella saa herkullista ilman kermaa ja juustoa yms. Eihän niitä missään aasialaisissa kasvisruoissa ole.
On vastaansanomista. Kermalla, voilla ja juustolla saa kyllä pilattua pöperöt.
Maustaminen on olennaisempaa, toki monet kasvisruuat jää vähän kuivakkaiksi ilman lisättyä rasvaa, kun lihassa kuitenkin on jo rasvaa omasta takaa. Ite survon esim. Soijarouhemakaroonilaatikkoon kokonaisen aurajuuston niin ei jää kuivaksi.
What the point kysyjälle. En halua olla vastuussa kenenkään kuolemisesta, en ihmisen, lehmän, possun enkä kanan, en etanan, koiran jne. Pyrin olemaan väkivallaton vaikka tässä yhteiskunnassa täysin kärsimystä aiheuttamatta eläminen on hyvin vaikeaa. Sain tämän ahaaelämyksen viime talvena yöllä, yksin keittiönpöydän ääressä istuessa. Jos tappaminen on väärin, niinkuin se minusta on väärin, täytyy lihan syömisen olla väärin. Toki samalla logiikalla, jos varastaminen on väärin, niin se minusta on väärin, niin voi, maito, juusto ja munat ovat väärin. Pienin askelin tässä mennään.
En myöskään halua ulkoistaa väkivaltaa, mulle on sama tappaako joku muu mun ruuan takia vai minä itse. Lehmän maidosta ja jugurtin mausta en enää pidä, tuntuu kovin happamalta, mutta juustot ja munat on kyllä käytössä. Kauramaidot ja jugurtit on korvanneet perus maitohärpäkkeet.
Kerma ja voi, joskus juustokin, tekevät ruoan herkulliseksi. Voisin olla kasvissyöjä, ja itse asiassa olinkin useita vuosia nuorempana, mutta vegaaniksi ryhtyminen olisi liian vaikeaa juuri maitotuotteista luopumisen takia. Onneksi en pidä vegaaniutta moraalisesti tavoiteltavana elämäntapana. Ruokavalion kasvispainotteisuus sen sijaan on perusteltu pyrkimys mielestäni.
Sori mutta herkulliset kasvisruoat syntyvät possulla,naudalla ja kanalla
Sama juttu liharuokien kanssa.
Mikä oli pointti ap?
Itse käytän kasvikermoja ja hyvää tulee! Juustoista en ole koskaan välittänyt joten niiden käyttämättömyys ei tuota ongelmaa.
Vierailija kirjoitti:
Itse käytän kasvikermoja ja hyvää tulee! Juustoista en ole koskaan välittänyt joten niiden käyttämättömyys ei tuota ongelmaa.
Jotkut pitävät keinotekoisesta mausta. Kasvikermojahan ei ole, kerma on eläinperäinen aine. Purkista näkee, mistä ne kasvilitkut on tehty eikä ne ole kermaa nähnytkään. Eikä niitä edes sanota kermoiksi.
Herkullinen, mikä vaan ruoka, syntyy noista peruselementeistä. Noi on niinku pohja.
Kookosmaitoa, sitruunaa, vihanneksia, juureksia, linssejä, hyviä öljyjä, viinietikkaa... Mulla on paljon aineksia, joilla saa hyvää aikaiseksi.
Kasvikermoja yms. käytän vain harvoin.
Vierailija kirjoitti:
Onko vastaansanomista?
Ap, osuit naulan kantaan! Tarkennan vielä että näin Suomessa. Ravintoloissa ei osata tehdä maukasta kasvisruokaa ja sen takia ne pitää rasvata sitten pilalle jollain juustoilla + kermoilla. Jos maukasta kasvisruokaa tehdä, se pitää tehdä itse tai lähteä ulkomaille. Tallinnasta löytyy jo.
Olen sekasyöjä jonka tekisi joskus mieli syödä ravintolassa hyvin maustettua terveellistä kasvisruokaa mutta ei onnistu Suomessa. Verisuonet menevät tukkoon siitä mauttomasta pöperöstä mitä täällä saa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jaa, osaan tehdä herkullista ilman noitakin. Soijakastike on aika hyvä juttu. Makean, suolaisen ja happaman oikea tasapaino tekee paljon.
Ai soijakastikkeella herkullista??
Niin? Tuo oli yksi esimerkki, ei tietenkään joka ruokaan sovi. Mutta maustamisella saa herkullista ilman kermaa ja juustoa yms. Eihän niitä missään aasialaisissa kasvisruoissa ole.
Aasiassa ei myöskään liharuoat ole pilattu kerma/juustokerroksella. Ja ihmiset ovat hoikkia, tosin osin johtuu nälästäkin. Kun länsimainen ruokavalio tekee sinnekin tuloaan, väki kyllä pyöristynyt.
Minä en arvosta ruuan herkullisuutta. Minulle se on vain ravintoa. Mutta makunsa kullakin.
Saanko ruiskutella kermaani sun aterioille?