Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Herkulliset kasvisruuat syntyy kermalla, voilla ja juustolla

Vierailija
04.10.2017 |

Onko vastaansanomista?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saanko ruiskutella kermaani sun aterioille?

Vierailija
2/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jep, minua huvittaa nämä veget, jotka toitottavat kasvisruoan nimeen, mutta silti käyttävät maitotuotteita juuston ja kerman muodossa ja syövät kananmunilla valmistettuja leivonnaisia. What's the point?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jaa, osaan tehdä herkullista ilman noitakin. Soijakastike on aika hyvä juttu. Makean, suolaisen ja happaman oikea tasapaino tekee paljon. 

Vierailija
4/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No jaa, osaan tehdä herkullista ilman noitakin. Soijakastike on aika hyvä juttu. Makean, suolaisen ja happaman oikea tasapaino tekee paljon. 

Ai soijakastikkeella herkullista??

Vierailija
5/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taitava kokki onnistuu myös ilman noitakin. Kun paneutuu asiaan :)

Vierailija
6/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Taitava kokki onnistuu myös ilman noitakin. Kun paneutuu asiaan :)

Pystytkö kertomaan miten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No jaa, osaan tehdä herkullista ilman noitakin. Soijakastike on aika hyvä juttu. Makean, suolaisen ja happaman oikea tasapaino tekee paljon. 

Ai soijakastikkeella herkullista??

Niin? Tuo oli yksi esimerkki, ei tietenkään joka ruokaan sovi. Mutta maustamisella saa herkullista ilman kermaa ja juustoa yms. Eihän niitä missään aasialaisissa kasvisruoissa ole. 

Vierailija
8/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

On vastaansanomista. Kermalla, voilla ja juustolla saa kyllä pilattua pöperöt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maustaminen on olennaisempaa, toki monet kasvisruuat jää vähän kuivakkaiksi ilman lisättyä rasvaa, kun lihassa kuitenkin on jo rasvaa omasta takaa. Ite survon esim. Soijarouhemakaroonilaatikkoon kokonaisen aurajuuston niin ei jää kuivaksi.

What the point kysyjälle. En halua olla vastuussa kenenkään kuolemisesta, en ihmisen, lehmän, possun enkä kanan, en etanan, koiran jne. Pyrin olemaan väkivallaton vaikka tässä yhteiskunnassa täysin kärsimystä aiheuttamatta eläminen on hyvin vaikeaa. Sain tämän ahaaelämyksen viime talvena yöllä, yksin keittiönpöydän ääressä istuessa. Jos tappaminen on väärin, niinkuin se minusta on väärin, täytyy lihan syömisen olla väärin. Toki samalla logiikalla, jos varastaminen on väärin, niin se minusta on väärin, niin voi, maito, juusto ja munat ovat väärin. Pienin askelin tässä mennään.

En myöskään halua ulkoistaa väkivaltaa, mulle on sama tappaako joku muu mun ruuan takia vai minä itse. Lehmän maidosta ja jugurtin mausta en enää pidä, tuntuu kovin happamalta, mutta juustot ja munat on kyllä käytössä. Kauramaidot ja jugurtit on korvanneet perus maitohärpäkkeet.

Vierailija
10/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerma ja voi, joskus juustokin, tekevät ruoan herkulliseksi. Voisin olla kasvissyöjä, ja itse asiassa olinkin useita vuosia nuorempana, mutta vegaaniksi ryhtyminen olisi liian vaikeaa juuri maitotuotteista luopumisen takia. Onneksi en pidä vegaaniutta moraalisesti tavoiteltavana elämäntapana. Ruokavalion kasvispainotteisuus sen sijaan on perusteltu pyrkimys mielestäni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sori mutta herkulliset kasvisruoat syntyvät possulla,naudalla ja kanalla

Vierailija
12/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sama juttu liharuokien kanssa.

Mikä oli pointti ap?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
04.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käytän kasvikermoja ja hyvää tulee! Juustoista en ole koskaan välittänyt joten niiden käyttämättömyys ei tuota ongelmaa.

Vierailija
14/19 |
05.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse käytän kasvikermoja ja hyvää tulee! Juustoista en ole koskaan välittänyt joten niiden käyttämättömyys ei tuota ongelmaa.

Jotkut pitävät keinotekoisesta mausta. Kasvikermojahan ei ole, kerma on eläinperäinen aine. Purkista näkee, mistä ne kasvilitkut on tehty eikä ne ole kermaa nähnytkään. Eikä niitä edes sanota kermoiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
05.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herkullinen, mikä vaan ruoka, syntyy noista peruselementeistä. Noi on niinku pohja.

Vierailija
16/19 |
05.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kookosmaitoa, sitruunaa, vihanneksia, juureksia, linssejä, hyviä öljyjä, viinietikkaa... Mulla on paljon aineksia, joilla saa hyvää aikaiseksi.

Kasvikermoja yms. käytän vain harvoin.

Vierailija
17/19 |
05.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko vastaansanomista?

Ap, osuit naulan kantaan! Tarkennan vielä että näin Suomessa. Ravintoloissa ei osata tehdä maukasta kasvisruokaa ja sen takia ne pitää rasvata sitten pilalle jollain juustoilla +  kermoilla. Jos maukasta kasvisruokaa tehdä, se pitää tehdä itse tai lähteä ulkomaille. Tallinnasta löytyy jo.

Olen sekasyöjä jonka tekisi joskus mieli syödä ravintolassa hyvin maustettua terveellistä kasvisruokaa mutta ei onnistu Suomessa. Verisuonet menevät tukkoon siitä mauttomasta pöperöstä mitä täällä saa.

Vierailija
18/19 |
05.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No jaa, osaan tehdä herkullista ilman noitakin. Soijakastike on aika hyvä juttu. Makean, suolaisen ja happaman oikea tasapaino tekee paljon. 

Ai soijakastikkeella herkullista??

Niin? Tuo oli yksi esimerkki, ei tietenkään joka ruokaan sovi. Mutta maustamisella saa herkullista ilman kermaa ja juustoa yms. Eihän niitä missään aasialaisissa kasvisruoissa ole. 

Aasiassa ei myöskään liharuoat ole pilattu kerma/juustokerroksella. Ja ihmiset ovat hoikkia, tosin osin johtuu nälästäkin. Kun länsimainen ruokavalio tekee sinnekin tuloaan, väki kyllä pyöristynyt.

Vierailija
19/19 |
05.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en arvosta ruuan herkullisuutta. Minulle se on vain ravintoa. Mutta makunsa kullakin.