Mitkä ovat suosikkiruokanne tehdä pakkaseen isoina määrinä?
Mitkä säilyvät pitkään pakkasessa hyvänä? Ideat on loppu.
Kommentit (13)
En pakasta kuin sellaisia, mitä jää yli. Linssikeitto, tomaattikeitto, makaronilaatikko, pizza. Harvoin siellä muuta varsinaista ruokaa on annoksina.
Keitto annoksia rasioihin. Helppo ottaa töihi
Poro-perunavuoka.
Kastikkeet: bolognese, kana, chili sin carne. Luksusta kun joku päivä ei jaksa kokata ja pakkasesta löytyy näitä. Voi vaan keittää riisit tai kääräistä kastikkeen suoraan tortillaletun sisään.
Juurikin se kaalilaatikko. Pakastan eväsannoksia töihin. Muu perhe ei siihen koske 😄
Kaalilaatikko, pizza, tomaattikeitto, kasvissosekeitto, lihapullat, lihaperunasoselaatikko, kinkkukiusaus, suolaiset piirakat...
Pakastan myös leipää ja pullaa.
Viime aikoina siskonmakkarakeitto ja linssikeitto (punaisista linsseistä). Käteviä sitten, kun ei ehdi tekemään ruokaa.
Valmiiksi keitettyä kahvia jugurttipikareihin. On helppo irrottaa ja laittaa Teema-mukissa mikroon kuumumaan.
On nopea käyttää ja kätevä vierasvarana. Näin pakastan myös teetä, jos joku sattuisikin haluamaan.
Pakasteessani on eniten marjoja. Joskus teen jonkun kuivakakun jotakin tilaisuutta varten valmiiksi etukäteen ja pakastan, kun tiedän että en ehdi juuri ennen tilaisuutta mitään leipoa.
Mutta suosikkiruokani, jonka aina teen pakasteeseen, ja aina suuria määriä kerrallaan, on hernekeitto. Itse tehty on itse tehty, mutta juuri tuoreena aiheuttaa pahimmat ilmavaivat. Pakasteessa keitto vain paranee, eikä pakastuksen jälkeen enää laita vatsaa mouruamaan. Lisäksi keittoa tekee samalla vaivalla paljon kuin vähänkin. Pakasteesta keitto on helppo ottaa silloin kun on hernekeittopäivä!
Myös borssikeitto sietää hyvin pakkasta, joten jos sitä jää yli se päätyy pakkaseen. Maksalaatikko ei myöskään kärsi pakastamisesta. Nyt tein punajuurilaatikkoa muutaman vuoan, sellaista en ole ennen pakastanutkaan.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ruokaa pitää tehdä pakkaseen sen takia, että on pakkanen..?? Jotain kaalilaatikkohenkistä voisi ajatella pakastettavan, mutta ei oikein muuta....
Mullakin se kolmen litran borssikeittokattilallinen tulee syotya ennen kuin menee pilalle.
Kanasörsseli, jossa on kanan riekaleita, pakastevihanneksia ja valmis tomaattikastikepurkki.
Miksi ruokaa pitää tehdä pakkaseen sen takia, että on pakkanen..?? Jotain kaalilaatikkohenkistä voisi ajatella pakastettavan, mutta ei oikein muuta....