Höh, mun luumut onkin kriikunoita
Mua on petetty. 10 vuotta olen ihaillut kauniita luumupuunkukkia keväisin, syksyllä olen syönyt herkullisia luumuja. Nyt tajusin, ettei se mikään luumupuu ole, vaan kriikunapensas.
Kommentit (17)
Kriikunat ei kyllä ainakaan meillä ole vielä kypsiä. Luumut on. Toinen selkeä ero on, että kypsässä luumussa heelmäliha irtoaa kiveetä, kriikunassa ei irtoa kypsänäkään.
Kriikunathan ovat paljon hienomman makuisia kuin luumut! Huonon maineen ne ovat saaneet lähinnä siksi, että kivi on hankala saada irti. Varsinkin britit arvostavat kriikunoita, sikäläinen herkku damson jam on ihan toista kuin luumuhillo.
Jos syöt kriikunoita sellaisenaan, niin niiden maku paranee huomattavasti ensimmäisen pakkasyön jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Jos syöt kriikunoita sellaisenaan, niin niiden maku paranee huomattavasti ensimmäisen pakkasyön jälkeen.
Näinhän se on. Valitettavasti vain kriikunat tippuvat maahan heti toisen pakkasyön jälkeen, joten satokausi jää aika lyhyeksi.
Vierailija kirjoitti:
Tuota, luumun ja kriikunan erottaa kyllä syödessään ilman minkäänlaista erehtymisen vaaraa.
Tollo mikä tollo, mutta en mä erottanut. Onhan kaupan omenatkin paljon kauniimpia kun meidän puissa killuvat omenat. Onkohan nekään omenoita, vaan jotain ihan muuta? T:Ap
Kriikuna on luumu :D Kriikuna on yksi luumun alalajeista, ei siis mikään oma lajinsa.
Hassu, se on edelleen luumupuu, nyt vaan osaat kertoa tarkemmin minkälainen luumu.
Vähän sama kun sanoisi että olen aina luullut että saimaannorppa on norppa mutta se ei olekaan norppa vaan saimaannorppa.
Vierailija kirjoitti:
Kriikuna on luumu :D Kriikuna on yksi luumun alalajeista, ei siis mikään oma lajinsa.
No, luojan kiitos se sentään sittenkin on luumu, vaikkakin hyvin pieni sellainen:) T:Ap
Juu, sama laji edelleen, Prunus domestica, oma alalajinsa vain.
Miten ihmeessä et ole tunnistanut kriikunaa? 😀
Vierailija kirjoitti:
Miten ihmeessä et ole tunnistanut kriikunaa? 😀
Nyt vasta törmäsin koko kriikuna sanaan. Leivoin elämäni ensimmäistä luumupiirakkaa ja ohjeen mukaan päälle siivutetaan 3 luumua. Mun luumut on rypäleen kokosia ja oli pakko googlettaa lisää tietoa. Olen siis surkea puutarhuri ja vielä surkeempi leipuri. T:Ap
Mulla on todistetusti aito luumu (olen sen sellaisena ostanut puutarhaliikkeestä) ja siitä ei siemen irtoa nätisti millään h.lvetillä. Sit mulla on myös puska (tuotu jostain vanhasta puutarhasta juurivesana) jonka olen itse luonnehtinut kriikunaksi ja katso! Siemen lähtee irti kuin tyhjää vaan.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on todistetusti aito luumu (olen sen sellaisena ostanut puutarhaliikkeestä) ja siitä ei siemen irtoa nätisti millään h.lvetillä. Sit mulla on myös puska (tuotu jostain vanhasta puutarhasta juurivesana) jonka olen itse luonnehtinut kriikunaksi ja katso! Siemen lähtee irti kuin tyhjää vaan.
Ei puutarhaliikkeisiinkään voi luottaa. Mulle piti tulla valkoinen liljapenkki ja tulikin kirkkaan keltainen.
Tuli muuten helkutin paha piirakka. Ehkä se menee jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa alas. T:Ap
Vierailija kirjoitti:
Tuli muuten helkutin paha piirakka. Ehkä se menee jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa alas. T:Ap
Oikeesti? Mikä siinä oli vikana? Nimittäin meilläkin on kriikunapuu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuli muuten helkutin paha piirakka. Ehkä se menee jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa alas. T:Ap
Oikeesti? Mikä siinä oli vikana? Nimittäin meilläkin on kriikunapuu.
Kovin on kitkerä. Ehkä piirakkaan olisi riittänyt 2 kriikunaa:) T:Ap
Tuota, luumun ja kriikunan erottaa kyllä syödessään ilman minkäänlaista erehtymisen vaaraa.