Pihlajanmarjoista mehua mehumaijalla?
Kommentit (15)
Mehua tulee maijallisesta hyvin nirkoisesti ja se on aika ätläkkää, mutta saahan sitä kokeilla.
Vierailija kirjoitti:
Mehua tulee maijallisesta hyvin nirkoisesti ja se on aika ätläkkää, mutta saahan sitä kokeilla.
Veteenhän sitä lantrataan. Ainakin mustaviinimarjamehua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mehua tulee maijallisesta hyvin nirkoisesti ja se on aika ätläkkää, mutta saahan sitä kokeilla.
Veteenhän sitä lantrataan. Ainakin mustaviinimarjamehua.
Juu - tiedetään. Siltikin sitä mehua tulee marjamäärään nähden nirkoisesti.
Eihän pihlajanmarjoista mehua irtoa.Marjat kannattaa kuivata. Onnistuu ihan vaikka huonetilassa kun ovat niin kuivia jo luonnostaan.
Vierailija kirjoitti:
Eihän pihlajanmarjoista mehua irtoa.Marjat kannattaa kuivata. Onnistuu ihan vaikka huonetilassa kun ovat niin kuivia jo luonnostaan.
Kyllä noista reilu litra irtos, vaikken paljoa kerännytkään. Eikä edes hirveän pahaa.
Maistoin kerran pihlajanmarjahilloa, oli minun suulleni liian vahvan makuista jopa pahaa. Pihlajanmarjakarkeista "kettukarkeista" tykkään kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Meinaatko tehdä kotisorbusta?
Ihan vain mehua. :D
Kannattaa ensin maistella eri puiden marjoja, sillä maussa ja hapokkuudessa on suuria eroja. Mitä miedompia löytää, sen parempi.
Mehusta voi tehdä hyytelösokerilla myös hyytelöä, joka on hyvää esim. riistaruokien kanssa.
Kai sinulla on teräksinen Mehu-Maija? Vanhoilla alumiinisilla Maijoilla pitää viskata vesilintua. Happoiset marjat syövyttävät alumiinia.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa ensin maistella eri puiden marjoja, sillä maussa ja hapokkuudessa on suuria eroja. Mitä miedompia löytää, sen parempi.
Mehusta voi tehdä hyytelösokerilla myös hyytelöä, joka on hyvää esim. riistaruokien kanssa.
Kai sinulla on teräksinen Mehu-Maija? Vanhoilla alumiinisilla Maijoilla pitää viskata vesilintua. Happoiset marjat syövyttävät alumiinia.
On teräksinen. Omenamehua keitettiin muutama litra ja aamulla tein pihlajamehua.
Eräs hyvä ystäväni järjesti tuparit, joihin hänen eräs mies ystävänsä toi tuliaisiksi sika hyvää pihlajanmarja marmeladia. Nyt yritän keksiä tikusta asiaa kysyäkseni häneltä mameladin reseptiä tai voisiko hän tehdä sitä minullekin...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa ensin maistella eri puiden marjoja, sillä maussa ja hapokkuudessa on suuria eroja. Mitä miedompia löytää, sen parempi.
Mehusta voi tehdä hyytelösokerilla myös hyytelöä, joka on hyvää esim. riistaruokien kanssa.
Kai sinulla on teräksinen Mehu-Maija? Vanhoilla alumiinisilla Maijoilla pitää viskata vesilintua. Happoiset marjat syövyttävät alumiinia.
On teräksinen. Omenamehua keitettiin muutama litra ja aamulla tein pihlajamehua.
Tuliko omppumehusta hyvää maijalla?
Tein kerran ja oli niin susipahaa että kaadoin pois.