Miten estää lohta eltaantumasta
Paistoin juuri palan norjanlohta, josta söin puolet. Huomenna kun otan loput jääkaapista se maistuu aivan härskiintyneeltä. Voiko tätä mitenkään estää, eli miten paistetun lohen saisi säilymään edes vuorokauden syötävänä?
Kommentit (10)
Hanki kala tuoreenpana. Jääkaappia kylmemmälle. Ja kauanko pidät kalaa huoneenlämmössä paistamisen jälkeen?
Kalan otin uunista kolme varttia sitten. Puoli tuntia oli pöydässä ja hetken partsilla jäähtymässä. Nyt jääkaapissa pakasterasiassa ilman nahkaa. Viimeinen myyntipäivä on 12.9. eli pitäisi olla suht tuoretta. Säädin jääkaappia kylmemmälle. Huomenna nähdään kuinka käy.
Viimeinen myyntipäivä 12.9.? Ensi tiistai. Koska luulet, että Norjan lohesi on viimeksi uinut? Ainakin viikko sitten. Osta ensi kerralla tuoreempaa.
Vierailija kirjoitti:
Viimeinen myyntipäivä 12.9.? Ensi tiistai. Koska luulet, että Norjan lohesi on viimeksi uinut? Ainakin viikko sitten. Osta ensi kerralla tuoreempaa.
No eihän sitä saa tuoreenpana, kun se pitää käyttää jossain Aasiassa perattavana.
Ei siinä oikein mitään poppakonstia ole, jos sinusta tänään ruoka maistuu jo seuraavana päivänä eltaantuneelta. Valmista vain sen verran kuin kerralla syöt(te).
Ja paistoaika oli mikä? (Ei tarvitse minuutteja luetella.) Ylikypsäksi paistettu kala ei ole hyvää, varsinkaan uudelleen lämmitettynä.
Jääkaappi kylmemmälle. Monet suomalaiset pitävät jääkaappiaan aivan liian lämpimällä asetuksella. Omani on vain juuri nollan yläpuolella ja kaikki ruuat säilyvät hyvin.