Hyviä kanaruokia?
Haluaisin yllättää mieheni hyvillä kanaruoilla. Olisiko teillä antaa vinkkejä, mitkä kanaruoat ovat erityisen hyviä ja suosittuja? Entä millaiset kastikkeet sopivat kanan kanssa, muut kuin kermaiset?
Resepteineen tai ilman, sillä voin hyvin itse googlettaa nimen perusteella. Selasin kanaruokia, mutta itselläni ei ole harmainta aavistustakaan siitä miten ihmiset kanansa syö paitsi pihveinä, joten ajattelin tiedustella asiaa täällä. Olen siis kasvisruokailija.
Suuret kiitokset etukäteen! :)
Kommentit (20)
Vierailija kirjoitti:
Osta broilerin paistileikkeitä. Laita uunivuokaan esim. tomaatin, valkosipulin ja chilin kanssa ja uuniin hautumaan n. tunniksi. Savustettu paprika sopii myös. Paistileikkeissä on sen verran rasvaa, että sitä ei tarvitse lisätä ja niistä irtoaa nestettä sopivasti kastikkeeksi. Takuulla mureaa ja maukasta.
Jos haluat kermaista kastiketta mausta sitruunakuorella ja rakuunalla. Kerma voi olla kasvispohjaista eikä sitä tarvita paljon, mutta rakuunaa ei kannata pihistellä!
Kiitos sinulle tästä! Kirjoitan ylös.
Itse rakastan kermaisia kastikkeita, mutta mies ei.
Ap
Panang curry kanalla. Niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Katso joku hyvä ohje mielellään ulkomaiselta sivustolta (kotimaiset on yleensä pelkistettyjä ja mauttomia)
Vierailija kirjoitti:
Panang curry kanalla. Niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Katso joku hyvä ohje mielellään ulkomaiselta sivustolta (kotimaiset on yleensä pelkistettyjä ja mauttomia)
Kiitos sinulle vinkistä!
Ap
Olivian kana ja Hannan lintuherkku.
Pintamaustettuja broilerin sisäfileitä johon jogurttikastike: Kreikkalaista/bulgarialaista jogurttia, currya, basilikaa, yrttisuolaa (herbamare) maustettu riisi: 1 fond du chef lihaliemi, garam masalaa ja provencen sekoitusta. Riisinä käytän Uncle Bensin täysjyväriisiä.
KANAviillokki. BROILERIruoat ovat sitten asia erikseen.
Tomaattikastikkeeseen hautumaan kanapaloja ja erilaisia papuja/linssejä ja reilusti valkosipulia ja sipulia. Toimii kasvissyöjällekin, kun jättää kanan riittävän isoiksi paloiksi.
Intialaisessa keittössä on paljon hyviä kanaruokia, samoin Portugalilaisilla.
Chicken Tikka, Chicken Masala, Korma, Vindaloo, kannattaa etsiä Googlella indian chiken recipies, sama portuguese indian tilalla. Ruokalajeja on vaikka kuinka ja suurin osa varsin helppoja sekä nopeita tehdä. Mausteita joutuu ehkä muutamaa ostamaan, mutta ei niitäkään nyt kovin montaa useimpiin tarvita.
Niin ja jos tarjoat riisiä, niiden kanssa osta, pese ja keitä riisi kuten neuvotaan. Hyvällä oikein valmistetulla riisillä on iso merkitys varsinkin itäaasialaisten ruokien kanssa. Basmatiriisiä ja jasmiiniriisiä saa edullisesti, kun ei erehdy ostamaan jenkkien pakkaamaa (Uncle Bens), siihen ei kannata rahojaan laittaa. Lidlistä ja s-ryhmän edullisin rainbow on yhtä hyvää tai jopa parempaa.
Vierailija kirjoitti:
Igorin kana
Tämä! Ja vielä parempaa kun hauduttaa uunissa parikin tuntia miedolla lämmöllä. Nyhtökanaa...
Luisista broilerinpaloista saa herkkua, kun ottaa niihin pannulla voissa pinnat (maustaa pitää maun mukaan tai marinoitua broileria) niihin ja laittaa vuokaan porkkanan, perunan, sienien tms. haluamiensa vihannesten kanssa. Kanalientä mukaan (kuutiosta tai fondista tms.), rosmariinia, mustapippuria, valkosipulia, persiljaa ja öljyä. Haudutetaan matalalla lämmöllä parisen tuntia.
Vierailija kirjoitti:
Igorin kana
Vau! Googletin tuon, näyttääpä kauniilta. Ja lisäksi helppo toteuttaa. Kiitos sinulle tästä!
Ehkä voin puolittaa annoksen, jos sitä kerta tulee vaan miehelleni ja pieneen vuokaan. Kanaa toisaalta voi olla reilusti, kun sentäs iso mies kyseessä. :)
Ap
Vierailija kirjoitti:
Pintamaustettuja broilerin sisäfileitä johon jogurttikastike: Kreikkalaista/bulgarialaista jogurttia, currya, basilikaa, yrttisuolaa (herbamare) maustettu riisi: 1 fond du chef lihaliemi, garam masalaa ja provencen sekoitusta. Riisinä käytän Uncle Bensin täysjyväriisiä.
Kiitos sinulle! Tämäkin kuulostaa erittäin hyvältä jogurttikastikkeineen.
Tässähän nousee vesi kielelle vegellekin. :D
Ap
Pollo Limonello. Sairaan hyvää!
Igorin kanalle myös ääni täältä.
Sitten semmonen arkisempi, mitä teen joskus, on paistaa pannulla kanaa ja pekonia ja samaan aikaan uunissa kypsyttää kuutioituja bataatteja ja sipulia. Kun bataatit on melkein kypsia, lisätään vuokaan kanat, koskenlaskijajuustoa ja ruokakermaa ja koko setti vielä n. vartiksi uuniin.
Lämmin kiitos teille kaikille muillekin ruokavinkkejä antaneille! Aloitan paneutumaan näihin. :) Saa toki laitella lisää, jos tulee mieleen.
Ap
Vierailija kirjoitti:
KANAviillokki. BROILERIruoat ovat sitten asia erikseen.
Kana-eläinruokaa?
Tuuure Kilpeläisen kanakeitto. Ei kovin hyvää, mutta on jotenkuten syömäkelpoista.
Osta broilerin paistileikkeitä. Laita uunivuokaan esim. tomaatin, valkosipulin ja chilin kanssa ja uuniin hautumaan n. tunniksi. Savustettu paprika sopii myös. Paistileikkeissä on sen verran rasvaa, että sitä ei tarvitse lisätä ja niistä irtoaa nestettä sopivasti kastikkeeksi. Takuulla mureaa ja maukasta.
Jos haluat kermaista kastiketta mausta sitruunakuorella ja rakuunalla. Kerma voi olla kasvispohjaista eikä sitä tarvita paljon, mutta rakuunaa ei kannata pihistellä!