Onko 100g karkkia päivässä paljon?
Siis syön tuon verran ja toki tiedän ettei kannattaisi, mutta kiinnostaisi tietää onko tuo teistä paljon ja kuinka vahingollisena näette.
Kommentit (18)
Kuulostaa aika oksettavalta. Itse syön tuon verran kuukaudessa.
Mulla menee Matador Mix-purkki (800g) illassa...
Ei se vielä hetkessä hallaa tee, mutta useamman vuoden saatossa todellakin on paljon.
Saat aikaan itsellesi candida albicansin liikakasvun (hiivasyndrooma, joka ei koske pelkästään alapäätäsi vaan kehon jokaista solua). Ja sitä kun häädetään, joudut todellakin jättämään sokerin, vehnän ja monta muuta juttua tai sitten vaan kärsit uudesta kurjasta elämästäsi. Been there, en suosittele.
Siitä tulee 700 g viikossa, mikä on jo aika paljon. Ei muutenkaan ole hyväksi verensokerille saatika hampaille tai ylipäätään terveydelle. Tuollaista sokerimäärää kun ei kukaan tarvitse.
Viikossa 700 g, kuukaudessa lähes 3 kg. On se aika paljon.
Saat sokeria luultavasti muistakin lähteistä, joten kokonaisukulutuksesi ei jää edes tuohon.
Tiesitkö, että korkea insuliinitaso voi johtaa siihen, että keho käyttää lihaksia ravinnokseen normaalin aineenvaihdunnan häiriintyessä ja siirtyessä varastointimoodille.
On paljon. Ei siis silloin tällöin herkkupäivänä olisi, mutta päivittäin todellakin. Ei tee hyvää terveydelle monellakaan tavalla. Kannattaa koittaa rajoittaa karkinsyönti esim.1 tai 2 päivään viikossa. Itse söin ennen melkein joka päivä, nykyään noin kerran viikossa tai kahdessa ja monin tavoin on vaikuttanut positiivisesti. :)
Satunnaisesti syötynä ei, joka päivä on. Irtokarkeissa 100g on noin 350 kcal ja täyttä sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Ei se vielä hetkessä hallaa tee, mutta useamman vuoden saatossa todellakin on paljon.
Saat aikaan itsellesi candida albicansin liikakasvun (hiivasyndrooma, joka ei koske pelkästään alapäätäsi vaan kehon jokaista solua). Ja sitä kun häädetään, joudut todellakin jättämään sokerin, vehnän ja monta muuta juttua tai sitten vaan kärsit uudesta kurjasta elämästäsi. Been there, en suosittele.
Lisään vielä, että todennäköisyys löytää aikanaan syy aivosumullesi, pöhöttyneisyydellesi ja muille ongelmille on ihan herran hallussa. Kaikkein oletettavinta on, että syytät itseäsi ja tahdonvoimasi puutetta ja alat pitää dieettejä ja jojolaihdutat ja aina kaikki kilot palaavat takaisin. Lisäksi et jaksa paljon mitään, koska olet aina väsynyt ja tunnet itsesi sairaaksi. Lääkärit eivät todellakaan osaa auttaa muuta kuin kehottamalla laihduttamaan.
Olen ollut ilman karkkia ja vähällä sokerilla kesäkuun alusta asti. Enää en edes pystyisi syömään 100 g karkkia kerralla, elimistö panisi vastaan.
Ei se paljoa ole, vain 100g liikaa!
Korvaatko ruokaa karkilla? Ei kannata, se todellakin kostautuu.
Jos tämä karkkimäärä on normaalikulutukseen syötyjen normaalien ruokien lisänä, keräät painoa n. 400 g:n viikkovauhdilla. Jos energiansaantisi on edelleen normaalitasolla, silloin kärsit joidenkin mikro/makroravinteiden vajauksesta.
Jännä juttu kun heti ajatellaan, että on myös ylipainoinen jos syö karkkia. En ole, liikun paljon. Pituus 168cm, paino 53kg. Käyn 2-3 kertaa viikossa salilla (45min-15 intensiivinen treeni n.90% maksimipainoista) ja lisäksi 1-2 kertaa viikossa 5-10km lenkki ja arkiaktiivisuutta niinäkin päivinä jolloin en varsinaisesti kuntoile on n. 9000 askelta.
Mutta eniten ehkä mietin juuri tuota miten vaikuttaa ihoon, elimistöön ym. Kokonaissokerimäärää kun miettii, niin en syö eineksiä, keksejä, pullaa, maustettuja jogurtteja enkä jäätelöä (no toki jossakin rippijuhlissa tmv. saatan syödä). Sipsejä ehkä pari kertaa kuussa kourallisen kerralla, limsaa juon joskus, enkäpä n. lasillisen/vko. En tupakoi ja alkoholia käytän pari viinilasia kuussa, en juo siidereitä ym.
ap
Nojaa, ei minusta. Itse syön joka päivä herkkuja, pullan silloin, suklaata tällöin.. Enpä usko että vaikuttaa yleiseen terveyteen hirveästi kun syön myös terveellistä ruokaa.
Ihan hyvä, jos elät muuten terveellisesti, mutta saatat silti aiheuttaa tuolla määrällä itsellesi ongelmia.
http://www.kauneusjaterveys.fi/terveys-hyvinvointi/terveys/pulputtaako-…
Tuo candida albicans elää oikeastaan jokaisen ihmisen vatsassa/suolistossa. Sen suositeltu osuus floorasta on noin 15%, mutta jos sitä kovasti ruokkii, voi tilanne kääntyä niin että hyviä bakteereja on enää 15 % ja tuota 85 %. Sitten se jo valtaa koko ruuansulatuskanava suusta peräaukkoon asti. Se alkaa myös tihkua suolen seinämän läpi verenkiertoon ja sitä kautta koko elimistöön ja aiheuttaa todellakin vakavia ongelmia.
http://www.kauneusjaterveys.fi/terveys-hyvinvointi/terveys/pulputtaako-…
Minulla on ollut kyseinen liikakasvu ja todellakin jättäisin nyt herkut syömättä, jos olisi ennalta tiennyt.
Tein kerran kokeen, jossa syljin (kyllä, tuota on syljessä ja mitä enemmän elimistössä sitä sakeammin syljessä) kahteen eri muoviastiaan lämpimään veteen. Toista astiaa ruokin päivittäin ripauksella sokeria ja toista en. Parissa viikossa oli sokerilla ruokitussa astiassa "mukava" hiivaliete, kun taas sokerittomassa astiassa tilanne oli säilynyt vakaana.
Mitäpä luulet ap, onko terveellistä syödä joka päivä väriaineita, lisäaineita, sokeria ja muuta keinotekoista scheissea? Miksi rääkkäät kehoasi?
Ihan kohtuullinen määrä.