Suunnittele terveellinen ruokalista viikonpäiville
Mahdollisimman monipuolista, ei samoja ruokia joka päivä. Itseltä meinaa ideat loppua kesken.
Kommentit (19)
Vierailija kirjoitti:
MA: kanakeitto
TI: jauhelihakastike tomaattimurskalla (max 10% rasvaa) + tumma pasta
KE: lohisalaatti
TO: tonnikalapasta
PE: kanaa ja riisiä
LA: seitä ja uunikasviksia
SU: jauhelihapihvit ja bataattiranskalaiset ja tuore salaatti
Varmaan ihan hyviä, mutta ei tuo mikään terveellinen ole.
Kerro ap ensin, mikä on mielestäsi sitä terveellistä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
MA: kanakeitto
TI: jauhelihakastike tomaattimurskalla (max 10% rasvaa) + tumma pasta
KE: lohisalaatti
TO: tonnikalapasta
PE: kanaa ja riisiä
LA: seitä ja uunikasviksia
SU: jauhelihapihvit ja bataattiranskalaiset ja tuore salaattiVarmaan ihan hyviä, mutta ei tuo mikään terveellinen ole.
Minusta tämä on tosi hyvä lista ja terveellinenkin.
Pelkästään yksi ruoka vaiko koko päivän ruokailu?
Vierailija kirjoitti:
MA: kanakeitto
TI: jauhelihakastike tomaattimurskalla (max 10% rasvaa) + tumma pasta
KE: lohisalaatti
TO: tonnikalapasta
PE: kanaa ja riisiä
LA: seitä ja uunikasviksia
SU: jauhelihapihvit ja bataattiranskalaiset ja tuore salaatti
Pastaa, pastaa, riisiä ja ranskalaisia.. Missä se terveellisyys on tuossa muka?
Mielestäni terveellinen ruokavalio sisältää tarpeeksi proteiinia, paljon kasvikiksia ja sopivasti hyviä rasvoja, hyviä hiilareita unohtamatta. Ruoan tulisi sopia myös 8v lapselleni ja nyt ruoka on ollut suht yht'toikkosta.
Mielestäni on terveellistä perusruokaa ehkä poislukien bataattiranskalaiset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
MA: kanakeitto
TI: jauhelihakastike tomaattimurskalla (max 10% rasvaa) + tumma pasta
KE: lohisalaatti
TO: tonnikalapasta
PE: kanaa ja riisiä
LA: seitä ja uunikasviksia
SU: jauhelihapihvit ja bataattiranskalaiset ja tuore salaattiPastaa, pastaa, riisiä ja ranskalaisia.. Missä se terveellisyys on tuossa muka?
Ei sitä pastaa ole tarkoitettu syömään kilotolkulla vaan esimerkiksi 40g riisiä/pastaa yhdellä aterialla kerran päivässä.
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni terveellinen ruokavalio sisältää tarpeeksi proteiinia, paljon kasvikiksia ja sopivasti hyviä rasvoja, hyviä hiilareita unohtamatta. Ruoan tulisi sopia myös 8v lapselleni ja nyt ruoka on ollut suht yht'toikkosta.
Ruuanlaittoon ei oikeestaan tarvita hirveesti raaka-aineita. Mielikuvitus on paras resepti. Eikä ruualla tarvitse olla jotain määrättyä nimeä.
Ja 1 ateria, päivällisateriaideoita kyselen
-ap
Samasta raaka-aineesta saa aika hyvin muunneltua eri ruokia. Esim. jauhelihasta keitto, lihapullat, risotto, kastike, mureke, pihvit yms. Kunhan muistaa ettei niihin lisää epäterveellisiä ainesosia kuten kermaa, juustoja yms. Käyttämällä aina eri kasvikisia ja yrttejä saa ruuasta aina eri makuista.
Ma: Uunilohta + salaatti (avocadoa, tomaattia, salaattia, kurkkua, paprikaa, sipulia)
Ti: Kanan rintafilee (uunissa tai paistettuna) + pieni annos tummaa riisiä + kermaviilikastike (jossa oliiviöljyä mausteena) + salaatti (erilaisia vihreitä salaatteja, paprikaa)
Ke: Porsaan sisäfilee uunissa + grillikasvikset uunissa + itse tehty valkosipulivoi
To: Lihapata (naudan paistipaloja, tomaattimurskaa, lihalientä, herkkusieniä, lanttukuutioita, nauriskuutioita, sipulia)
Pe: Paistetut tonnikalapihvit + salaatti + hunajaiset uunijuurekset (porkkanoita, lanttua, sipulia)
Vierailija kirjoitti:
Samasta raaka-aineesta saa aika hyvin muunneltua eri ruokia. Esim. jauhelihasta keitto, lihapullat, risotto, kastike, mureke, pihvit yms. Kunhan muistaa ettei niihin lisää epäterveellisiä ainesosia kuten kermaa, juustoja yms. Käyttämällä aina eri kasvikisia ja yrttejä saa ruuasta aina eri makuista.
Hyvä sinunkin olisi oppia, ettei kerma ja juusto ole mitään epäterveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Samasta raaka-aineesta saa aika hyvin muunneltua eri ruokia. Esim. jauhelihasta keitto, lihapullat, risotto, kastike, mureke, pihvit yms. Kunhan muistaa ettei niihin lisää epäterveellisiä ainesosia kuten kermaa, juustoja yms. Käyttämällä aina eri kasvikisia ja yrttejä saa ruuasta aina eri makuista.
Voisitko perustella väitteesi siitä, että kerma tai juusto on epäterveellinen muka.
Minun käsittääkseni kyllä nykytiedon valossa terveellinen ruoka sisältää melko paljon rasvoja (ei kuitenkaan koskaan margariinia eikä oikein rypsyiöljyäkään), paljon kasviksia ja vihanneksia ja salaatteja ja marjoja, jonkun verran hitaita hiilihydraatteja (ei kuitenkaan valkoisia viljoja), jonkun verran täysrasvaisia maitotuotteita, mielellään välillä jotain pähkinöitäkin, valkoista sokeria ei mieluusti ollenkaan. Olennaista on välttää eineksiä ja puolivalmisteita lisäaineiden takia.
Neuvot rasvan välttämisestä on vanhentunutta "tietoa".
Vierailija kirjoitti:
Samasta raaka-aineesta saa aika hyvin muunneltua eri ruokia. Esim. jauhelihasta keitto, lihapullat, risotto, kastike, mureke, pihvit yms. Kunhan muistaa ettei niihin lisää epäterveellisiä ainesosia kuten kermaa, juustoja yms. Käyttämällä aina eri kasvikisia ja yrttejä saa ruuasta aina eri makuista.
Milloinkas kerma ja juusto on todettu epäterveelliseksi??
Se mikä on toisen mielestä terveellistä tai tavallisa kotiruokaa on av palstalla roskaa ja moskaa.
Meillä on maanantaina sunnuntain ruuan loput tai kaupasta jotain suoraan syötäväksi esim.karjalanpiirakka
Ti kasviskeitto (porkkana, peruna-purjo tai tomaattikeitto)
Ke spagetti ja kastike (tomaattikastike, jauhelihakastike, kanakastike, sienikastike), salaatti tai kasvikset
To hernekeitto (lapset tykkää)
Pe kotona tehty pizza tai tortillat
La lohi, perunat kermaviili, (illalla pe ruuan loput), salaatti tai kasvikset
Su perunat tai riisi tai muusi possusuikaleita, broileria, maksaa, itsetehdyt kasvispihvit.
Su iltana pannari tai riisipuuro
Arkisin periaatteena saada ruoka nopeasti pöytään.
Vierailija kirjoitti:
Ma: Uunilohta + salaatti (avocadoa, tomaattia, salaattia, kurkkua, paprikaa, sipulia)
Ti: Kanan rintafilee (uunissa tai paistettuna) + pieni annos tummaa riisiä + kermaviilikastike (jossa oliiviöljyä mausteena) + salaatti (erilaisia vihreitä salaatteja, paprikaa)
Ke: Porsaan sisäfilee uunissa + grillikasvikset uunissa + itse tehty valkosipulivoi
To: Lihapata (naudan paistipaloja, tomaattimurskaa, lihalientä, herkkusieniä, lanttukuutioita, nauriskuutioita, sipulia)
Pe: Paistetut tonnikalapihvit + salaatti + hunajaiset uunijuurekset (porkkanoita, lanttua, sipulia)
Tämä olisi muuten aika hyvä, mutta…
Näillä sähkönhinnoilla mietin milloin ja kuinka lämmitän sähköuunia .
Itse kärsisin vielä kalaruuat pois henk.kohtaisista syistä
MA: kanakeitto
TI: jauhelihakastike tomaattimurskalla (max 10% rasvaa) + tumma pasta
KE: lohisalaatti
TO: tonnikalapasta
PE: kanaa ja riisiä
LA: seitä ja uunikasviksia
SU: jauhelihapihvit ja bataattiranskalaiset ja tuore salaatti