Piilota kasvikset ruokaan
Otsikon ohje on yleinen kun vanhemmat miettii, miten lapset oppii syömään kasviksia. Mikä on ohjeen logiikka?
Kommentit (3)
No meillä oli hyvin, hyvin nirso kuopus, joka oli myös todella epäluuloinen ja ennakkoluuloinen. Saattoi todellakin helposti olla edes maistamatta ruokaa jos keksi että siinä on vaikka sipulia.
Niinpä tein silloin kun hän oli pieni vaikka jauhelihakastikkeen niin, että pilkoin kaikki kasvikset joita siihen laitoin todella pieneksi silpuksi: sipuli, valkosipuli, porkkana raasteena. Aika usein sieniö tai vaikka kesäkurpitsaa. Hyvänä esimerkkinä vaikka makaronilaatikko, johon laitan aina jauhelihan kanssa sipulia ja porkkanaraastetta. Jos erehtyi raastamaan porkkanan karkeaksi ja se erottui sieltä joukosta oranssina niin no, no. Kun raastoi sillä hienommalla puolella porkkana sulautui jauhelihan joukkoon ja maistui hyvälle.
Näin tottui erilaisiin makuihin kuitenkin ja nyt teininä syö ihan mielellään vaikka kasvisvartaita, joissa on sipulia, sieniä ja kesäkurpitsaa, ihan tietäen mitä ne on ja tykkää niistä. Oppi siis syömään kypsennettyjä kasviksia tolleen jemmaamalla.
Raakojen kasvisten ja hedelmien kanssa ei ongelmaa ollut, porkkana, kurkku, paprika, salaatti jne. on maistuneet aina, samoin hedelmät.
Myös eikoinen oli nirso ja kammosi kaikkea kypsennettyä kasvista. On nyt 17-vuotias ja ollut jo kaksi vuotta vegaani.
Asiantuntijat eivät kuitenkaan suosittele salasyöttämistä. On epärehellistä ja loukkaavaa.
up