Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tuttava teetti keittiöremontin :D

Vierailija
08.08.2017 |

Kutsui sitten kahville ja kehuskeli kaapistoilla, jotka on sitä ja tätä designia ja maksaneet niin ja näin paljon. Kieltämättä ihan tyylikkäät. Mutta sitten: keittiön sydän eli hella oli tavanomainen keraaminen liesi-uuni-yhdistelmä! Vähän ihmettelin mutta tärkeysjärjestyksensä kullakin. Meillä on induktiotaso ja uuni seisontakorkeudella, en enää koskaan vaihtaisi entiseen.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki eivät tykkää induktioliedestä. Meidän 70-luvulla rakennettuun taloon ei yksi sähköasentaja suostunut sitä laittamaan, kun piti tehdä vähän lisäsäätöä. Toinen suostui ja hyvin se on nyt toiminut. Monet Jenkit muuten ovat usein kauhuissaan noista, heille kaasuliesi on ainoa oikea. 

Vierailija
2/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jo on huolet sullakin. Kyllä keittiön sydän on puu-uuni ja kunnon kaasuliesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katsos, kun ihmisillä on erilaiset mieltymykset näissäkin asioissa.

Vierailija
4/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella. 

Vierailija
5/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Induktioliesi on tosiaan aivan ehdoton. Kun siihen tottuu ei kyllä haluaisi enää muuta. Sama koskee kalusteuunia.

Vierailija
6/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keraaminen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittiön sydän on pullatuoksuinen lasteni äiti, eikä mikään tekninen härpäke.

Vierailija
8/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella. 

 

Jaa. Minä olen elämäni aikana polttanut monta kertaa käteni perinteisessä uunissa, mutta korkealle sijoitetussa uunissa en kertaakaan. Katsos kun kehitys menee eteenpäin, vaikka sinä jäisit junnaamaan 90-luvulle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No jo on huolet sullakin. Kyllä keittiön sydän on puu-uuni ja kunnon kaasuliesi.

Sinä et näköjään edes tiedä kuinka induktioliesi toimii, kun kaasuhellasta höpötät :D

Vierailija
10/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikki eivät tykkää induktioliedestä. Meidän 70-luvulla rakennettuun taloon ei yksi sähköasentaja suostunut sitä laittamaan, kun piti tehdä vähän lisäsäätöä. Toinen suostui ja hyvin se on nyt toiminut. Monet Jenkit muuten ovat usein kauhuissaan noista, heille kaasuliesi on ainoa oikea. 

Amerikkalaisista tuskin kannattaa ottaa mallia, kun nykyaikaisista ja laadukkaista kodinkoneista puhutaan. Täysi takapajula.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kutsui sitten kahville ja kehuskeli kaapistoilla, jotka on sitä ja tätä designia ja maksaneet niin ja näin paljon. Kieltämättä ihan tyylikkäät. Mutta sitten: keittiön sydän eli hella oli tavanomainen keraaminen liesi-uuni-yhdistelmä! Vähän ihmettelin mutta tärkeysjärjestyksensä kullakin. Meillä on induktiotaso ja uuni seisontakorkeudella, en enää koskaan vaihtaisi entiseen.

ja tänne tulit sitten itkemään? No, ymmärtäähän tuon, että toisen uusi hieno keittiö harmittaa. Hyökkäys on paras puolustus; sun olisi ehdottomasti pitänyt ilkkua tuttavan poistomyyntimallia olevaa hella ja hehkuttaa omaasi estoitta. Olisi heti tullut parempi mieli.

Vierailija
12/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella. 

 

Jaa. Minä olen elämäni aikana polttanut monta kertaa käteni perinteisessä uunissa, mutta korkealle sijoitetussa uunissa en kertaakaan. Katsos kun kehitys menee eteenpäin, vaikka sinä jäisit junnaamaan 90-luvulle. 

Katsos kun kaikki eivät polta käsiään perinteisessä uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on kaasuliesi, elävällä tulella keitellään. En ymmärrä, että joku haluaa induktion.

Vierailija
14/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella. 

Samaa mieltä

Mutta astianpesukoneen korkeus on tärkeää. Uunista otetaan kerran, astianpesukoneesta paljon

Kyllä uuni on hyvä olla integroitu. Ei tarvitse olla ylhäällä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Wikipediasta:

Monet uudet keittiöliedet toimivat induktiolla. Näiden liesien etuna tavallisiin nähden on, ettei levy kuumene lainkaan. Induktioliesissä käytetään kattiloita, joiden pohjassa on ferromagneettista materiaalia, mikä vahvistaa indusoituneen magneettikentän voimakkuutta. Lisäksi magneettisen materiaalin hystereesihäviöt hieman kasvattavat häviötehoa ja tehostavat kuumennusvaikutusta.[2] Induktioliesi ei yksinään aiheuta palovaaraa, jos se unohdetaan tai kytketään vahingossa päälle, mikäli levyn päällä ei ole kattilaa tai muuta metalliesinettä.

Vierailija
16/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Motonetistä saa ostaa induktiolieden hintaan €39.90.

Vierailija
17/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

. Katsos kun kehitys menee eteenpäin, vaikka sinä jäisit junnaamaan 90-luvulle. 

Ei erillisuunit ole erityisen uudenaikainen ja kehitynyt keksintö. Anopilla oli sellainen 1970-luvun keittiössään - keittiöremonttiin asti, jolloin halui vaihtaa sen yhdistettyyn liesiuuniin. Ei tosin siksi, että ergonomoassa olisi merkittävää eroa, vaan pääasiassa kai siksi, että tilankäytöllisesti lämpimien osien sijoittaminen yhteen oli järkevämpää.

Vierailija
18/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ole koskaan ymmärtänyt mikä järki niissä korkealla olevissa uuneissa on. Onko ihmiset niin huonokuntoisia, ettei voi alemmalla olevasta uunista nostaa tavaroita pois? Lisäksi minusta se alhaalla oleva perinteinen uuni on turvallisempikin, kun kuumat astiat nostetaan selkeästi kuumasta luukusta ylöspäin - jos luukku on vyötärön tasalla, siihen polttanee kätensä paljon helpommin. Puhumattakaan siitä, että korkealla "loistava" uuni on mielestäni puhtaasti ruman näköinen, ja katkaisee kaapiston symmetrisen linjan... Pahimmissa on vielä se integroitu mikrokin nököttämässä naaman korkeudella. 

 

Jaa. Minä olen elämäni aikana polttanut monta kertaa käteni perinteisessä uunissa, mutta korkealle sijoitetussa uunissa en kertaakaan. Katsos kun kehitys menee eteenpäin, vaikka sinä jäisit junnaamaan 90-luvulle. 

Kehitys tarkoittaa jonkin asian parantamista. Kodinkoneen  kapasiteetin pienentäminen ja siirto eri paikkaan ei ole kehitystä, se on vain.. pienentämistä ja siirto eri paikkaan. 

Vierailija
19/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asuttiin neljä vuotta ulkomailla ja siellä molemmissa kodeissa kaasuhella.

Voi että on ollut tympeää tottua takaisin induktioon. Kaasu on aivan ehdoton kokkauksessa. Meillä on mökillä "vanhassa mökissä" vanha kaasuhella ja mä meen mieluiten sinne kokkaamaan, vaikka uudessa mökissä on juokseva vesi ja ihan ok liesi. Kaasu on vaan niin hyvä.

Vierailija
20/21 |
08.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Asuttiin neljä vuotta ulkomailla ja siellä molemmissa kodeissa kaasuhella.

Voi että on ollut tympeää tottua takaisin induktioon. Kaasu on aivan ehdoton kokkauksessa. Meillä on mökillä "vanhassa mökissä" vanha kaasuhella ja mä meen mieluiten sinne kokkaamaan, vaikka uudessa mökissä on juokseva vesi ja ihan ok liesi. Kaasu on vaan niin hyvä.

Minä olen kokannut kaasuhellalla jo 70-luvulla mökillä enkä tajua lainkaan, mitä hypettämistä siinä on. Ainakaan induktiotasoon verrattuna. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi seitsemän yhdeksän