Miksi kinuskikissan reseptit on sellaisia eineksiä ja teollisia puolivalmisteita täynnä?
Esim. blå band vaniljakastikeaineksia piirakkaan ja jotain vaniljakiisselijauhetta kakkuun? Creme Vanillaa kakkuun. Yök, nuo maistuvat mielestäni kamalalle ja teolliselle, ja ovat TÄYNNÄ lisäaineita. Eikö voi tehdä reseptiä, jossa on "puhtaat" raaka-aineet kuten voi, kerma, vanilja-jauhe (tai vaniljasokeri edes).
Kommentit (16)
Hän itse ei ilmeisesti kammoa lisäaineita, eikä pidä tuotteita kamalan makuisina. En minäkään. Ei minulla ole loputtomasti aikaa keittiöhommiin, joten kyllä käytän myös lisäaineisia teollisuuden tuotteita, silloin jos ne makuuni sopivat ja oikaisevat vähän työvaiheita monimutkaisesta reseptistä.
Mutta varmasti nykyään on paljon niitä joille lisäaineet on ehdoton ei, ehkä näille löytyy joitain toisia blogeja?
Hienon näköisiä ovat, mutta kierrän kyllä kaukaa, jos pitää makua olla leivonnaisessa.
Yhteistyöt valmistajien kanssa. Ei kai sillä blogilla muuten oikein tienaa?
Kotona itselleen kokatessa ei aina jaksa veivata kaikenmaailman voitaikinoita tai kreemejä tai vanukkaita alusta asti. Joskus esim. maustettu rahka tai tuorejuusto on just sopivaa johonkin joten miksei sitä sitten käyttäisi sen sijaan että itse koittaisi tuunata samanmakuista rahkasta ja mausteista.
No etsi sellainen bloggari joka tekee lisäaineettomia ja mieleisistäsi raaka-aineista.
Vierailija kirjoitti:
Kotona itselleen kokatessa ei aina jaksa veivata kaikenmaailman voitaikinoita tai kreemejä tai vanukkaita alusta asti. Joskus esim. maustettu rahka tai tuorejuusto on just sopivaa johonkin joten miksei sitä sitten käyttäisi sen sijaan että itse koittaisi tuunata samanmakuista rahkasta ja mausteista.
Minä en ainakaan nimenomaan halua "samanmakuista" eli teollisen makuista. Haluan että leipumuksissa maistuu selkeät puhtaat raaka-aineet. Varmasti on työlästä, jos yrittää tuunata sen valmiin teollisen vaniljakastikkeen maun kakkuunsa itse ilman niitä teollisia virityksiä, mutta kun juuri sitä makua en halua. Ap.
Joo, kaupalliset syyt tuohon on, saa rahaa niiden valmismössöjen markkinoinnista.
Vierailija kirjoitti:
No etsi sellainen bloggari joka tekee lisäaineettomia ja mieleisistäsi raaka-aineista.
Totta, niitäkin on. Mutta mielestäni ne kinuskikissan kakut ja muut on hienoja ja siksi haluaisin tehdä niitä ilman sitä lisäainemäärää. Oikeastaan vaan siis täällä ihmettelin syytä niille kaikille teollisille jutuille ja lisäaineiden suosimiselle. Ap.
Onhan siellä sellaistakin jossa ei noita käytetä, esim. kinuskikakkureseptiään olen käyttänyt jo monta vuotta ja aina on yhtä suosittu. Ihan hyvä että on noita puolivalmisteitakin joissain resepteissä käytetty, ei kaikilla ole aikaa ruveta kirnuamaan sitä voita alusta asti ja toisaalta sen puolivalmisteen voi helposti korvata itsetehdyllä vastaavalla tuotteella. Olen minäkin joskus huvikseni tehnyt vaikka appelsiinimarmeladia ja osaan sitä laittaa reseptiin joka marmeladia kaipaa siinä missä kaupankin marmeladia. Lisäksi puolivalmisteiden käyttö madaltaa aloituskynnystä kun tekeminen helpottuu, ja täydet aloittelijatkin uskaltavat helpommin kokeilla. Sitten kun taitoa tulee lisää voi niitä puolivalmisteita korvata itsetehdyllä.
Kaupan jauheiden yms. puolivalmisteiden käyttäminen osin itse tehdyssä ruuassa ja leivonnaisissa on lähiöäiti- ja insinöörikätevää.
Samapa se, jos kelpaa. Itse olen oppinut ja omat lapset myös arvostamaan aidoista raaka-aineista tehtyjä makuja.
Ei voi kuin sääliä ihmisiä, jotka pienestä pitäen syövät jotain euroshopperia tai lidlin tuotteita. Vertailukohdaksi muodostuvat nämä ja oikea ruoka on "pahaa".
Minä en edes tiennyt sellaisen tuotteen kuin vaniljakreemijauhe olemassaolosta ennen kuin kokeilin jotain Kinuskikissan reseptiä. Täytekakun täytteen ja kuorrutteen saa sillä helposti tukevaksi niin, ettei kakku lässähdä kuumanakaan päivänä. Olen alkanut käyttää sitä muuhunkin leivontaan ja jälkiruokiin, esimerkiksi rahkaan sekoitettuna siitä saa kevyen vaihtoehdon kermavaahdolle tai jäätelölle mansikoiden kanssa syötäväksi. Tämä on tietysti makukysymys, mutta minusta vaniljakreemijauhe ei maistu häiritsevän teolliselta, vaikka monessa makuasiassa, kuten siinä, että en koskaan käytä margariinia voin sijaan, olenkin aika tarkka.
Onneksi on vielä kunnon herkkublogeja eikä kaikki ole jotain gluteeniton-raaka-terveellinen-versio-höskää, jossa ainesosat on kaurahiutaleita, taateleita, steviaa ja tuhatta eri hyttyspölyä jostain Ruohonjuuresta. Vaikka olen itse vegaani niin mieluummin haen inspiraatiota Kinuskikissalta kuin joltain "terveysvegaanilta" tai lisäainevouhkaajalta, joita valitettavasti liian moni vegaaninen ruokablogi on...
Vierailija kirjoitti:
Kotona itselleen kokatessa ei aina jaksa veivata kaikenmaailman voitaikinoita tai kreemejä tai vanukkaita alusta asti. Joskus esim. maustettu rahka tai tuorejuusto on just sopivaa johonkin joten miksei sitä sitten käyttäisi sen sijaan että itse koittaisi tuunata samanmakuista rahkasta ja mausteista.
Sinäkö kotona ihan vain itsellesi väsäät Kinuskikissan kakkuja?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kotona itselleen kokatessa ei aina jaksa veivata kaikenmaailman voitaikinoita tai kreemejä tai vanukkaita alusta asti. Joskus esim. maustettu rahka tai tuorejuusto on just sopivaa johonkin joten miksei sitä sitten käyttäisi sen sijaan että itse koittaisi tuunata samanmakuista rahkasta ja mausteista.
Sinäkö kotona ihan vain itsellesi väsäät Kinuskikissan kakkuja?
löysit näemmä tärkeimmän tiedonmurusen tästä aiheesta
Ei kai niitä reseptejä tarvitse tarkalleen noudattaa, otat inspiraatiota ja teet oman version!