Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Juomarahakulttuuri tulossa Suomeen

Vierailija
02.08.2017 |

https://yle.fi/uutiset/3-9746450

Ei kiitos näillä hinnoilla. USA:ssa maksan tietysti juomarahan koska se on olettamus ja siitä muodostuu tarjoilijan palkka. Suomessa tarjoilijan palkka voi olla pieni mutta niin on monessa muussakin työssä.

Kommentit (61)

Vierailija
1/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa mieltä. Pärjätkööt palkallaan. Täällä on muutenkin kallista. Sitäpaitsi kuka muutenkaan viitsii mennä esimerkiksi Helsingin keskustan ylihintaisiin ja teennäisiin ravintoloihin. Yliarvostettua moskaa. Klisee, mutta totta: itse laitan parempaa.

Vierailija
2/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Idiootit apinoi typeriä tapoja. Mikä muu on uutta auringon alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa kaikki on niin pirun hintavaa että tulisi kalliiksi tipata vielä päälle. 

Itse asun keski-Euroopassa ja täällä se on eri asia, hintataso sen verran alempi.

Vierailija
4/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tippikulttuuri ei kuulu Suomeen. Oikeasti on alkanut ärsyttää ravintoloissa se tarjoilijoiden lisääntynyt hyysäys. Joka ruokalajin kohdalla kysellään maistuuko ja tuputetaan lisää juomaa. Tuoko muka sitä hyvää palvelua. Ei ollut tuollaista ahdistelua 10 vuotta sitten.

Vierailija
5/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä ole muutenkaan varaa käydä juomassa/syömässä oman kodin ulkopuolella, vielä vähemmän varaa maksaa siitä tippiä.

Näillä eväillä Suomi nousuun.

Vierailija
6/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samaa mieltä. Pärjätkööt palkallaan. Täällä on muutenkin kallista. Sitäpaitsi kuka muutenkaan viitsii mennä esimerkiksi Helsingin keskustan ylihintaisiin ja teennäisiin ravintoloihin. Yliarvostettua moskaa. Klisee, mutta totta: itse laitan parempaa.

Joo sä laitat parempaa kuin Helsingin parhaat ravintolat, oli sitten tyylinä mikä tahansa (fine dining, bistro, fast casual)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siteeraan tuota ap:n linkkaamaa ylen artikkelia:

"Espoolainen Sini Kiviluoto ja helsinkiläinen Heta Partanen kertovat jättävänsä yleensä noin kymmenen prosentin tipin, kun palvelu tuntuu hyvältä.

Sini Kiviluoto pitää epäkohteliaana sitä, että illallisen jälkeen henkiilökunnalle ei jätetä mitään juomarahaksi.

– Minun mielestäni tippikulttuuri on leviämässä Helsinkiin ja varsinkin näihin parempiin ravintoloihin. Mutta jos nyt vain syödään lounasta niin en jätä tippiä."

En voi ymmärtää tuota ajattelutapaa. Henkilökunta on "paremmissakin ravintoloissa" ihan samalla tavalla töissä mitä normihintaisissa lounasravintoloissakin. Miksi heillä olisi oikeus verottomaan 10% tippiin kun taas lounasravintoloiden tarjoilijoilla ei?

Samoin loogisesti kestämätön peruste tuo "tippikulttuuri on leviämässä Helsinkiin" ja sen takia muka pitää tipata. Höpönlöpön: tippikulttuuri ei leviä, jos kukaan urpo ei ala antamaan tippiä. Niin yksinkertaista se on.

Vierailija
8/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Edelleenkään ei ole pakko tipata. Tipistä jaksetaan aina vinkua, mutta kukaan ei teitä siihen pakota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yli 20 vuotta sitten isäni on opettanut tippaamaan hyvää palvelua saadessa. Ei muuten.

Tarjoilijan olen kerran saanut tippiä noin 10 vuotiaalta pojalta kaksi euroa. Sekin oli kiitos palvelusta jossa tein enemmän kuin työhöni kuului.

Vierailija
10/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän siinä muuten mitään, mutta... Tällaisen seurauksena alkaa pian ilmestyä työpaikkoja, joissa peruspalkka on olematon ja tippaajien suosiollisuudesta riippuu, kykeneekö työtuloilla elämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos työkkäri käskee köyhät tarjoilijoiksi 9€/päivä, niin tippi on ihan paikallaan.

Paitsi niistä on varmaan pidettävä kirjaa ja ne vähennetään tuesta, eihän nyt mitään ylimääräistä kuulu saada. Ja kuitti on kirjoitettava 50-senttisestäkin.

Vierailija
12/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja eikös täällä ne tipit jaeta kristillisesti tasan työntekijöiden kesken? Kukaan ei saa tavallaan "omia" tippejä? Muuten tulee itku, poru, liitto ja kiusaamisjuttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En aio tipata. Asiakaspalvelu on leensä niin tympeää suomessa että eivät ansaitse mitään tippejä palkan lisäksi. Jos oikein mukava ja hyvä asiakaspalvelija sattuu kohdalle niin ehkä voin antaa tippiä 10% ostokseni hinnasta

Vierailija
14/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siteeraan tuota ap:n linkkaamaa ylen artikkelia:

"Espoolainen Sini Kiviluoto ja helsinkiläinen Heta Partanen kertovat jättävänsä yleensä noin kymmenen prosentin tipin, kun palvelu tuntuu hyvältä.

Sini Kiviluoto pitää epäkohteliaana sitä, että illallisen jälkeen henkiilökunnalle ei jätetä mitään juomarahaksi.

– Minun mielestäni tippikulttuuri on leviämässä Helsinkiin ja varsinkin näihin parempiin ravintoloihin. Mutta jos nyt vain syödään lounasta niin en jätä tippiä."

En voi ymmärtää tuota ajattelutapaa. Henkilökunta on "paremmissakin ravintoloissa" ihan samalla tavalla töissä mitä normihintaisissa lounasravintoloissakin. Miksi heillä olisi oikeus verottomaan 10% tippiin kun taas lounasravintoloiden tarjoilijoilla ei?

Samoin loogisesti kestämätön peruste tuo "tippikulttuuri on leviämässä Helsinkiin" ja sen takia muka pitää tipata. Höpönlöpön: tippikulttuuri ei leviä, jos kukaan urpo ei ala antamaan tippiä. Niin yksinkertaista se on.

Sinä siis kuvittelet , että kukaan ei ole vielä tähän mennessä suomalaisravintoloissa koskaan tipannut?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikävää, että vaikka palkkataso pysyisi ja tippaaminen ei olisi "pakollista", saattaa tällainen "kulttuuri" johtaa siihen, että tarjoilijat alkavat suhtautua tympeästi asiakkaisiin jotka eivät tippaa. 

Vierailija
16/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siteeraan tuota ap:n linkkaamaa ylen artikkelia:

"Espoolainen Sini Kiviluoto ja helsinkiläinen Heta Partanen kertovat jättävänsä yleensä noin kymmenen prosentin tipin, kun palvelu tuntuu hyvältä.

Sini Kiviluoto pitää epäkohteliaana sitä, että illallisen jälkeen henkiilökunnalle ei jätetä mitään juomarahaksi.

– Minun mielestäni tippikulttuuri on leviämässä Helsinkiin ja varsinkin näihin parempiin ravintoloihin. Mutta jos nyt vain syödään lounasta niin en jätä tippiä."

En voi ymmärtää tuota ajattelutapaa. Henkilökunta on "paremmissakin ravintoloissa" ihan samalla tavalla töissä mitä normihintaisissa lounasravintoloissakin. Miksi heillä olisi oikeus verottomaan 10% tippiin kun taas lounasravintoloiden tarjoilijoilla ei?

Samoin loogisesti kestämätön peruste tuo "tippikulttuuri on leviämässä Helsinkiin" ja sen takia muka pitää tipata. Höpönlöpön: tippikulttuuri ei leviä, jos kukaan urpo ei ala antamaan tippiä. Niin yksinkertaista se on.

Sinä siis kuvittelet , että kukaan ei ole vielä tähän mennessä suomalaisravintoloissa koskaan tipannut?

En kuvittele, etteikö tippiä ole vuosien ja vuosikymmenien varrella silloin tällöin annettu. Mutta tuo on haastetellulta naiselta kehäpäätelmä: "tippikulttuuri on leviämässä Helsinkiin ja siksi pitää antaa tippiä paremmissa paikoissa". Huono peruste eikä ota mitään kantaa siihen miksi tippikulttuurin olisi hyvä alkaa levitä.

Vierailija
17/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ikävää, että vaikka palkkataso pysyisi ja tippaaminen ei olisi "pakollista", saattaa tällainen "kulttuuri" johtaa siihen, että tarjoilijat alkavat suhtautua tympeästi asiakkaisiin jotka eivät tippaa. 

Mitä väliä sillä on kun se tippi annetaan asioinnin lopuksi? Tympeästi katsoo asiakkaan perään kun se poistuu?

Vierailija
18/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

En halua tippikulttuuria suomeen. Jos osa palkasta muodostuu tipeistä, niin silloin tarjoilijat joutuvat entistä enemmän miellyttämään myös huonosti käyttäytyviä asiakkaita. Enkä halua kärsiä epävarmuutta siitä milloin pitää tipata, miten ja minkä verran, mielummin jätän käymättä ravintolassa. Ja tosiaan hinnat ovat korkeat ilman tippejäkin.

Vierailija
19/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ikävää, että vaikka palkkataso pysyisi ja tippaaminen ei olisi "pakollista", saattaa tällainen "kulttuuri" johtaa siihen, että tarjoilijat alkavat suhtautua tympeästi asiakkaisiin jotka eivät tippaa. 

Mitä väliä sillä on kun se tippi annetaan asioinnin lopuksi? Tympeästi katsoo asiakkaan perään kun se poistuu?

No esimerkiksi jos pidän jostakin kahvilasta tai ravintolasta, ja haluaisin käydä siellä vaikka viikon välein. Kyllä tarjoilijat sitten muistaisivat, että tuo on se joka ei tippaa, ja se heijastuisi palveluun.

Vierailija
20/61 |
02.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitäpä tuosta parkumaan, antaa tippauskulttuurin tulla. Kunhan muistaa että tipata kannattaa vasta, kun palvelu on odotusarvoa parempaa. Eli perus-hyvä palvelu ei ole tippaamisen arvoista, vaan kuuluu jo normaaliin ravintolatoimintaan.

Eli ei ole pelkoa, että Suomessa tarvitsisi hetkeen tippiä jaella, sen verran surkeaa on peruspalvelu tässä maassa.